Barça

Primer repte sense Messi

El Barça busca el lideratge del seu grup de la Champions en solitari sense poder disposar de la seva gran estrella, que contra l’Inter de Milà complirà el seu primer partit de baixa

Valverde haurà de decidir si manté el 4-3-3 amb Dembélé o reforça el mig del camp amb Vidal

L’Inter arriba convençut de les seves possibilitats

El Barça lidera el seu grup en la Champions després d’haver sumat dues victòries en les primeres jornades de la fase de grups. Golejada al Camp Nou contra el PSV (4-0) i triomf més que convincent a Wembley contra el Tottenham (2-4) en el millor partit dels de Valverde aquesta temporada. D’aquests vuit gols, Leo Messi n’ha fet cinc, una dada que exemplifica a la perfecció la incidència de l’argentí en l’equip. I més en la Champions, el gran objectiu que s’ha fixat el Barça i Messi en particular aquesta temporada. El conjunt blaugrana vol tornar a regnar a Europa, no ho fa des del 2015, i per fer-ho necessita anar creixent com a equip i superar els obstacles que se li posin al davant.

I avui té el primer perquè es jugarà el lideratge en solitari del seu grup sense poder disposar de Leo Messi, que complirà contra l’Inter de Milà el seu primer partit de baixa després d’haver-se fet una fractura al radi del braç dret en el partit contra el Sevilla. El gran repte del Barça avui, al marge de guanyar, serà demostrar que sense l’argentí pot continuar sent un equip competitiu i fiable, capaç de fer bons partits i de convèncer de les seves possibilitats en qualsevol competició. Tothom estarà pendent avui de com respon l’equip contra el conjunt italià, pensant també en el duel de diumenge contra el Real Madrid. Ningú amaga que reemplaçar l’argentí és impossible. No ho van fer ni Valverde ni Jordi Alba, però per la confiança del grup seria important fer una bona actuació i guanyar el conjunt de Milà per afrontar els pròxims partits sense el 10 amb el millor ànim possible. Més enllà d’aquest factor, hi ha en joc el lideratge del grup perquè l’Inter també té sis punts, encara que en el seu cas ha vençut en els dos primers duels europeus, encara que per la mínima (2-1 contra el Tottenham i 1-2 contra el PSV).

Una de les grans incògnites és saber què farà Valverde per substituir Leo Messi. Pot optar per mantenir el sistema 4-3-3 o bé per una fórmula més similar a la que utilitzava la temporada passada i reforçar el mig del camp amb un 4-4-2. En la prèvia no va voler donar cap pista, però va reconèixer que canviar el dibuix és una de les opcions que valora seriosament. Ara bé, va assegurar que, malgrat que hi hagi aquesta possibilitat, l’estil de joc i el plantejament no canviaran i l’equip anirà des del primer minut a guanyar el partit i a tenir el domini del joc. En el cas del canvi de sistema, podria entrar en l’onze inicial Arturo Vidal, en teoria fitxat per donar consistència i actitud a l’equip en els partits de la màxima competició europea. Amb ell al mig del camp formarien Busquets, Rakitic i Arthur, ara mateix els que més confiança tenen de Valverde. A la defensa, pocs canvis hi pot haver més enllà de l’entrada de Sergi Roberto per Semedo. A l’eix s’hi mantindran Piqué i Lenglet perquè continuen sent els únics centrals de l’equip, i al lateral esquerre, Jordi Alba. Al davant, Luis Suárez, que ahir no es va entrenar amb permís del club pel naixement del seu fill, Lautaro, estaria acompanyat per Coutinho, que s’espera que avui faci un pas endavant i lideri el joc de l’equip blaugrana en absència de Leo Messi. Si, per contra, manté el 4-3-3, Dembélé o Malcom, que torna a una convocatòria després de moltes absències, podrien jugar d’extrem per la dreta. Samper, Aleñá i Denis Suárez tornen a quedar fora i el central del B, Chumi, es manté en la llista.

Pel que fa a l’Inter de Milà, tant el seu entrenador com els jugadors que van atendre la premsa van admetre que sense Messi les seves possibilitats d’aconseguir un bon resultat al Camp Nou són més elevades. Tindran la important baixa al mig del camp de Nainggolan, però amb arguments més que suficients per complicar la vida al Barça. Tenen jugadors molt perillosos com Icardi o Perisic i en defensa són sòlids. A més a més, arriben reforçats de moral després d’haver-se imposat al Milan en el derbi.

MESSI

Dels vuit gols en la Champions, ell n’ha fet cinc i l’equip ha de fer un pas endavant

VALVERDE

Si no toca el dibuix, Dembélé és l’home, però també podria jugar Vidal

LUIS SUÁREZ

No es va entrenar pel naixement del seu fill, Lautaro, però avui sí que jugarà

Un partit especial per a Mauro Icardi

Mauro Icardi va confessar que és “especial” tornar a Barcelona. “Aquí he crescut i vaig començar la meva carrera com a jugador. És emocionant jugar al Camp Nou”, va afirmar l’argentí, que agraeix “tot el que em van ensenyar aquí”. A més, Icardi va lamentar l’absència del seu compatriota Leo Messi. “Sempre és maco jugar contra els millors, i Leo és el millor jugador del món. Que no jugui demà és un pecat”, va confessar, tot i que va admetre que intentaran aprofitar-ho. Per la seva banda, l’exjugador de l’Atlético de Madrid João Miranda coincideix amb el seu entrenador sobre l’absència de Messi. “Sense Messi tenim una mica més de possibilitats, tot i que el Barça no és només Messi”, va assenyalar el central brasiler, que va assegurar que l’Inter té “qualitat per guanyar”. “Jugar contra rivals tan importants és un repte”, va comentar sobre la dificultat del grup.

Spalletti: “Sense Messi serà una mica més fàcil”

Luciano Spalletti va assegurar que l’absència de Leo Messi dona més possibilitats al seu equip, malgrat les alternatives que té Valverde. “Amb Messi seria un Barça molt més fort, però continua sent un gran equip i té suficients solucions”, va afirmar, tot i que va admetre que “segurament sense Messi serà una mica més fàcil”. “Leo fa quatre tocs en menys temps que un altre en fa dos. El Barça en té algun altre, no com Leo, però sí que fa les coses molt ràpid amb la pilota”, i és conscient que “qualsevol relleu de Messi voldrà demostrar la seva qualitat”. Creu, però, que Messi és un jugador diferent: “Quan penses que ho has vist tot en el futbol, ell fa alguna cosa diferent.” Spalletti, però, és optimista. “El Barça té talent en totes les posicions i per això és un dels equips més potents del món i, a més, juga al Camp Nou. Això el fa favorit, però nosaltres tenim una autoestima alta.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)