Barça

Ernesto Valverde

Entrenador del Barça

“Dembélé? Havíem guanyat el derbi, feia sol... M’esperava un dia tranquil, sí”

Valverde. La reincidència indisciplinària del futbolista francès monopolitza la prèvia del Barça-Tottenham

Quan quatre de les cinc primeres preguntes d’una roda de premsa fan referència a un mateix futbolista, hi ha dues maneres de procedir. Ernesto Valverde va optar per agafar-s’ho amb filosofia. Fins i tot ho va portar al terreny de la broma en certs moments. Naturalitat aparent davant d’un problema real. Perquè és evident que el Barça té un problema amb Ousmane Dembélé i la seva indisciplina. El seu retard, l’enèsim, en la sessió preparatòria de diumenge passat va monopolitzar la compareixença d’ahir d’Ernesto Valverde, prèvia al partit d’avui contra el Tottenham al Camp Nou.

Valverde anava conscienciat. Sabia que ahir era dia D. “Va!... comença el serial Dembélé [riu]”, va etzibar davant la primera pregunta sobre el francès. “Ara parlant seriosament, la situació no és nova. Intentarem resoldre el problema de la millor manera possible. Afrontarem el tema i ajudarem el jugador. Però com sempre aquesta és una situació que s’ha de resoldre internament”, hi va afegir. “És un jugador amb molt talent. Ens ofereix moltíssimes coses dins el camp. Fora del camp ha de millorar en certs aspectes. Però repeteixo, són qüestions de caràcter intern. No sé si és problema de l’edat, del seu entorn, no ho sé. No tinc una explicació. Però sí que puc dir que al llarg d’una temporada et trobes amb situacions de molts jugadors, i amb assumptes extraesportius que cal resoldre. Si m’ha sorprès la seva reincidència? [Riu] Home..., havíem guanyat el derbi, feia sol..., m’esperava un diumenge tranquil... i va i torna a passar això.”

Valverde estava ahir relaxat. Ni la insistència de la premsa, ahir lògica, en el cas Dembélé el va irritar en excés. El fet d’afrontar l’últim partit de la lligueta contra el Tottenham amb la classificació com a primer de grup garantida, ajuda. Del partit, poca cosa. Ell s’espera un Tottenham similar al de Wembley, atrevit: “M’espero un Tottenham fort. Ells van poder donar descans a homes com Kane el cap de setmana. També recuperen Eriksen i Dele Alli respecte al partit que vam jugar allà a Londres. Ells es juguen la classificació.” “Nosaltres arribem al partit amb tot fet, però és un partit de Champions i volem guanyar. Hi ha altres clubs implicats i respectem el Tottenham i l’Inter”, va assegurar. Quant a Kane, tot elogis: “És un jugador de talla mundial. Té gol, s’associa bé, és poderós en el joc aeri... És un jugador que marca la diferència. Tinc un gran respecte i admiració per aquest futbolista.”

Amb les cartes al descobert: Suárez no jugarà

Poques vegades abans d’un partit de futbol s’ha pogut veure un Ernesto Valverde tan clar amb la possible alineació com en el cas d’ahir. El tècnic blaugrana va amagar poc les seves cartes i va confirmar que hi haurà rotacions contra el conjunt de Pochettino. La primera, la de Luis Suárez. L’uruguaià descansarà. Ho va afirmar el mateix Valverde: “Suárez no jugarà. Recentment ha tingut molèsties al genoll, contra l’Espanyol va fer un gran partit, però jugar dos partits en tres dies no seria el millor en el seu cas.” Poden entrar, en canvi, homes com Arthur, Cillessen i Vermaelen. Tots tres són carn d’onze inicial. També Coutinho. “Arthur esperem que pugui jugar, sí. De fet, hauria pogut entrar ja en la llista per al derbi, però vaig preferir esperar. El tema Cillessen és una possibilitat que hem valorat, sí.” De fet, Valverde ja va concedir l’alternativa a l’holandès en el partit contra l’Sporting l’any passat, en una situació idèntica a l’actual, amb el Barça ja classificat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)