Barça

“Estem mentalitzats i tenim present l’any passat”

Cautelós. Valverde avisa del perill del Llevant en un partit que servirà “de referència” per a la copa i reivindica la presència de Dembélé i Coutinho com “un gran avantatge” per a l’equip

El Barça i el Llevant es veuran les cares tres vegades en un mes. La primera parada serà aquest vespre, un partit en què hi ha en joc “els tres punts i mantenir-se al capdavant de la lliga”, i que per a Ernesto Valverde “servirà de referència” de cara a l’enfrontament de la copa del Rei, però no creu que afecti a l’hora d’ensenyar les cartes al rival. “No condiciona gens”, va dir en roda de premsa. “Però ben segur que ells es fixen en nosaltres, com nosaltres en ells, sobretot perquè és un partit molt proper a l’eliminatòria.” També serveix de referència la derrota de la temporada passada, una cita en què l’equip de Valverde va perdre l’oportunitat d’acabar la lliga sense haver perdut cap partit. Precisament la derrota al Ciutat de València ajudarà a motivar el grup, tot i que Txingurri no creu que costi posar-lo a to: “No costa motivar l’equip, perquè sabem que ens hi juguem el lideratge i ens queden dos partits abans de vacances. Estem mentalitzats. Potser no és un duel amb la connotació del derbi de la setmana passada, per exemple, però tenim present l’any passat.” El tècnic blaugrana va elogiar el conjunt granota, un equip “que està fent les coses molt bé i les seves senyes d’identitat estan molt clares”. Una d’aquestes senyes és la capacitat golejadora, fet que haurà de tenir en compte el Barça, tot i que encadena dos partits de lliga sense encaixar. “Els més preocupats pels gols encaixats sempre som el tècnic i el porter, perquè sabem que és el primer pas per no perdre. Esperem mantenir-nos així”, va declarar.

Contra el Llevant, Valverde començarà a esclarir alguns dels dilemes que té. El més mediàtic és el que protagonitzen Ousmane Dembélé i Philippe Coutinho, dos dels noms més pronunciats durant la roda de premsa. Quan li van preguntar sobre l’entorn dividit entre els partidaris del francès i els del brasiler, Valverde va etzibar que “l’entrenador és pro Barça”, i va recordar que ja han jugat junts en alguna ocasió. “Tenir-los tots dos és un gran avantatge”, va dir el preparador, que va aprofitar les preguntes sobre Dembélé per enaltir Coutinho: “Sempre he considerat que Dembélé és un dels jugadors més desequilibrants del món, i també ho penso de Coutinho. Esperem el millor d’ells. Dembélé ha fet dos gols molt bonics en dos partits seguits, i esperem que continuï així.” De fet, Txingurri està satisfet amb el rendiment del brasiler. “Ens ha donat molt, ens dona molt i ens donarà molt”, va assegurar.

En aquest dilema, també hi entren en joc, a banda dels aspectes esportius, els actes d’indisciplina de Dembélé, que Valverde gestiona com pot. “Dirigir un equip de futbol és tenir un grup de joves en què tots volen jugar, tots volen guanyar… L’objectiu és intentar que tots anem pel mateix camí i, si hi ha coses que sembla que ens en desviïn, centrar-nos en el que és important”, va sentenciar el tècnic.

LLEVANT

“Està fent les coses molt bé i les seves senyes d’identitat estan molt clares”

DEMBÉLÉ I COUTINHO

“Dembélé és un dels jugadors més desequilibrants del món, i també ho penso de Coutinho”

“Esperem que Umtiti es recuperi”

Un dels desitjos d’Ernesto Valverde per al nou any és la recuperació de Samuel Umtiti, que és a Doha “seguint el seu procés de recuperació”, segons va dir el tècnic blaugrana. “D’aquí a un parell de setmanes”, el Barça tindrà “més notícies” sobre quina és l’evolució del francès, que Valverde espera que sigui positiva per no haver de buscar un reforç en el mercat d’hivern. “Voldria dir que afrontem el final de la temporada en les mateixes condicions en què la vam començar”, va assegurar Txingurri, que, “mentrestant”, mirarà “al filial”.

La dosificació de jugadors, al mes de gener

Sergio Busquets i Ivan Rakitic són dos dels futbolistes més importants de la plantilla del Barça. Ho demostra el fet que només s’han perdut un partit per decisió tècnica –l’anada dels setzens de la copa del Rei contra la Cultural Leonesa–. Ernesto Valverde va deixar clar que, evidentment, “són importants” per a ell “i per a l’equip i el club”. Els dos futbolistes voregen els 2.000 minuts entre el Barça i les seves seleccions, i el tècnic té previst dosificar els seus homes, també el català i el croat, després de les vacances de Nadal. “Si seguim endavant en la copa, el gener serà dur i la nostra idea és dosificar llavors.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)