Barça

El nou escut ja és passat

Josep Maria Bartomeu dona per tancada la proposta presentada per canviar l’escut, ja que “no agrada als socis”, i afegeix que “ha quedat clar que la sigla ‘FCB’ hi ha d’aparèixer”

Tot i el revés econòmic en l’assemblea, assegura que “hi ha altres fórmules” i que “els socis han d’estar tranquils”

“L’evolució de l’escut era una manera d’adaptar-se a les noves tecnologies. Després de presentar aquest punt i escoltar els compromissaris, vaig veure que era un plantejament que s’havia de revisar, perquè no era acceptat. Vaig proposar fer una reflexió interna i, de moment, aquest escut està acabat; no es presentarà mai més perquè no agrada als socis del Barça. S’ha d’evolucionar però ha quedat clar que les lletres FCB han d’estar dins de l’escut.” D’aquesta manera, i en una entrevista ahir a El matí de Catalunya Ràdio, el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, va donar per tancada, almenys per ara, la proposta de modificació de l’escut que s’havia de votar en l’assemblea de dissabte i que finalment no es va votar, ja que, davant les crítiques i preveient uns resultats negatius, es va retirar el punt de l’ordre del dia.

El del nou escut va ser, sense cap dubte, el punt que havia aixecat més polèmica en els dies previs a la celebració de l’assemblea, on es va acabar de confirmar. De fet, la decisió de Bartomeu de girar full sense votar el punt de l’escut va aixecar també moltes crítiques. Ahir, el màxim mandatari blaugrana va tornar a justificar la decisió i va lamentar que es titllés la junta directiva de poc democràtica: “Hi havia molts dubtes de si l’assemblea era sobirana per decidir aquest tema i de fet hi havia gent que demanava fer un referèndum. Quan tot s’aprova, es diu que l’assemblea està manipulada i, quan no, és una arma contra la junta. Retirar un punt de l’ordre del dia és del tot normal, no passa res.” En aquesta línia, Bartomeu va recordar que per aprovar l’Espai Barça, la junta va fer el que va ser “tot just el segon referèndum de la història del club” i no va confirmar si una possible nova proposta de canvi d’escut es votaria en assemblea o en un referèndum, com tampoc si els encarregats de fer un hipotètic nou disseny en un futur serien els mateixos que els d’ara.

La situació econòmica

No va aixecar tanta polseguera com el de l’escut –Bartomeu ahir fins i tot ho va qualificar de “tema menor”, ja que, segons va explicar, el que era més important era l’aprovació dels pressupostos–, però un altre punt de l’assemblea de dissabte passat que també va suposar un dur revés per a la junta directiva va ser el vot negatiu a la modificació dels articles 20 i 66 dels estatuts per eliminar la limitació per demanar en un any crèdits o préstecs financers superiors a un 10% del pressupost d’aquell any. Bartomeu va afirmar que hi ha alternatives i va explicar el perquè: “Ja tenim la limitació de no poder-nos endeutar més enllà de dos cops l’Ebitda. La reforma que proposàvem ens havia de permetre eliminar el límit en operacions individuals. Si hem de fer operacions de més de 95 milions, haurem de trobar noves fórmules.”

Tot i això, Bartomeu destaca el bon moment econòmic que viu el club i assegura que l’intent per treure aquest límit d’endeutament no tenia com a objectiu l’Espai Barça: “Els socis han d’estar tots tranquils, ara i en el futur, ja que no hi haurà mai cap junta que es pugui endeutar més enllà de les normes del club. I això no afectarà l’Espai Barça, que va per un altre camí diferent.” En la mateixa línia, el president blaugrana també destaca el lideratge econòmic del club a escala mundial, tot i la forta competència: “Actualment som el club més gran del món, el que genera més ingressos i el que té més repercussió i seguidors. Però no tenim uns recursos il·limitats com tenen els clubs estat o els que pertanyen a fons d’inversions. Tenim unes limitacions, que són les que posen els socis, i avui dia podem disfrutar de ser una entitat amb una riquesa important i hem de seguir treballant per fer créixer el club. Tenim molts reptes en l’horitzó i podem créixer en moltes àrees, com ara l’àmbit digital, recursos d’explotació del Camp Nou quan s’acabin les obres, nous mercats... El club té camí per créixer perquè ha de seguir competint amb aquests clubs.” Per acabar, Bartomeu també va respondre a algunes veus crítiques pel fet que la ratificació dels nous directius no es votés per separat: “Sempre s’ha votat en bloc quan hi ha hagut un canvi de directius. Es va fer l’any 2008, es va fer l’any 2012... Sempre s’ha fet així, es presenten els currículums de les persones que han de ser ratificades i es vota en bloc.”

LES FRASES

Vaig proposar fer una reflexió interna i, de moment, aquest escut està acabat; no es presentarà mai més perquè no agrada als socis

OPCIÓ FUTURA

No descarta una evolució de l’escut, que continua veient necessària, però amb les lletres ‘FCB’

DECISIÓ POLÈMICA

Lamenta l’etiqueta de poc democràtics i afirma que treure un punt de l’ordre del dia és normal
Quan tot s’aprova, es diu que l’assemblea està manipulada i, quan no, és una arma que s’utilitza contra la junta
Actualment som el club més gran del món i el que genera més ingressos. Però no tenim uns recursos il·limitats
Sempre s’ha votat en bloc quan hi ha hagut un canvi de directius. Es va fer el 2008, el 2012... Sempre s’ha fet així
Josep Maria Bartomeu
PRESIDENT DEL FC BARCELONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)