Barça

El protagonista

Leo Messi

Letal com una llevantada

El Barça no estava passant el seu millor moment en el partit. El 3-5-2 dibuixat per Ernesto Valverde per suplir la baixa de Semedo no acabava de funcionar i al mig del camp faltava moltíssima creativitat, perquè cap dels migcampistes era capaç de trencar les línies del Llevant, ni amb passades profundes ni amb conduccions. Era un Barça excessivament pla, i els valencians semblava que estaven fent un pas endavant claríssim. Com a avís, la pilota al travesser que va enviar Boateng després d’avançar-se a un lent Thomas Vermaelen.

Sense inspiració global, ja se sap que el Barça ho sol fiar tot al de sempre, al millor del món, a Leo Messi. A l’home que no acostuma a fallar mai. I, en el minut 34 de partit, una bona pressió de Busquets va forçar la pèrdua de Bardhi, la pilota va caure als peus de Rakitic i el croat la va passar a Messi, que va començar a fer la seva clàssica diagonal vorejant l’àrea rival a la recerca de l’espai per al xut. Cada cop se n’allunyava més, mentre els defenses del Llevant el perseguien pensant-se que ja havien fet bé la feina, que l’havien allunyat prou i que ja no tenia una rematada fàcil. Però el que no recordaven és que Messi tot ho veu i, en un gest tècnic espectacular, va fer una centrada magnífica perquè el seu amic Luis Suárez tragués les teranyines de l’escaire de la porteria defensada per Oier amb una gran rematada amb l’interior.

Poc després, i quan ja s’estava a punt d’arribar al descans, Messi gairebé va sentenciar el duel amb un altre gol magnífic. Rochina va perdre una pilota davant Busquets, el qual va connectar de meravella amb Leo, que va conduir fins a introduir-se a l’àrea i va definir amb la cama dreta davant la sortida d’Oier. L’espectacle, però, no es va acabar aquí, perquè tot just començar la segona part va firmar el doblet després de culminar una excel·lent jugada del Barça, iniciada per una cursa de Suárez, el qual va obrir cap a la banda esquerra cap a Alba, que va centrar, i l’uruguaià va deixar passar la pilota perquè Messi, des de la segona línia, rematés al primer toc. Una acció que aquests tres jugadors ja han repetit en un munt d’ocasions. Però no en tenia prou. En volia més. I Messi va aconseguir el hat-trick amb un gol que es pot considerar una obra d’art. Jugada magnífica de Luis Suárez –amb túnel inclòs al seu compatriota Cabaco– i centrada amb l’exterior cap a Arturo Vidal, el qual, generós, va fer la passada de la mort perquè Leo marqués amb l’interior del peu. Abans del final, Messi va fer una altra assistència fantàstica a Suárez, que no va saber aprofitar, i també va fer la passada en el cinquè gol, de Piqué.

Amb el trio de gols al Ciutat de València, el 10 del Barça ja ha fet 14 gols en la lliga en 14 partits, i n’ha fet 20 al Llevant en 17 partits. El nombre de hat-tricks que ha signat també continua augmentant. En la lliga ja n’ha fet 31 i en total amb el Barça ja en són 43.

59
intervencions
2
passades de mèrit bones
2
pilotes recuperades
4
pilotes perdudes
2
assistències de gol
2
faltes rebudes
7
rematades
3
gols Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)