Barça

Sis sense gairebé descans

Sempre presents. Ter Stegen, Piqué, Alba, Rakitic, Busquets i Suárez són els blaugrana que han jugat tots els partits de lliga i Champions. El croat, però, lesionat i sancionat, no estarà al Wanda Metropolitano

Passen les temporades i arriben nous jugadors cada estiu, alguns amb més protagonisme que d’altres i que adquireixen més o menys importància, però hi ha una sèrie de jugadors de la plantilla del Barça que fa molt de temps que formen la columna vertebral de l’equip i que són fixos any rere any. En aquesta segona temporada d’Ernesto Valverde a la banqueta blaugrana s’està tornant a comprovar, ja que, en aquests primers tres mesos del curs, el tècnic blaugrana ha continuat confiant gairebé sense excepció en el mateix bloc que va aconseguir el doblet el curs passat.

Entre lliga (12) i Champions (4), ja s’han disputat en total 16 partits –el Barça és líder en totes dues– i hi ha sis jugadors de la plantilla que els han disputat tots. Són Ter Stegen, Piqué, Alba, Busquets, Rakitic i Luis Suárez. Gairebé ningú dubta, a més, que en aquest grup també hi serien Messi, si no s’hagués lesionat contra el Sevilla, cosa que el va fer estar de baixa tres setmanes, i probablement també Coutinho, que des que va arribar és gairebé un altre fix i que fins a l’última jornada, contra el Betis, per lesió, tampoc s’havia perdut cap partit ni de lliga ni de Champions. Tots ells, a més, també van disputar la supercopa d’Espanya a Tànger, i això que alguns, com que havien jugat el mundial, feia només uns dies que havien començat a entrenar-se. Els nous fitxatges cada cop tenen més protagonisme i alguns, com ara Lenglet i Arthur, s’han fet un lloc en l’onze, però la realitat és que fins ara el paper de les peces clau de les darreres temporades no ha canviat gens tot i la competència que, almenys sobre el paper, hi ha en gairebé totes les posicions, sobretot al mig del camp.

El de Piqué és un exemple d’aquesta confiança cega que té Valverde en els jugadors amb més galons. El central català no va començar bé la temporada, però tot i això s’ha mantingut sempre en l’onze, fins al punt que els únics minuts que s’ha perdut són els del partit de copa a Lleó. En les últimes setmanes, amb Umtiti i Vermaelen lesionats, no hi ha hagut alternativa, però en el primer tram del curs, amb els quatre centrals disponibles, Piqué tampoc no va entrar en cap tipus de rotació. Tampoc ho ha fet Jordi Alba –com Piqué, tampoc ha estat substituït cap vegada–, encara que el seu cas és diferent, bàsicament perquè no té cap relleu en la plantilla. Teòricament ho hauria de ser Juan Miranda, del filial, però ja s’ha vist que Valverde hi confia ben poc. La prova va ser el partit al camp del Leganés, on el de l’Hospitalet va ser suplent –va haver d’entrar al segon temps per intentar ajudar a solucionar el desgavell, sense èxit–, i va ser Vermaelen el que va actuar d’inici al lateral esquerre. Fins ara, Jordi Alba –com li passa a Piqué– descansava en les aturades de seleccions, cosa que s’ha acabat amb la convocatòria per aquesta última aturada i que pot obrir alguna escletxa per a Miranda.

El desgast de les seleccions

Els que han estat fixos fins ara en les cites amb les seves seleccions, amb el consegüent desgast acumulat, són Busquets i Rakitic. Precisament el croat, que ja no podia jugar dissabte al Wanda Metropolitano per sanció, es va fer una lesió muscular en el partit de dijous passat contra la selecció espanyola que el farà estar de baixa probablement les pròximes dues setmanes, encara que el club no ho ha especificat. Fins ara, havia estat titular en tots els partits de lliga i Champions, menys contra el Girona, quan va entrar en el segon temps. Gairebé el mateix es pot dir de Busquets, que només va començar a la banqueta a Anoeta i contra l’Athletic, però va sortir també en la segona part. I això que al mig del camp, amb Arthur, Arturo Vidal, Rafinha, Aleñá, Denis o Samper, i també Coutinho, que va ocupar la posició d’interior en l’inici d’aquest curs i també diversos cops la temporada passada, és on la competència és més gran. Similar, però, és el cas de Luis Suárez, suplent en només un partit, a Leganés, on va jugar mitja hora. L’uruguaià, això sí, va descansar almenys en l’anterior aturada de seleccions, però ja no en aquesta. Ara, passat el tercer parèntesi internacional del curs, el Barça jugarà 8 partits en menys d’un mes. Potser serà el moment que alguna de les peces clau descansi.

I HI FALTA EL MILLOR

Fins a les lesions, Messi i Coutinho també havien jugat tots els partits menys el de copa

APOSTA CONEGUDA

La competència ha augmentat, però Valverde continua confiant sempre en el bloc més fiable

Denis i Samper, del tot inèdits en lliga i Champions

X.S.

L’altra cara de la moneda dels jugadors gairebé intocables per a Valverde són Denis Suárez i Sergi Samper, que juntament amb Jasper Cillessen –l’holandès és el porter escollit per a la copa– són els únics de la plantilla que encara no han disputat ni un minut en lliga ni tampoc en Champions. Fins al cap de setmana passat també ho era Aleñá, però el maresmenc va entrar en la segona part del duel contra el Betis i es va estrenar per fi aquest curs en el campionat de lliga. Fins ara, Denis només ha participat en el partit de copa a Lleó, en què va jugar els 90 minuts –ha entrat en tres convocatòries en la lliga i en una de Champions–, mentre que Samper només ha anat convocat en la copa i es va lesionar al cap de la mitja hora de joc. No es descarta que puguin sortir al mes de gener.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)