Barça

Un compromís continu

Fermesa. Pep Guardiola sempre ha manifestat i demostrat les seves conviccions sobiranistes i en defensa de la llibertat, i en els últims anys ha estat partícip de moltes accions a favor del dret a decidir

La visita d’ahir de Pep Guardiola a la presó de Lledoners, i les declaracions recents en què es refermava en la seva posició de continuar lluint el llaç groc en les rodes de premsa en suport als presos polítics, són només algunes de les últimes accions del tècnic de Santpedor que demostren i confirmen, un cop més, el seu ferm compromís amb el poble català i el seu dret a decidir i la defensa de les llibertats i la democràcia.

“No tenim cap més sortida. L’única resposta possible és votar.” Ho va deixar clar també fa més d’un any, uns mesos abans de l’1 d’octubre, quan va participar també en la lectura del manifest a favor del referèndum, en un multitudinari acte a Montjuïc, convocat per l’ANC, Òmnium Cultural i l’AMI. En la seva intervenció, també instava “tots els demòcrates d’Europa i del món a fer costat a Catalunya en la defensa del dret a la llibertat d’expressió política i el dret a vot”. I és que el que es va convertir en mite del barcelonisme tant com a jugador, guanyant la primera copa d’Europa de la història del club, com després durant els seus quatre anys a la banqueta, dirigint el que ha estat el millor Barça de la història, no ha amagat mai les seves conviccions i ja fa temps que és també una de les veus actives de la societat civil més aplaudides pel sobiranisme, ja que tampoc és habitual que un tòtem del món de l’esport es pronunciï políticament de manera tan clara com ho fa ell. Per tot plegat i pel ressò mediàtic tant nacional com internacional que genera, fa temps que el seu sentiment independentista i la posició ferma, també contra l’actitud repressiva de l’Estat espanyol, que ha qualificat d’“estat autoritari”, cou en l’unionisme i en els líders dels partits contraris a l’independentisme.

La seva implicació política i social va més enllà de les paraules, i fets com el d’ahir, amb la seva visita a Lledoners, no fan res més que confirmar-ho. Soci d’Òmnium Cultural des del 1993 –el 2012 també en va fer socis els seus tres fills–, l’extècnic blaugrana va formar part, el 2015, de manera simbòlica, de la llista electoral de Junts pel Sí. Abans, ja havia donat suport també de manera pública a la Diada del 2012, apareixent des de Nova York en el vídeo promocional, i també a la Via Catalana del 2013, en aquest cas des de Munic. Des d’Alemanya, també va exercir el seu dret a vot en les eleccions del 27-S el 2015, com també ho va fer, per correu, l’1 d’octubre. Tres anys abans, les seves obligacions sí que li van permetre desplaçar-se fins a Catalunya per participar i votar en el 9-N.

No és cap casualitat que el 2011 Guardiola fos escollit per rebre la medalla d’honor del Parlament de Catalunya, en reconeixement de la seva trajectòria com a esportista i entrenador, per la seva contribució a la projecció de Catalunya i pels valors que transmet”. Qualitats que ha seguit mantenint i demostrant, ara en situacions més complicades. Ningú dubta, però, que, com va destacar molts cops en la seva etapa a la banqueta del Camp Nou, continuarà “persistint” per defensar-los.

CLAR I CATALÀ

“L’única resposta possible és votar”, va etzibar en el manifest a favor del referèndum

CONSTANT

Va donar suport a la Via Catalana, va votar de manera presencial el 9-N i per correu l’1-O

MEREIXEDOR

Com a tècnic del Barça, va rebre la medalla d’honor del Parlament de Catalunya (2011)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)