Barça

“Només s’ha de ‘matar’ Dembélé si no hi ha solució”

Iniesta. L’excapità del FC Barcelona recomana al davanter francès que arribi a l’hora i reclama que es busqui una solució constructiva al seu cas perquè és un futbolista “supervàlid” per al club

Andrés Iniesta va arribar la setmana passada a Barcelona procedent del Japó. Com va dir, torna a casa per Nadal, com en aquell anunci publicitari d’una coneguda marca de torrons. Al marge d’estar aquests dies amb la família, també li toca complir amb alguns actes promocionals de firmes amb les quals té un acord. I ahir tocava presentar una campanya de la marca Ariel en ple barri de Gràcia. Després de la pertinent presentació de l’anunci, va arribar el moment de valorar l’actualitat del FC Barcelona i fer-ne un repàs, amb Ousmane Dembélé i els seus actes d’indisciplina en el focus.

Iniesta, que va ser capità del Barça i que va coincidir amb Dembélé la temporada passada al vestidor, és una veu més que autoritzada per parlar sobre aquest assumpte. Va reclamar paciència, però també contundència amb el francès si no rectifica. “És difícil per a mi valorar una situació, ja que no soc a dins. No soc coneixedor del que passa. Tothom coincideix que sempre hi ha d’haver un rigor, unes normes de conducta. Si algú no les compleix, el club i el vestidor hi hauran de posar remei. Però Ousmane és un jugador supervàlid per al club. Si algú comet errors, no cal matar-lo. Només si no hi ha cap solució ni cap remei constructiu”, va assenyalar. Iniesta va insistir que la millor solució és parlar amb ell. “No crec que sigui impossible trobar una solució a tres retards. El meu consell és que arribi a l’hora.”

Un altre dels temes que s’estan comentant és la cinquena posició de Leo Messi en la llista de la Pilota d’Or i els comentaris de Pelé, que resta mèrits a les qualitats de l’argentí. “No he de rebatre les declaracions de Pelé ni contradir-lo. Leo és el millor jugador de la història. Té tots els registres i ho ha demostrat. Fa molts anys que és el millor i cada cop se supera. Cada dia queden menys adjectius per definir-lo, però és la seva opinió”, va afirmar. Quant a la classificació de la Pilota d’Or, no creu que es pugui parlar d’“insult” que l’hagin concedit a Modric. “Seria lleig dir que Modric no mereix la Pilota d’Or amb la temporada que ha fet. Caldria explicar per què es dona aquest guardó. Per a uns, són els títols; per a d’altres, el joc; per a d’altres, el pes que ha tingut el mundial. En alguns jugadors el mundial ha pesat menys.”

Amb relació als reptes d’aquest curs, considera que seria un error prioritzar la Champions i recorda que sempre que el Barça ha alçat l’orelluda ha guanyat també la lliga. “Mai he entès això de prioritzar. No faràs menys esforços en la lliga. Quan jugues ho fas per guanyar. Tenim plantilla per guanyar la lliga, la Champions i la copa. Quan hem tingut bones sensacions en la lliga, és quan hem guanyat la Champions. Han d’arribar al tram final amb lucidesa i amb tots els jugadors en bon estat.” Finalment, va assegurar que no creu que a Ernesto Valverde li falti atreviment per fer jugar els joves del planter, perquè comparteix la filosofia del club, i va demanar calma a l’hora de fer jugar els joves. “Les presses no són bones. Riqui Puig té un potencial espectacular; se l’ha de protegir”, assenyala el manxec.

EL PROTAGONISTA

Dembélé és un jugador supervàlid per al club. Si algú comet errors, no cal ‘matar-lo’. No crec que sigui impossible trobar una solució
No he de rebatre les declaracions de Pelé. Leo és el millor jugador de la història. Té tots els registres i ho ha demostrat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)