Barça

Talent a l’àrea petita

Messi i Oblak, que fa tot just deu dies rebien el trofeu Pichichi i el Zamora del curs passat, arriben dissabte al Wanda liderant de nou el rànquing. Messi, 9 gols. Oblak n’ha rebut només 8

Ter Stegen s’enfronta a l’home que l’ha apartat fins ara del Zamora. L’eslovè en suma tres de seguits. L’alemany és davant d’un repte majúscul: retallar 10 gols al seu gran rival

“M’agrada sentir que soc el millor porter del món. Si més no, treballo dur cada dia per ser-ho.” Paraules recents, de fa tot just deu dies, del responsable de guardar les claus del cadenat de la porteria de l’Atlético de Madrid. Paraules de l’home que fins ara ha apartat Marc-André ter Stegen de l’anhelat somni del Zamora. Jan Oblak va recollir el passat dia 12, a Barcelona, el seu tercer trofeu Zamora consecutiu, en la gala anual de premis organitzada pel diari Marca. Allà el porter eslovè va coincidir amb el guanyador del trofeu Pichichi de la temporada 2017/18. Tots dos es retrobaran aquest dissabte al Wanda Metropolitano. Cara a cara interessant Oblak-Messi i cara a cara certament atractiu Oblak-Ter Stegen sota els pals. Doble duel. El Zamora dels últims tres anys contra l’etern aspirant. El porter menys golejat de la lliga ara mateix contra el màxim golejador de primera divisió. Emocions fortes a les dues àrees en aquest Atlético-Barça de la tretzena jornada de lliga.

Messi, sospitós habitual

Leo Messi té el Wanda al cap. L’1 de juny hi té una cita marcada en vermell. Desitja amb totes les forces jugar la pròxima final de la Champions i alçar la que seria la seva cinquena orelluda. Sospira per aquesta Champions. La visita d’aquest cap de setmana al camp de l’Atlético serà per a ell una primera presa de contacte abans de l’1-J. Mai ha marcat al Wanda –l’any passat el Barça hi va empatar 1-1 amb gol de Suárez–, però sí que sap de sobres què és marcar a l’Atlético. L’equip colchonero és la seva segona víctima predilecta. Messi ha marcat 28 gols en 36 partits a l’Atlético (0,78 de mitjana). Al Sevilla, 32 gols en 35 partits.

Bons números presenta també en els seus duels directes contra Oblak. A l’eslovè li ha fet 5 gols en 7 partits de lliga. També el va batre en l’eliminatòria de copa del 2015. No en Champions. En total, 6 gols en 11 partits contra Oblak en el còmput global de totes les competicions.

Messi arriba al partit absolutament recuperat ja de la seva lesió al braç. Contra el Betis, en la seva reaparició, va marcar un doblet. És el màxim golejador de la lliga empatat a 9 gols amb el seu soci Luis Suárez, tot i haver-se perdut alguns partits per lesió. Qui no s’ha perdut cap partit és Oblak, el menys golejat de la categoria en aquests primers tres mesos i mig de competició.

Oblak, de nou, favorit

L’eslovè va igualar el curs passat il·lustres com Luis Miguel Arconada, Ricardo Zamora, Gregorio Blasco, José Vicente Train i Juan Carlos Ablanedo. I ara va disparat cap al seu ja quart Zamora. Cinc en tenen Antoni Ramallets i Víctor Valdés. De moment, 12 partits de lliga jugats i només 8 gols encaixats (coeficient de 0,68). Oblak és el porter que menys encaixa, davant de Masip (0,75), Diego López (0,83), Sória (0,83), Asenjo (1,08), Vaclik (1,17), Bono (1,17) i Cuéllar (1,33). Ter Stegen, sorprenentment, és el novè en el rànquing, amb 18 gols rebuts en 12 partits (1,50). La dada revela els notables problemes defensius d’aquest Barça. Dos cops només ha pogut deixar la seva porteria a zero l’alemany en la lliga (Alavés i Valladolid). Oblak, en canvi, ho ha fet en la meitat dels partits (6). A l’Atlético li generen menys que al Barça. És una evidència. Oblak suma 29 intervencions de mèrit per 34 de Ter Stegen, lluny tots dos de les 58 d’Oier (Llevant) o les 56 de Bounou (Girona).

L’eslovè ha estat el gran enemic de Ter Stegen en la lluita pel Zamora. L’alemany no l’ha guanyat mai. Oblak en suma tres de consecutius: 18 gols en 38 partits el curs 2015/16, 21 gols en 29 partits la temporada 2016/17 i 22 gols en 37 partits la temporada passada. L’alemany va ser segon l’any passat amb 6 gols més rebuts. I va ser-ho també fa dos anys.

Curiosament en l’última dècada el trofeu Zamora sempre ha anat a parar a mans d’un porter del Barça o de l’Atlético. Tres cops guardonat ha estat Oblak, un cop Claudio Bravo, dos cops Thibaut Courtois abans de marxar al Chelsea i quatre premis per a Víctor Valdés dels cinc que té en el seu palmarès.

Dissabte al Wanda continua la lluita. El repte per a Ter Stegen és gran. Molt gran. La fragilitat defensiva de l’equip li ha complicat el premi, i això que tot just estem a finals de novembre. L’alemany ha de retallar 10 gols a l’eslovè. Això sí, compta amb la carta Messi. Cada gol de Messi a Oblak en el partit de dissabte és vida per a Ter Stegen.

En còmputs globals, des que tots dos van arribar al futbol espanyol, Jan Oblak ha deixat la seva porteria a zero en 100 ocasions. Marc-André Ter Stegen, en 63. L’alemany ha rebut 151 gols amb el Barça. Oblak, 116 amb l’Atlético de Madrid. L’eslovè ha jugat 179 partits. Ter Stegen, 158. El millor? Jutgin vostès. Hi ha debat.

28

gols

de Messi a l’Atlético

(36 partits)

TER STEGEN

34
aturades
de l’alemany en 12 duels. Oblak en suma 29. Oier (58) i Bounou (56), els més intervencionistes.

MESSI

5
gols
en set partits de lliga ha fet l’argentí a Oblak. També li va marcar en la copa l’any 2015.
Oblak 8 gols/12 partits (0,67)
Atlético de Madrid
Jordi Masip 9 (0,75)
Valladolid
Diego López 10 (0,83)
RCD Espanyol
David Sória 10 (0,83)
Getafe
Sergio Asenjo 13 (1,08)
Vila-real
Tomas Vaclik 14 (1,17)
Sevilla
Yassine Bounou 14 (1,17)
Girona
Pichu Cuéllar 16 (1,33)
Leganés
Ter Stegen 18 (1,50)
Barça

OBLAK

6
vegades
ha deixat la seva porteria a zero l’eslovè. En la meitat dels partits de lliga. Ter Stegen, en dues.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)