Barça

Riqui Puig, Miranda i Cuenca, a la recambra

La projecció de jugadors del planter al primer equip del Barça ha estat massa limitada en els últims anys. Només Sergi Roberto s’hi ha consolidat com una peça important, i després de molta paciència fins a aprofitar l’oportunitat. L’últim a agafar el testimoni ha estat Carles Aleñá. Als 7 anys ja va entrar al futbol de base blaugrana i des de llavors ha anat cremant etapes a gran velocitat, fruit del seu talent natural i de la constància i la confiança en les seves possibilitats. Amb 20 anys, el migcampista mataroní progressa en el difícil camí de consolidar-se en el primer equip blaugrana i erigir-se en un exemple per a aquells que han de venir darrere seu.

Un d’ells, com es va poder observar en el duel dels setzens de copa contra la Cultural Leonesa, és Juan Miranda, el lateral esquerre del Barça B que té la confiança de la secretaria tècnica blaugrana per ser el substitut ni més ni menys que de Jordi Alba quan calgui. Contra la Cultural es va erigir en el primer jugador nascut l’any 2000 –tot just té 18 anys– a debutar amb el primer equip blaugrana.

A Lleó també es van estrenar de manera oficial amb el primer equip Chumi i Jorge Cuenca, que van formar la parella de centrals titular. Nascuts el 1999, van deixar sensacions prou bones i van demostrar que tenen fonaments per aspirar a fer el salt al primer equip. De fet, durant les últimes setmanes, la presència de Chumi en les convocatòries d’Ernesto Valverde ha estat habitual per tal de fer front a les estretors en defensa plantejades per les lesions d’Umtiti i Vermaelen.

Qui no va poder fer el debut oficial tot i viatjar a Lleó va ser Riqui Puig, per a molts aficionats el jove del planter que més expectatives genera a mitjà termini. Va ser un dels joves que més van brillar en la gira pels Estats Units de l’estiu passat gràcies a la seva capacitat per llegir el joc a la zona ampla. “És un espectacle”, va dir Gennaro Gattuso, exjugador i actual tècnic del Milan, després de veure el de Matadepera actuar en la segona part de l’amistós disputat a Santa Clara (Califòrnia).

La llista també inclou altres futbolistes que a hores d’ara s’obren camí amb el Barça B en una categoria tan complexa com segona B. Bé ho sap l’esmentat Riqui Puig, així com també Oriol Busquets, que té com a referent un altre Busquets, Sergio. Per a tots ells, la recepta consisteix en esforç i una bona dosi de paciència. I encara hi entra en joc un tercer factor: que els reiterats missatges dels responsables blaugrana a favor de reforçar el compromís amb el futbol de base es materialitzin a la gespa.

PROMESES

Són diversos els jugadors cridats a pujar al primer equip i recuperar el pes del planter

CONTRA LA CULTURAL

Chumi, Cuenca i Miranda s’han estrenat enguany amb el primer equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)