Barça

El punt d’inflexió de Malcom

Alliberament. Es va emocionar amb el seu gol contra l’Inter i tant el club com els companys esperen que l’ajudi a guanyar confiança i millorar

Només feia un minut i 54 segons que Malcom era a la gespa del Giuseppe Meazza quan va agafar la pilota, es va perfilar a la frontal de l’àrea de l’Inter de Milà, va driblar el defensa amb una finta amb el cos i va engaltar un bon xut per fer pujar el 0 a 1 al marcador i estrenar-se com a golejador del Barça en partit oficial aquesta temporada.

També va ser el dia del seu debut en la Champions, on encara no havia jugat. Perquè tot i ser el fitxatge més car de l’estiu –41 milions d’euros–, la presència de Malcom amb l’equip havia estat anecdòtica, testimonial. Sis minuts contra el Valladolid i 19 contra el Leganés. Una lesió i la poca confiança de Valverde en ell –no l’havia demanat– el van deixar fora en la majoria de les convocatòries. La seva última participació contra la Cultural, a més a més, va ser decebedora, però com la de la majoria de l’equip.

Però hi pot haver un abans i un després del partit contra l’Inter de Milà. Que sigui un punt d’inflexió per a Malcom i que a partir d’ara la seva trajectòria al Barça comenci a canviar. Això és el que esperen les altes instàncies del club i la secretaria tècnica. De fet, en l’àmbit intern no s’ha tingut cap dubte sobre el seu fitxatge i les seves capacitats per ser un futbolista útil per al Barça. Entenen que té un perfil diferent, que pot jugar a les dues bandes i que té moltes capacitats, com va demostrar en la lliga francesa. Consideren que si no ha jugat ha estat per diverses circumstàncies, però que tot això segur que canviarà i que el seu rendiment anirà a més un cop disposi de continuïtat. Evidentment, són conscients que caldrà tenir paciència però estan convençuts que acabarà sent un jugador important. Després d’Arthur, ha estat el fitxatge més treballat.

Els responsables de la secretaria tècnica creuen que ha de tenir més oportunitats. Pensen el mateix homòlegs d’altres clubs, que no acabaven d’entendre per què un futbolista com Malcom tenia tan poques oportunitats. De fet, això va provocar que alguns clubs, de manera informal, demanassin al Barça la seva cessió en el mercat d’hivern. Estaven segurs que Malcom podria ser una de les revelacions de la lliga. El Barça entén que amb el canvi de sistema és difícil que pugui ser titular, però no tenen el més mínim dubte que ha de donar guerra en la lluita per la titularitat i per posar les piles a tots els companys de davantera.

Durant tots aquests mesos, el que sí que ha temut el club blaugrana és que Malcom s’ensorrés moralment, com ja li va passar a André Gomes. I no volien que un cas com el del portuguès es tornés a repetir. Era el dubte que tenien. Però no ha estat així, encara que les llàgrimes d’alliberament i sinceres després del seu gol contra l’Inter demostren que Malcom s’havia sentit pressionat. Durant tot aquest temps, però, ha rebut el suport dels seus compatriotes. Manté molt bona relació amb Arthur i també amb Coutinho i Rafinha. Entre ells s’ajuden i han fet una bona pinya dins el vestidor. Els companys, com van dir Busquets i Lenglet, esperen que el gol l’ajudi. Que sigui el seu punt d’inflexió.

CONFIANÇA TOTAL

La secretaria tècnica no ha tingut cap dubte sobre el seu fitxatge

EL GRAN TEMOR

L’únic que va témer el club és que Malcom s’ensorrés moralment

“Valverde m’ha dit que millori defensivament”

Després del seu debut amb gol en la Champions, Malcom va concedir una entrevista al programa Tot Costa, de Catalunya Ràdio. El brasiler va assenyalar que estava “molt content” per haver pogut debutar però va insistir que no sabia si a partir d’ara tindria més minuts.

El jugador va desvelar que havia parlat amb Valverde i que aquest li havia dit que ha de millorar defensivament. “Ho sé”, va admetre. Malcom està convençut que és ara quan comença la seva història amb el Barça i va agrair el suport dels companys. “Tinc molt bona relació amb tots els companys, ells m’han ajudat a tenir paciència. Amb aquests companys no necessito res més.” Amb qui més es fa, però, és amb els seus compatriotes, a qui elogia: “Arthur és un gran jugador i Coutinho un gran amic i un dels millors del món.” El millor, però, sense cap mena de dubte, és Leo Messi. Per a Malcom en aquest punt tampoc no hi ha discussió possible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)