Barça

Màxima concentració

El Barça visita aquest vespre un Llevant que travessa un bon moment de forma i que el curs passat va ser l’únic equip de la lliga capaç de derrotar els de Valverde

El Txingurri posarà tota la carn a la graella, amb els únics dubtes de si apostarà per Arturo Vidal o Arthur al centre del camp i per Dembélé o Coutinho al davant

Només cal mirar enrere i recordar el que va passar la temporada passada al Ciutat de València per ser conscients que el Barça haurà de saltar aquest vespre a la gespa amb la màxima concentració. I és que aquest Llevant de Paco López està fet d’una pasta especial. El curs passat, el mes de març, es trobava a tocar de la zona de descens, i finalment es va salvar amb tranquil·litat. I enguany va iniciar la temporada amb un quatre de quinze molt preocupant, però va despertar de sobte fins a situar-se a les portes de les places que donen accés a Europa. I aquest Llevant, com va emfatitzar ahir Valverde, ha canviat molt poc respecte al que el curs passat va evitar que el Barça tanqués la lliga sense perdre cap partit, en superar-lo per un 5-4 que va fer molt de mal al barcelonisme.

El Barça, doncs, està avisat, i amb una setmana neta de partits per endavant tot fa pensar que Valverde posarà tota la carn a la graella. Sense dubtes en la línia defensiva –jugaran Semedo, Piqué, Lenglet i Alba–, la primera incògnita sorgeix al centre del camp, on Arturo Vidal i Arthur es disputen el lloc de tercer migcampista, al costat de Busquets i Rakitic. A hores d’ara, el xilè parteix amb avantatge, ja que Arthur tot just va tornar a jugar contra el Tottenham, a part que Vidal garanteix més múscul al centre del camp, un plus que Valverde acostuma a buscar en partits a domicili contra rivals entusiastes com és el cas del Llevant. Més complicat, en canvi, és desxifrar quina decisió prendrà el Txingurri a l’hora d’escollir el trident ofensiu, ja que Messi i Luis Suárez són fixos. Per una banda pot apostar per Dembélé, que malgrat els darrers actes d’indisciplina va reafirmar contra el Tottenham que travessa el seu millor moment des que va fitxar pel Barça. Per l’altra, però, podria donar la titularitat a Coutinho, suplent en el derbi a l’RCDE Stadium, menys profund que l’extrem francès però més adient si el que vol Valverde és conservar la possessió. El brasiler, a més, té molt bons records del Ciutat de València, ja que la temporada passada hi va marcar un hat-trick.

Un rival en forma

El Llevant, per la seva banda, arriba al partit ple de confiança, conscient de la dificultat que suposa enfrontar-se al Barça, però en cap cas renunciarà a res. Aquest curs, de fet, els granota ja van guanyar al Santiago Bernabéu i l’Alavés, a banda que l’equip valencià arriba al duel amb una única derrota en els nou darrers partits de lliga. Gran part d’aquest èxit cal atribuir-lo al fet que Paco López fa setmanes que ha trobat un onze més o menys fix, basat en una defensa de tres centrals i dos carrilers, un centre del camp que combina a la perfecció el joc de posició, balanç defensiu i qualitat tècnica i un atac ràpid i demolidor. Al darrere, amb Oier sota pals, Pier i Cabaco són indiscutibles, mentre que Postigo, recuperat ja d’una lesió, podria entrar en el lloc de Chema. Els carrilers, per la seva part, tornaran a ser per a Jason i Toño, dos punyals que donen amplitud i profunditat. El centre del camp tornarà a ser per a Campaña, que ha recuperat la versió de fa uns anys, quan era una jove perla del futbol base del Sevilla i se’l situava entre els grans talents del futbol espanyol, mentre que els interiors seran per a Rochina i Bardhi, dos futbolistes de qualitat. I al davant, hi seran el Comandante Morales, el futbolista de més quirats del Llevant, i Roger Martí, que després d’estar-se bona part de la temporada passada aturat per una lesió, enguany ha tornat amb empenta, com ho demostren els vuit gols que ha marcat en la lliga. I és que la capacitat anotadora és precisament un dels punts forts d’aquest Llevant, que amb 25 dianes és el tercer màxim golejador de la competició, només superat pel Barça i pel Celta. Aquesta qualitat, doncs, xocarà frontalment amb les dificultats blaugrana per segellar la porteria, i això que l’equip de Valverde encadena dos duels sense encaixar cap gol en la lliga.

Així, doncs, el Barça es troba davant d’un prova força més complicada del que pot semblar a simple vista, un duel que s’espera intens i en el qual l’equip de Valverde té l’opció d’assegurar-se el primer lloc fins al 2019. I en l’horitzó, l’eliminatòria de copa que els dos equips disputaran després de les festes de Nadal. D’al·licients no en falten.

EL PRIMER DUBTE

Vidal està més rodat i assegura múscul, tot i que Arthur és el teòric titular

I EL SEGON

Dembélé està en plena forma, però Coutinho aporta més capacitat per combinar

PREMI LLAMINER

El Barça encetarà el 2019 com a líder si aquesta nit suma els tres punts

ATAC POTENT

El Llevant és el tercer màxim golejador de la lliga (27), rere el Barça i el Celta

Luis Suárez, tota una assegurança de gol contra el Llevant

Quatre enfrontaments contra el Llevant, i quatre gols, un per partit. Aquest és l’espectacular bagatge contra el conjunt granota de Luis Suárez, que aquest vespre tornarà a la punta de l’atac blaugrana després de descansar en la darrera jornada de la lliga de campions contra el Tottenham Hotspur. L’uruguaià, a més, jugarà amb confiança, després de trencar contra l’Espanyol una ratxa de tres partits sense marcar. Luis Suárez va jugar el seu primer enfrontament contra el Llevant al Camp Nou, en la lliga 2014/15, un partit que els blaugrana van vèncer per 5-0, amb un hat-trick de Messi, un gol de Neymar i un altre de l’uruguaià. La següent temporada, Luis Suárez va arrodonir la victòria al Ciutat de València en fer el definitiu 0-2, mentre que al Camp Nou, en què el Barça es va imposar per 3-0, el 9 blaugrana va marcar el segon gol del duel. I el davanter tampoc va fallar en l’últim precedent entre els dos equips, el recordat 5-4 del curs passat, en què va fer l’última diana de la nit, de penal, la que va permetre que el Barça mirés d’aconseguir, sense èxit, l’empat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)