Barça

A l’ombra del rei

Cinc mesos després de descartar fitxar pel Barça, el davanter francès s’ha encomanat de la irregularitat mostrada per l’Atlético durant el primer tram del curs

Tot just acredita tres gols a la lliga, pels nou que ja suma Messi

Ja fa cinc temporades que Antoine Griezmann és una de les amenaces que té el Barça cada cop que toca enfrontar-se a l’Atlético. Ho tornarà a ser dissabte, coincidint amb la visita dels d’Ernesto Valverde al Wanda Metropolitano, tot i que la història podria haver estat ben diferent. De fet, en lloc de la samarreta colchonera, el davanter francès podria haver portat la blaugrana si fa poc més de cinc mesos no hagués refusat l’oferta per fitxar pel Barça.

Precisament aquesta negativa va concentrar l’actualitat blaugrana just abans que s’iniciés el mundial de Rússia. Després de mesos d’especulacions sobre el seu futur, el 14 de juny Griezmann va donar a conèixer públicament la seva resposta i ho va fer mitjançant un reportatge televisiu anomenat La decisió, emès en horari de màxima audiència. “He decidit quedar-me”, va desvelar el davanter, que estripava les expectatives del Barça perquè fos el gran reforç del passat estiu. A la vegada, deixava en mal lloc la secretaria tècnica blaugrana que semblava que tenia lligat l’acord amb el jugador, autor de 19 gols en el passat campionat. I per arrodonir-ho, el documental el va realitzar una productora propietat de Gerard Piqué, amb el lògic malestar que això va provocar a la directiva blaugrana.

“Va ser una decisió difícil de prendre”, admetia dilluns Griezmann en una entrevista difosa per Canal+ França. “El Barça et vol, et truca, t’envia petits missatges de part dels seus jugadors i ho parles amb la família. I després hi ha el club on ets un jugador important”, afegia el davanter, que a l’hora de decidir-se va apreciar l’esforç que va fer l’Atlético per retenir-lo: “Fa un projecte al teu voltant, fa un esforç perquè et quedis, ja sigui en forma de salari o esportivament.”

En l’esmentada entrevista, Griezmann també reconeix que la voluntat de no jugar a l’ombra de Messi va ser un factor que el va influenciar a l’hora de descartar l’oferta del Barça. I és que ‘el príncep’ té la convicció de brillar amb llum pròpia i demostrar que el seu “no” al Barça va ser la resposta encertada. En aquest propòsit, però, l’inici de curs amb l’Atlético no ha estat bo, encomanant-se de la irregularitat que ha mostrat l’equip de Diego Simeone. Ha signat alguna actuació destacada –va marcar contra el Dortmund a la Champions, per exemple–, però fins ara els seus números han estat massa ‘vulgars’ per algú que aspira a situar-se en el mateix escalafó que Messi o Cristiano Ronaldo, com ell mateix ha manifestat. De fet, també Luis Suárez el supera a hores d’ara en els apartats més valuosos per a un davanter: gols i assistències.

Els registres a la lliga reflecteixen clarament la superioritat de Messi respecte a Griezmann i a qualsevol que gosi debatre el seu domini. El 10 blaugrana acumula 9 gols en 10 partits disputats, el triple que el francès, que tot just n’acredita 3, tot i que ha disputat dos partits més que l’astre argentí. El francès, que potser acusa el desgast del mundial, està clarament per sota de les xifres de fa un parell de temporades (2016/17), quan en les mateixes jornades ja havia celebrat sis dianes. La limitació de gols amb la samarreta colchonera s’ha vist relativament compensada per les assistències que ha donat als companys: 4. Tot i això, són les mateixes que porta Suárez al campionat, i una menys que Messi (5), que novament no admet comparacions.

Sumant la Champions, el balanç realitzador del francès des que va arrencar la temporada puja a sis gols, però continua sent una xifra insuficient per acostar-se al millor futbolista del planeta. I és que els cinc gols que ja ha assolit el 10 blaugrana només en la fase de grups sumats als de la lliga disparen la xifra fins als 14.

Amb aquest escenari, Griezmann s’aferra als èxits assolits abans de setembre per aspirar a obtenir la Pilota d’Or. La seva principal credencial és el mundial assolit amb França el passat estiu a Rússia, mentre que amb l’Atlético va contribuir activament a aixecar l’Europa League, així com la supercopa d’Europa. També ajuda la campanya en marxa perquè un futbolista bleu guanyi un trofeu que atorga France Football.

FITXATGE FRUSTRAT

El fet de no voler jugar rere l’estela de Messi va tenir influència en la seva negativa

PILOTA D’OR

El francès segueix aspirant al trofeu gràcies al rendiment ofert abans de setembre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)