Barça

Mateixa obra, canvi d’actors

Coutinho té una ruptura al bíceps femoral i haurà d’estar de baixa entre dues i tres setmanes

En espera de la possible reaparició de Messi, Dembélé i Malcom són dues de les opcions en atac per rebre el Betis, sense oblidar tampoc la de Rafinha

Mala notícia per al Barça en forma de lesió. Philippe Coutinho, un dels fixos per a Valverde, i últimament ja com a davanter, haurà d’estar de baixa entre dues i tres setmanes. Així ho van confirmar les proves que es van realitzar ahir al matí al jugador brasiler –va acabar amb molèsties el partit de dimarts contra l’Inter–, que van determinar que té una petita ruptura al bíceps femoral de la cama esquerra. Coutinho, doncs, es perdrà el partit d’aquest diumenge al Camp Nou contra el Betis, i amb l’aturada de seleccions pel mig, faltarà veure si està a punt per al duel del 24 de novembre al Wanda Metropolitano, quan tot just es complirien les dues setmanes mínimes previstes de baixa.

El gran maldecap per rebre el conjunt andalús doncs, està en la punta d’atac. I és que, encara que continua evolucionant bé i les sensacions conviden a l’optimisme, no és segur encara que Messi reaparegui diumenge. Tot indica que ho podria fer però, com va passar a Milà, la prudència és la que mana i s’evitarà córrer cap risc. L’argentí continua recuperant-se de la fractura que es va fer al radi del braç dret ja fa quasi tres setmanes, i si el seu retorn té lloc diumenge, faltarà veure si és en l’onze o per jugar alguns minuts en la segona part. Avui encara es manté la incògnita.

Valverde disposa, però, de diverses alternatives per cobrir la baixa de Coutinho, i faltarà veure si també la de Messi, que passen per un bon moment. L’únic que té un lloc garantit, això sí, és Luis Suárez, màxim golejador del campionat amb 9 dianes, i que, en absència del deu blaugrana, és qui més s’ha posat l’equip a l’esquena. A partir d’aquí, el ventall de noms que poden actuar ja sigui d’inici o entrant des de la banqueta per rebre l’equip que entrena Quique Setién, és ampli. Rafinha, titular en el duel contra l’Inter al Camp Nou, i també en el clàssic i a Vallecas, però inèdit dimarts a Milà, és un d’ells. Dembélé i Malcom, que poden actuar a les dues bandes –Valverde ja va provar en pretemporada el brasiler com a extrem esquerre–, són els altres dos teòrics candidats. El francès continua tenint un rendiment molt irregular, però després d’un tram de curs amb una participació escassa, ve de ser titular al Giuseppe Meazza i de marcar un gol decisiu al camp del Rayo, on va entrar des de la banqueta. Per la seva banda, el gol de Malcom a Milà l’ha d’impulsar a l’hora de començar a assolir l’objectiu de tenir més protagonisme. Més improbable sembla la presència de Munir, que encara que ha participat en un total de set partits, només en dos ho ha fet d’inici, a Leganés i en la copa a Lleó, i sense completar una bona actuació.

Tots han marcat

Si alguna cosa estan demostrant a més els jugadors que poden actuar a la davantera del Barça és que tenen gol. De fet, tots n’han fet com a mínim un aquesta temporada. Dembélé és el tercer màxim artiller de l’equip, amb 6 dianes, una més que Coutinho i només superat per Messi (12) i Luis Suárez (9). Rafinha, que es va estrenar contra l’Inter, Munir, que va marcar el gol de l’empat contra l’Athletic, i Malcom, que fa tres dies es va convertir en el dotzè jugador de la plantilla a marcar en aquest curs, sumen un gol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)