Barça

L’honor i acabar invictes

Amb la classificació i la primera plaça del grup garantides, el Barça avui s’hi juga la professionalitat i el mèrit de tancar la primera fase sense cap derrota

Valverde farà algunes rotacions i anuncia que Luis Suárez és segur que no jugarà i que podria entrar Cillessen

El Tottenham necessita el mateix resultat que aconsegueixi l’Inter contra el PSV

El Barça avui posa fi a la primera fase de la Champions amb els deures fets. La classificació i la primera plaça del grup estan garantides després de l’última victòria al camp del PSV, així que pot afrontar el partit contra el Tottenham al Camp Nou amb una tranquil·litat absoluta i sense la més mínima urgència. És el premi que es rep per la feina ben feta. I els blaugrana han estat impecables durant aquest primer tram de la competició. Han aconseguit 13 punts dels 15 disputats, i només l’infortuni els ha privat de fer un ple, perquè en l’empat cedit al Giuseppe Meazza contra l’Inter de Milà van ser molt superiors al conjunt italià.

En la cita d’avui, per tant, esportivament només s’hi juguen l’honor, dignificar la màxima competició continental sent completament professionals, perquè el seu grup no està tancat, i acabar invictes en aquesta primera fase. En clau de club, el triomf també permetria ingressar uns diners que anirien força bé a la tresoreria de l’entitat. Una victòria són 2,7 milions d’euros; un empat, 900.000. Mentre espera rival per als vuitens de final, el Barça es planteja el partit contra el Tottenham com una nova ocasió per mantenir la bona dinàmica dels últims duels i seguir progressant en l’objectiu de millorar tots els aspectes del joc, sobretot el defensiu. L’equip fa dos partits que no encaixa cap gol –Vila-real i Espanyol–, i això és una magnífica notícia tenint en compte que era un dels grans problemes aquesta temporada. En la lliga la fragilitat és sanable, però Europa no perdona.

Amb l’objectiu a la butxaca, Valverde té molt clar que farà alguns canvis en l’equip titular. Seria una mica absurd no fer rotacions tenint en compte la situació de privilegi aconseguida. Tal com va dir en la roda de premsa prèvia, descansarà amb tota seguretat Luis Suárez, que va reaparèixer en el derbi, en el qual també va ser substituït, i ho podrien fer Piqué, Ter Stegen i algun futbolista més, com és el cas de Rakitic, que ho juga pràcticament tot, i Arturo Vidal, que acumula molts partits seguits. Arthur ja té l’alta mèdica i Valverde va explicar que, si no se’l va endur a Cornellà-el Prat, és perquè el partit era “dur”, així que avui sí que podria sortir des de l’inici. També és una magnífica ocasió perquè Carles Aleñá debuti aquesta temporada a Europa, encara que en la posició d’interior és on hi ha diverses opcions. Al davant, Coutinho, suplent en el derbi, serà titular, i també Messi. L’altra plaça possiblement serà per a Munir, tenint en compte que Dembélé podria purgar el seu nou retard amb una suplència. En la defensa, Vermaelen sembla segur que jugarà. Miranda, si no surt des de l’inici, també podria tenir una oportunitat, atès que és l’únic jugador del filial que ha entrat en la convocatòria. Cillessen té moltíssims números de jugar, un premi a la bona feina, a la constància i a la paciència que acredita.

El Tottenham, per la seva banda, depèn de si mateix. És segon de grup, però només pel valor doble dels gols marcats en l’enfrontament directe contra l’Inter de Milà. Tots dos tenen set punts. Els anglesos necessiten obtenir el mateix resultat que els italians contra el PSV, així que el millor per a ells és intentar assolir el triomf al Camp Nou. Tot el que no sigui això, seria complicar-se molt la vida. Tenen, a més a més, l’espina clavada del 2 a 4 a Wembley, un partit en què el Barça va ser molt superior. El Tottenham necessita millorar molt si vol marxar amb els tres punts, perquè fora de casa no ha estat a l’altura en la Champions, amb una derrota a Milà i una altra a Eindhoven.

L’equip entrenat per Pochettino té algunes baixes i alguns dubtes, sobretot per ocupar la plaça al lateral dret, perquè Trippier i Aurier, el titular i el seu possible suplent, ho tenen difícil per poder jugar. En la derrota contra el Barça a Wembley, no van disposar d’Eriksen ni de Delle Alli, que avui sí que hi seran. I, al davant, el Tottenham confia en el bon moment de Son i també en el perill que sempre genera el seu referent, Harry Kane.

OBJECTIUS DISPARS

El Barça ha fet els deures i s’hi juga l’honor i diners; el Tottenham, seguir en la Champions

VALVERDE

Farà rotacions i donarà descans a força jugadors, un dels quals és segur que serà Suárez

CONVOCATÒRIA

Miranda és l’únic jugador del filial en una llista en què torna Arthur i es manté Dembélé

El Barça coneixia els problemes de Dembélé

Els responsables de la secretaria tècnica del FC Barcelona que van incorporar Ousmane Dembélé eren plenament conscients dels seus problemes d’actitud. Així ho va reconèixer Urbano Ortega en una entrevista a la cadena Cope. “Quan el vam fitxar, ja teníem constància de la seva indisciplina i del seu entorn, que no l’ajuda gens. A vegades has d’arriscar i vam pensar que només era un problema de joventut i que podríem reconduir la situació”, va afirmar. Urbano, que va marxar del club juntament amb Robert Fernández, va revelar que Dembélé i Mbappé no eren les úniques opcions per reemplaçar Neymar. Quant a la seva sortida, defensa que va fer molt bona feina, tant amb Zubizarreta, Albert Valentín i Narcís Julià com posteriorment amb Robert. Urbano explica que no l’ha sorprès el bon rendiment d’Arthur, perquè n’havien fet un seguiment des dels 16 anys. “Quan el vam veure, ja vam pensar que era un piloter de l’estil de Xavi.” Pel que fa a la possibilitat que el Barça acabi incorporant De Ligt i De Jong, es va mostrar molt escèptic. “La competència és gran. El PSG és un club amb un gran poder econòmic. El Barça els ha de convèncer amb altres arguments.”

Messi contra equips anglesos

Leo Messi ha mostrat al llarg de la seva trajectòria una magnífica efectivitat contra els equips anglesos. Hi ha disputat 29 partits, en els quals ha marcat 22 gols. L’Arsenal és la seva víctima predilecta: li ha marcat nou gols en només sis partits. El segueix el Manchester City, amb sis gols en sis partits, mentre que al Chelsea li ha anotat tres dianes en deu duels. Tant al Manchester United (quatre partits) com al Tottenham (un partit) els ha marcat dos gols, mentre que el Liverpool és l’únic conjunt anglès contra el qual ha jugat (dos partits) i no ha marcat cap gol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)