El protagonista

Leo Messi

El retorn més amarg possible

Després de 22 dies sense poder veure’l en acció, l’afició del Barça frisava per tornar a gaudir de Leo Messi. Per això ahir, una vegada es va saber que l’argentí seria titular, el públic del Camp Nou es va rendir al 10, ovacionant-lo tant en l’escalfament com quan l’speaker va anunciar el seu nom. Abans de complir-se el primer minut de partit, a més, Messi va estar a punt de marcar, però no va arribar per poc a una centrada de Malcom. Semblava, doncs, que el Camp Nou estava a les portes de l’enèsima exhibició de l’argentí, i més quan Messi va fer aixecar el públic del seient amb una jugada individual de les seves que va acabar amb un xut a les cames d’un rival. Poc s’imaginava ningú el desgavell que estava a punt de produir-se, amb un Betis imperial que va prendre el domini i amb Messi força imprecís, encara convalescent d’haver estat més de tres setmanes allunyat de la competició.

La situació, però, va canviar en l’inici de la segona part, en la qual el Barça, esperonat pel públic, va sortir a totes, buscant el miracle. I el líder de l’intent de remuntada va ser Leo Messi, que ja en el minut 48 va estar a punt de fer l’1-2 en un xut des de la frontal que va sortir fora per ben poc. Després, en el 56’, de les seves botes va néixer una altra ocasió, però Vidal no va encertar a rematar la centrada rasa de Sergi Roberto. I només dos minuts després va ser el torn de Suárez, que després de rebre una excel·lent passada a l’espai de Messi va xutar al lateral de la xarxa. Finalment, el Barça va trobar premi a la insistència en un clar penal de Tello a Alba que, naturalment, Messi va transformar, amb un xut potent i col·locat. Tots els indicis feien presagiar que el partit començaria a fer baixada, però el que va succeir va ser tot el contrari, ja que a cada gol del Barça el Betis va respondre amb un altre, fins a endur-se els tres punts per un espectacular 3-4. Les dues següents dianes dels blaugrana, però, van dur el segell de Messi. En el primer, l’argentí va deixar tot sol amb una passada interior Munir, que va assistir Arturo Vidal, i l’altre el va fer el 10, amb una passada del xilè. Tot i no signar un partit molt bo, doncs, Messi va marxar als vestidors havent participat en els tres gols del Barça, però amb la sensació més amarga possible després d’encaixar una dura i inesperada derrota en la tarda que devia una festa pel retorn del millor jugador de tots els temps.

Manté intacta la ratxa

Tot i que els d’ahir no van servir per a res, el cert és que Messi ha tornat amb el mateix olfacte amb què va marxar, ja que ara per ara encadena quatre partits marcant (Tottenham, València, Sevilla i Betis) i un espectacular balanç de 13 dianes en 14 partits. L’argentí, a més, acumula nou dianes en la lliga, cosa que li permet igualar Suárez i Aspas al capdavant de la llista dels màxims golejadors de la competició.