A la gespa ja són als quarts

El Barça supera sense problemes el Llevant amb dos gols de Dembélé i un altre de Messi per capgirar el resultat advers de l’anada

El conjunt valencià denunciarà els blaugrana per alineació indeguda en el partit d’anada i avui se sabrà qui passa als quarts

BARÇA 3 LLEVANT 0

GOLS:1-0 Dembélé (29’), 2-0 Dembéle (30’), 3-0 Messi (53’).ÀRBITRE:Sánchez Martínez.Targetes grogues:Rakitic (44’), Murillo (45’), Cabaco (75’), Prcic (83’), Pier (90’).Targetes vermelles:Cap.PÚBLIC:42.838 espectadors.INCIDÈNCIES:Partit de tornada dels vuitens de final de la copa del Rei. L’entrada més baixa de tota la temporada. LLEVANT: Aitor Fernández Cabaco
El Llevant no va inquietar la porteria defensada per Cillessen

En espera del que passi als despatxos i amb la reclamació del Llevant per alineació indeguda, que ha de resoldre avui el comitè de competició o el TAD, el Barça ja es als quarts de final de la copa del Rei després de superar el conjunt valencià amb molta solvència al Camp Nou i avui coneixerà el seu pròxim rival en la competició del KO. No va necessitar fer un gran partit per remuntar el 2 a 1 advers de l’anada i en va tenir prou amb dos gols de Dembélé en el primer temps i un altre de Messi en la segona meitat per superar el conjunt valencià, que en cap moment va ficar-se dins del partit, com si esperés que la reclamació per alineació indeguda li fes la feina que van ser incapaços de fer sobre la gespa del feu blaugrana.

Si la convocatòria per al partit ja va ser una clara declaració d’intencions que la copa no es llençava, l’alineació no va ser menys. No va posar tota la carn a la graella, però Valverde sí que va formar amb un equip farcit de titulars amb la intenció de capgirar ràpid l’eliminatòria. Semedo i Murillo van ser els principals canvis en defensa mentre que al centre del camp va descansar Busquets i Arthur i Arturo Vidal van ser els interiors amb Rakitic fent de mig centre. Al davant, va descansar Luis Suárez i el trident atacant el van formar Dembélé, Messi i Coutinho.

Conscient que calia remuntar el 2 a 1 de l’anada, el Barça va ser el clar dominador del partit en el primer temps encara que li va faltar frescor en el joc. Va aixecar l’eliminatòria gràcies a dos gols de Dembélé en dos minuts d’inspiració. En el primer gol, Arturo Vidal va fer una passada cap endavant sense un destinatari gaire clar, Messi va pressionar la pilota a Róber Pier, i aquesta va anar cap a Dembélé, que va xutar i després de tocar en Postigo i de nou en el francès va entrar a la porteria. Un gol afortunat per a un jugador a qui totes li ponen. Al cap de mitja hora, el Barça ja havia capgirat l’eliminatòria. Calia fer més gols per agafar distància i els blaugrana van firmar el segon gol un minut després gràcies als mateixos protagonistes. Messi va assistir Dembélé, que va driblar Aitor Fernández abans de fer entrar la pilota plorant dins la porteria. El Llevant no va inquietar gens la porteria de Cillessen, que va ser un espectador més en el primer temps. El Barça no va tenir un joc gaire fluid però en va tenir prou amb aquestes dues ocasions per remuntar l’eliminatòria. Els blaugrana van ser els grans dominadors del primer temps i van tenir ocasions més que suficients per ampliar la diferència de gols.

Sense canvis, la segona meitat va començar amb el mateix guió amb què va acabar la primera, amb els de Valverde jugant molt còmodes i sense patir gaires angúnies perquè el Llevant en cap moment donava símptomes de buscar un gol que el situés en el partit. En els primers minuts, l’àrbitre va anul·lar correctament un gol de Coutinho i poc després Arthur buscava el tercer amb un xut llunyà des de fora l’àrea. Els blaugrana van continuar mantenint el control del joc i quan passaven pocs minuts de la segona meitat van ampliar distàncies amb el tercer gol. Dembélé va assistir en profunditat per a la cursa de Semedo, aquest va deixar la pilota a Messi, que va superar Aitor amb una picada per sobre espectacular. L’eliminatòria estava pràcticament sentenciada perquè el Llevant no mostrava cap símptoma de reacció. Coutinho va buscar el gol amb una rematada massa centrada abans de deixar el terreny de joc perquè entrés Luis Suárez. El partit estava en una fase bastant soporífera, amb el Barça dominant el joc però sense buscar el gol amb intensitat i el Llevant no tenia arguments per inquietar la porteria de Cillessen. El seu primer xut va arribar en el minut 23 de la segona meitat quan Boateng va enviar la pilota al lateral de la xarxa. Amb la tranquil·litat que donava el marcador, Valverde va aprofitar per donar descans a jugadors titulars i Sergi Roberto va entrar per Alba i Denis Suárez per Dembélé, que va marxar ovacionat pel Camp Nou.

Precisament va ser Denis qui va tenir una molt bona ocasió després de rebre una excel·lent passada de Sergi Roberto dins de l’àrea rival, però va fallar en el control. El Llevant hauria pogut maquillar el resultat en una rematada de Boateng que es va estavellar al pal, però el marcador no es va moure més fins que l’àrbitre va assenyalar el final del partit. El millor per als blaugrana és que no es van desgastar gaire de cara al pròxim partit de lliga diumenge contra el Leganés.

15' Xut de falta de Messi que envia Aitor a córner.
23' Xut d’Arturo Vidal, que va un pèl coix, a les mans d’Aitor.
25' Recupera Arthur, que l’envia per a Messi. Xut de l’argentí que desvia Aitor a córner.
27' Centrada de Messi des de la línia de fons que Arturo Vidal remata a fora.
30' Gol de Dembélé. Messi recupera la pilota, la posa a l’interior de l’àrea per a Dembélé, un defensa li pren la pilota, que rebota a la tíbia del francès i sorprèn Aitor (1-0).
31' Passada de Messi per a Dembélé, que s’obre i xuta malament, la pilota rebota en Aitor i entra a la porteria (2-0).
39' Controla Messi dins l’àrea, xuta i Aitor rebutja amb la cama. Arturo Vidal recull el rebuig i remata a fora.
42' Passada en profunditat de Messi per a Dembélé, que intenta el gol de vaselina però envia la pilota fora.
45' Triple ocasió del Barça. Aitor rebutja les rematades de Coutinho i Messi, i Arturo Vidal remata fluix.
51' Gol anul·lat a Coutinho per fora de joc.
54' Gol de Messi. Passada de Dembélé per a Semedo, que centra per a Messi, que controla i supera el porter amb un toc subtil (3-0).
73' Passada de Messi per a Dembélé, xut creuat del francès que surt a prop del pal.
76' Vaselina de Suárez que Aitor envia a córner.
89' Centrada de Sergi Roberto per a Denis Suárez, que remata malament.
90' Centrada de Doukouré, que remata Boateng al pal.