Barça

El Llevant ja ha presentat denúncia pel Cas Chumi

Polèmica. El comitè de competició ha de decidir si l’admet perquè arriba fora de termini. Continuen les interpretacions de les normes i el Barça està segur que estarà en el sorteig

ACTUALITZACIÓ 18/1/2018 (11:45): El que va anunciar ahir el seu president, Quico Catalán, és ja una realitat. El Llevant ha presentat una denúncia davant el comitè de competició de la federació espanyola de futbol per alineació indeguda de Chumi en el partit d’anada dels vuitens de final de la copa. És ara la jutge única d’aquest comitè, Carmen Pérez, qui decidirà si tracta aquest assumpte, ja que arriba fora de termini. El Llevant tenia temps per fer aquesta denúncia fins a les dues del migdia del passat dilluns, però ningú va detectar alineació indeguda del jugador del filial, Chumi, fins que ahir ho va denunciar el diari El Mundo. El Barça defensa que l’alineació de Chumi és legal i que estarà en el sorteig dels quarts de final, que es fa aquesta tarda,a les cinc, després d’haver golejat ahir el Llevant al Camp Nou (3-0), amb dos gols de Dembélé i un de Messi. La discrepància està en dos punts de l’article 56 del codi disciplinari de la federació. El punt 1 diu que les sancions lleus (1 a 3 partits) s’han de complir en la mateixa competició. És a dir que si Chumi va ser sancionat per acumulació de targetes amb un partit de suspensió a la lliga després de veure la cinquena groga contra el Castelló el 6 de gener, la sanció s’havia de complir a la lliga. El punt 3 d’aquest mateix article, però, diu que els jugadors del filial o un equip depenent no podran jugar en cap altra categoria fins que hagin complert la sanció. Es pot interpretar que Chumi no podia jugar cap partit fins complir la sanció amb el filial en el partit de lliga contra l’Alcoià. Des del Barça discrepen d’aquesta interpretació de la norma i creuen que Chumi no podia jugar amb el primer equip en lliga però sí a la copa. Segons el Barça, la norma està feta perquè un jugador del filial sancionat amb el seu equip no pugui jugar el següent cap de setmana amb el primer equip mentre compleix la sanció en la seva categoria i que per això l’article parla de jornades. Les diferents interpretacions les hauran de resoldre ara els comitès. Primer, el de competició, que també ha de valorar quan s’ha presentat la denúncia. El Llevant està disposat el cas fins el TAD . 

 18/1/2018 (02:00)

Tot i derrotar ahir el Llevant i aconseguir el pas als quarts de final de la copa, la classificació del Barça està pendent del comitè de competició de la federació espanyola, en primera instància, i possiblement, posteriorment, del tribunal d’arbitratge de l’esport. El president del Llevant, Quico Catalán, va confirmar que avui traslladaran a la federació espanyola una denúncia per alineació indeguda del central del filial, Chumi, en el partit d’anada jugat la passada setmana al Ciutat de València. “No és còmode per a nosaltres, però creiem que hi ha base sòlida per creure que s’ha actuat amb negligència.” El màxim mandatari del club valencià és conscient que la seva reclamació arriba fora de termini, però vol que els diferents comitès i tribunals es pronunciïn i espera que els donin la raó.

Segons una informació anticipada pel diari El Mundo, el Barça va cometre alineació indeguda en el partit d’anada perquè va alinear Chumi estant sancionant. El central del filial va veure la cinquena targeta groga jugant amb l’equip que dirigeix García Pimenta el 6 de gener contra el Castelló. Segons explica el Barça, la sanció per acumulació d’amonestacions és lleu i es compleix en el següent partit que el futbolista disputi en la mateixa competició. És a dir, la lliga, sigui amb el filial o el primer equip. Chumi va complir el partit de sanció el passat cap de setmana contra l’Alcoià i tampoc hauria pogut jugar amb el primer equip contra l’Eibar, però, segons el Barça sí que podia disputar la copa, perquè es tractava d’una altra competició i ser una sanció lleu (menys de quatre partits).

El club català argumenta que això és el que diu la circular 28 enviada per la federació espanyola el passat 29 de novembre. “Estem sorpresos. Ho hem sabut per la premsa. Hem analitzat la situació i la conclusió és que l’alineació de Chumi és legal. Té llicència per jugar a segona B i, segons la circular, la sanció lleu ha de complir-se en la categoria que disputa”, va dir el portaveu de la junta directiva, Josep Vives.

Segons altres fonts, però, els arguments del Barça quedarien anul·lats pel punt 9 de l’article 56 de la federació espanyola. De fet, la mateixa federació espanyola, que en un primer moment no donava massa recorregut a una possible denúncia, dubtava a última hora de la tarda d’ahir sobre els arguments que havia defensat el club blaugrana. Aquest article parla de la simultaneïtat de llicències. Segons aquesta interpretació, l’argument del Barça serveix per a quan una persona té una doble llicència (jugador i entrenador), però no per a quan té una única llicència per jugar en el filial i en el primer equip. Segons aquestes interpretacions, aquest és el cas de Chumi i en aquest cas el jugador no pot disputar cap partit amb cap equip fins que no compleixi la sanció.

El més normal, segons explica el Barça, és que el comitè de competició arxivi la denúncia del Llevant per estar fora de termini, però també és conscient el club blaugrana que el club valencià pot anar després al tribunal d’arbitratge de l’esport i que aquest organisme sí que podria donar la raó al Llevant i eliminar a l’equip d’Ernesto Valverde en els despatxos.

PROTAGONISTES

Creiem que hi ha base sòlida per creure que s’ha actuat amb negligència
Quico Catalán
president del llevant
Té llicència a segona B i, segons la circular, la sanció es compleix en la categoria que juga
Josep Vives
portaveu del fc barcelona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)