Barça

Messi celebra “la competitivitat” actual de la lliga

Doble premi. L’argentí rep el Pichichi i també el trofeu Di Stéfano, com a millor jugador de l’últim campionat, en la gala organitzada pel diari ‘Marca’, i assegura també que es va trobar “bé” en el seu retorn després de tres setmanes de baixa

És el cinquè trofeu Pichichi per Messi, gràcies als 34 gols de la lliga passada

L’endemà de la derrota del Barça al Camp Nou contra el Betis i del seu retorn a la competició després de tres setmanes de baixa, per culpa de la fractura que es va fer al radi del braç dret en el partit del 20 d’octubre passat contra el Sevilla, Leo Messi va ser el gran protagonista de la gala organitzada ahir pel diari ‘Marca’ i celebrada al Convent dels Àngels de Barcelona, on va rebre el trofeu que l’acredita com a Pichichi de la lliga passada, en què va fer un total de 34 gols en 36 jornades disputades. És el cinquè que guanya al llarg de la seva carrera i també el segon consecutiu. No va ser, però, l’únic premi amb què va ser guardonat ahir, ja que també va rebre, per sisè cop, el trofeu Alfredo di Stéfano, a millor jugador de la lliga passada. El president, Josep Maria Bartomeu, acompanyat del vicepresident, Jordi Mestre, del directiu Javier Bordas, i també de Pep Segura, Éric Abidal i Guillermo Amor, també van representar el club blaugrana.

“Per sort, em vaig trobar bé. Al principi amb una mica de por perquè no havia tingut gaire contacte, però a mesura que va anar passant el partit em vaig deixar anar una mica més i tenia ganes d’estar dins del terreny de joc.” D’aquesta manera, el crac argentí va parlar de les seves sensacions en el partit en què va reaparèixer, després de tres setmanes d’absència, en què, això sí, va poder viure i gaudir per primer cop “la bonica” experiència de seguir els partits del Barça des de la tribuna, acompanyat pel seu fill gran, Thiago, del qual va explicar que “ho viu, ho entén i feia preguntes sensates, bones, sobre el joc i les situacions que anaven passant”. Ja de nou liderant l’equip blaugrana sobre la gespa, Messi no va poder evitar la desfeta contra el conjunt andalús, però sí que va marcar dos dels tres gols del Barça, que el situen, havent disputat deu partits, empatat a 9 dianes amb Luis Suárez, al capdavant dels màxims golejadors de la lliga, que, d’altra banda, aquest any està igualada com feia temps que no es veia. Precisament, Messi va parlar també del fet que la taula estigui tan comprimida, amb només quatre punts separant els sis primers equips classificats, quan ja s’han disputat dotze jornades, cosa que destaca i alhora celebra: “És bo, la lliga és més competitiva que mai i qualsevol pot guanyar qualsevol. Això és bo per a la lliga i per a l’espectador i tant de bo segueixi així força temps i esperem que al final puguem agafar avantatge.”

A només un de Zarra

Tot i ser des de ja fa gairebé quatre anys el màxim golejador de la història de la lliga espanyola, amb un total de 392 dianes, Leo Messi encara no és el jugador amb més trofeus Pichichi guanyats. Amb aquest, de fet, ha igualat Di Stéfano, Hugo Sánchez i Quini, que també en van aconseguir cinc, i encara continua tenint al davant Telmo Zarra, el mític davanter de l’Athletic, que entre la dècada dels 40 i principis dels 50 ho va ser sis cops. Però amb 31 anys, contracte fins al 2021 i veient que continua sent la gran referència ofensiva del Barça, tot fa preveure que Messi l’acabarà igualant o fins i tot superant. Ho faci o no, l’argentí sí que pot dir des de fa temps que és el jugador que ha fet més gols en una mateixa lliga, la 2011/12, en què en va fer un total de 50. Era el seu segon trofeu Pichichi. N’ha fet tants i de tantes maneres diferents, que, preguntat pels 34 de la lliga passada, fins i tot li costa escollir-ne un: “No sé, la veritat és que així en fred ni ho recordo, hauria de repassar-los i veure’ls, però sempre dic que em quedo amb els que tenen més importància, més que per la bellesa.” Paraula de Messi, que ja prepara la següent cita, al Wanda Metropolitano.

LES FRASES DE LEO MESSI

Em vaig trobar bé. Al principi amb una mica de por, però a mesura que va anar passant el partit em vaig deixar anar una mica més
En fred, ni recordo els gols que vaig fer la temporada passada, però em quedo amb els que tenen més importància
La lliga és més competitiva que mai i qualsevol pot guanyar qualsevol. Tant de bo segueixi així, i esperem poder agafar avantatge

Javier Tebas: “Crec que el Girona-Barça es jugarà a Miami”

X.S.

El president de La Liga, Javier Tebas, que va entregar el premi Di Stéfano a Messi com a millor jugador de la lliga passada, va aprofitar la seva presència en la gala d’ahir per insistir davant dels mitjans que el partit entre el Girona i el Barça de la segona volta, i tot i la negativa de la RFEF i la FIFA perquè així sigui, es jugarà a Miami: “Sempre he dit que, mentre hi tinguem dret, defensarem el partit. I crec que es jugarà a Miami. Creiem que hi tenim dret i anirem fins al final perquè el 26 de gener es pugui disputar un partit de La Liga als Estats Units.” D’altra banda, Tebas també va recordar que “quan Messi deixi de jugar, s’haurà de fer algun premi amb el seu nom, perquè és el millor jugador de la història i ha fet tota la seva carrera a La Liga”. A més, no va amagar el seu desig que Neymar torni a la lliga espanyola, encara que no es mulla sobre l’equip: “Si és al Madrid o un altre, li heu de preguntar a ell, no a mi.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)