El protagonista

Ousmane Dembélé

El poder de la confiança

En l’esport d’elit, com a la vida, la confiança té un poder incalculable, i Ousmane Dembélé n’és un bon exemple. I és que sembla mentida que el jugador que ahir va marcar dos gols amb força fortuna sigui el mateix que fa només tres mesos va ser xiulat, en el partit contra el Sevilla, en completar una actuació molt dolenta, farcida de decisions errònies i d’apatia. Aquest Dembélé, però, no té res a veure amb aquell, i no només pels gols marcats, sinó sobretot per l’enorme mostra de confiança que transmet damunt de la gespa, buscant constantment l’acció individual i entrant molt en joc, un futbol elèctric i agosarat que agrada, i molt, al públic del Camp Nou, que ahir, quan va ser substituït per Denis Suárez, el va acomiadar amb una sonora ovació.

Amb Luis Suárez a la banqueta i Messi com a director de l’orquestra blaugrana en els tres quarts del camp, Ousmane Dembélé es va fer un fart de moure’s entre línies i de buscar diagonals, autèntics caramels quan la defensa rival està avançada i quan aquell que fa les passades decisives és Messi. L’1-0 va arribar així, en una recuperació de Messi, que ràpidament va cedir la pilota a Dembélé. El jugador francès va trigar massa a carregar la cama, però va tenir la sort que el defensa que el marcava va refusar la pilota contra ell, acció que va acabar amb l’esfèrica dins de la porteria (30’). I només un minut després, Messi, en un contraatac, va tornar a deixar tot sol Dembélé, que va regatejar Aitor Fernández i va xutar mossegat. L’errada en la rematada, però, va alentir la velocitat de la pilota, fent que el porter no pogués fer res per aturar-la. I el francès encara hauria pogut marcar un altre gol en un parell d’ocasions més. En la primera, abans del descans, la confiança li va fer una mala jugada, ja que, amb tot de cara per superar Aitor Fernández, va intentar, sense èxit, una vaselina. I en la segona, de nou en una acció precedida per una assistència de Leo Messi, el seu fort xut encreuat va marxar fora per ben poc. La feina, però, ja estava feta, cosa que va aprofitar Valverde per donar-li descans.

En 25 partits oficials, Ousmane Dembélé ha marcat ja 12 dianes, cinc d’aquests en els darrers vuit enfrontaments. L’extrem francès segueix creixent. Veurem on està el seu sostre.