Barça

JOSEP SEÑÉ

JUGADOR DE LA CULTURAL LEONESA (SEGONA B)

“Allò del penal indirecte? Van tenir nassos. Res a dir”

Señé, un dels noms propis de la Cultural, admet que l’eliminatòria contra el Barça és un premi per a la ciutat de Lleó. Baixa per precaució per avui, ell anhela el partit de tornada del 5-D. Ja sap què és jugar al Camp Nou, ho va fer amb el Celta el 2016

A l’estiu vaig tenir ofertes importants. No hi va haver acord i va ser frustrant. Però el desig és clar: vull tornar a primera

Unes lleus molèsties musculars al quàdriceps apartaran Josep Señé (10 de desembre del 1991, Sant Cugat del Vallès) del Cultural-Barça d’aquesta nit. El català descansarà per precaució. Decisió consensuada entre ell i Víctor Cea. Señé, però, té assenyalat en vermell en el calendari el partit del Camp Nou del dia 5 de desembre, només cinc dies abans del seu aniversari. Serà el seu segon partit al temple blaugrana com a professional. Aquesta eliminatòria de copa suposa un regal anticipat per a ell i també per a tota la ciutat de Lleó. Per a un segona B, el Barça era el premi gros.

Pregunta obligada. Va veure el clàssic?
[Riu] Sí. El vaig veure. Vam estar mirant el partit amb alguns companys d’equip.
No sé si fa de mal fer rebre el Barça just ara, després d’un 5-1 contra el Madrid? Espanta?
Va ser una exhibició. Les coses com siguin. El Barça va fer un grandíssim partit i va tornar a demostrar que sense Messi hi ha també futbol. Messi és Messi, però el Barça és igualment perillós i ho va demostrar. Té jugadors de talla mundial com Suárez, Coutinho, Rakitic... Espantar no seria la paraula. El que tenim és il·lusió. No cada dia tens l’oportunitat de jugar una eliminatòria contra un equip així. Veurem com surt.
La resposta de l’equip sense la participació de Messi ha estat solvent.
El Barça té millor plantilla que fa un any. S’ha reforçat bé.
Vostè és un jugador fi tècnicament. Què li sembla Arthur?
Ha estat un autèntic descobriment. Se l’està comparant excessivament amb Xavi des del primer dia. De fet, ja se’ls comparava abans que arribés i tot. Crec que és aviat per fer aquestes comparacions, però és evident que és un jugador de gran qualitat i que encaixa perfectament en l’estil. M’ha sorprès la seva personalitat. Quan arribes a un equip com el Barça sent tant jove hi ha el risc de fer-te petit, però a ell no li està pesant la responsabilitat.
Abans m’ha tret noms com els de Suárez, Coutinho, Rakitic... Valverde donarà descans a molts dels futbolistes titulars en aquest partit d’anada.
Ho he llegit. Era previsible. Però això no ens ha de fer perdre la perspectiva. Ve el Barça. I en aquest sentit jugui qui jugui tindrà nivell Barça. Els menys habituals voldran mostrar al tècnic que tenen nivell per tenir més minuts i els joves del filial estan davant d’una oportunitat única també per demostrar la seva vàlua.
Vostè tampoc hi serà. Suposo que sí que ha marcat en vermell el partit del 5 de desembre al Camp Nou.
És una llàstima no poder jugar aquest primer partit, però hem parlat amb el mister i hem acordat que el millor és no arriscar i recuperar-me bé. Lògicament el partit del Camp Nou serà especial per a tots. És un escenari incomparable. Ningú es vol perdre aquell partit.
El 2016 ja hi va jugar, però.
Sí. Va ser amb el Celta. Guardo records molt bonics en l’aspecte personal d’aquella experiència. En l’aspecte col·lectiu no va anar tan bé... Quan et fan 6 gols en contra no pot anar bé de cap manera [6-1]. Recordo que vam arribar 1-1 al descans, el partit estava igualat, però en la segona part ens van passar per sobre.
Aquell partit va ser el de la famosa acció del penal indirecte entre Messi i Suárez. També Neymar. Frivolitat o genialitat?
Sincerament em va sorprendre. Es va parlar molt si allò havia estat una falta de respecte o no. Són coses del futbol.
Però els va molestar?
A algun company sí que li va molestar. A mi personalment no. Des del moment que l’acció està permesa en el reglament, no hi ha res a dir. També s’ha de valorar l’atreviment. S’ha de tenir nassos per fer-ho en un partit oficial. Són jugadors que poden fer aquest tipus de coses.
Fa nou anys el Barça de Guardiola ja va jugar contra la Cultural en la copa. Aquella eliminatòria es va tancar amb un global de 7-0. Vostè seria més partidari d’eliminatòria a partit únic?
Per a l’equip petit és millor jugar a partit únic. És cert que llavors et perds el caramel de jugar en un gran estadi, però si l’ambició és passar l’eliminatòria, és clar que tens més possibilitats a un sol partit. Tens el públic a favor, coneixes les dimensions del camp... Són elements que equilibren les forces. Però entenc també l’altra visió. Quan ets l’equip gran jugar a partit únic és un risc.
Personalment com li està anant la readaptació al futbol de segona B? Aquest estiu va tenir ofertes de primera i segona divisió, però al final no hi va haver entesa amb la Cultural per pactar una sortida. Ha hagut de fer un esforç anímic extra suposo, no?
L’equip va baixar, però considero que l’any passat vaig fer una molt bona temporada en l’aspecte personal a segona A [8 gols]. Això em va obrir algunes portes, però certament al final m’he acabat quedant. No hi va haver acord entre clubs. He de reconèixer que la situació em va frustrar. Veus que la feina de tot un any no té premi. Hi havia ofertes interessants. Alguna de primera. Però tot això forma ja part del passat. No m’agrada parlar-ne. Al final et resignes. Ara únicament penso a tornar a fer un bon any en la Cultural. La segona B és una mica la part lletja del futbol. Els rivals se’t tanquen, costa trobar espais, és un joc més dur... Però bé. El futbol són etapes. Ara portem sis partits sense perdre. Aquest és el camí. Tinc 26 anys i vull tornar a jugar a primera divisió.
L’ascens, la prioritat.
Absolutament.
Deixi’m que li pregunti pel Real Madrid. Vostè coneix la casa. Va jugar en el planter madridista. Com veu la crisi actual, amb la destitució de Lopetegui i tot plegat?
El futbol són cicles. O es canvien algunes coses o hi ha el perill que l’ambient es podreixi. Al final vens de guanyar tres Champions seguides i costa mantenir el mateix nivell d’exigència i ambició. Zidane va creure que era el moment... i el nou projecte no ha sortit bé. És evident. Però al final equips com el Madrid acaben a dalt. Continua tenint una gran plantilla. Ja ho veurem.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)