Barça

El reforç és Boateng

El Barça tanca la cessió del davanter de 31 anys del Sassuolo fins a final de curs, perquè ocupi el buit en la plantilla que ha deixat la sortida de Munir

El club blaugrana pagarà 1 milió d’euros pel seu préstec i es reserva una opció de compra de 8 milions d’euros

El segon reforç d’hivern va aterrar ahir a Barcelona i avui serà presentat

Kevin-Prince Boateng és el reforç del Barça per ocupar el buit que ha deixat en la plantilla la sortida de Munir al Sevilla. El club blaugrana va fer oficial ahir l’acord amb el seu actual equip, el Sassuolo, per la cessió fins a final de temporada del davanter nascut a Berlín fa 31 anys, amb nacionalitat alemanya i també ghanesa, i es reserva una opció de compra de 8 milions d’euros. Encara que el Barça no ho especifica, el cost del préstec per aquest mig any és d’un milió d’euros, precisament la quantitat aproximada que ha ingressat pel traspàs de Munir, que acabava contracte al juny i no volia renovar.

Després de descartar diverses opcions, com les de Morata, Fernando Llorente o Carlos Vela, en algun dels casos per l’alt cost de les operacions, i que hagin aparegut també multitud de noms com a possibles reforços, la secretaria tècnica blaugrana s’ha decantat per un jugador que no havia entrat fins ara en les travesses, com és Boateng, i que en aquest mig curs amb el Sassuolo, en el seu retorn al futbol italià, ha disputat 15 partits entre totes les competicions i ha marcat 5 gols.

Boateng, a més, ja coneix la lliga espanyola, ja que fa dues temporades va jugar a Las Palmas, amb Quique Setién a la banqueta, oferint un gran rendiment. Va fer 10 gols en 28 partits de lliga i va ajudar a la còmoda salvació del conjunt canari, d’on va marxar per motius personals. Compleix, doncs, el perfil exigit per Valverde, que volia algú amb experiència, que es pogués adaptar ràpid i actuar en diferents posicions d’atac per donar descans a alguna peça clau, que conegués la lliga espanyola i que sabés “de què va això”.

Boateng ja va aterrar ahir a Barcelona i avui mateix serà presentat com a nou jugador blaugrana. A dos quarts de dotze del migdia signarà el seu nou contracte; a un quart d’una es farà la sessió fotogràfica sobre la gespa del Camp Nou; i a la una compareixerà en roda de premsa a la sala Ricard Maxenchs. A la tarda, doncs, ja es podria entrenar per primer cop amb els seus nous companys i fins i tot entrar en la llista de convocats per viatjar a Sevilla. Amb Murillo, també cedit, Boateng es converteix en la segona cara nova del Barça en aquest mercat d’hivern, en què tret de sorpresa, no es preveuen més moviments d’entrada. Sí que n’hi pot haver algun encara de sortida, com és el de Denis, que podria marxar a l’Arsenal.

Germà gran del central del Bayern de Munic Jérome Boateng, que va preferir jugar amb la selecció alemanya i no amb la ghanesa com el ja nou jugador blaugrana, es va formar a les categories inferiors de l’Hertha Berlín, on va debutar a la Bundesliga amb 18 anys. A més, també té experiència en altres lligues. De l’Hertha Berlín va marxar a la Premier, on va jugar amb el Tottenham i el Porstmouth –entremig va tornar a Alemanya, al Dortmund– i després va marxar al Milan, on va viure els millors anys de la seva carrera, guanyant una lliga i una supercopa, i participant també en la Champions. Va arribar als quarts de final al 2012 i també es va enfrontar diversos cops al Barça. En un d’aquests duels de fet, l’anada dels vuitens de final del curs 2012/13 a San Siro, va signar un dels millors gols d’aquella edició, superant amb una gran acció individual, curiosament, Éric Abidal, que aposta ara per ell. Després del seu pas pel conjunt rossonero, on va tornar dos anys més tard, també va jugar a més de a Las Palmas, al Schalke 04 i l’Eintracht de Frankfurt, fins arribar l’estiu passat al Sassuolo, on ha coincidit amb l’exblaugrana Marlon, traspassat a l’estiu. La bona relació entre el Barça i el club italià és un dels factors que l’operació s’hagi tancat de forma ràpida i hagi existit una entesa.

“ Espero marcar al clàssic”

“Estic molt feliç d’estar aquí i no veig l’hora de jugar en aquest equip. És un somni fet realitat i un honor. Vull ajudar l’equip amb tota la força que tinc. Soc una persona realista i sé que és un dia molt important perquè ja tinc 31 anys, però a la vida si treballes bé, els somnis es poden fer realitat.” D’aquesta manera va valorar Boateng el seu fitxatge pel Barça en declaracions a mitjans del club. Abans, just abans d’agafar el vol cap a Barcelona, havia assegurat a SkySport que ja pensa a enfrontar-se al Madrid: “Espero marcar al Bernabéu en el proper clàssic.”

MOBILITAT

Pot ocupar qualsevol de les posicions d’atac i donar descans a algunes peces clau

EXPERIÈNCIA

Kevin-Prince Boateng
Berlín (Alemanya) 06 de març del 1987 (31 anys) Davanter Alçada: 1,85 m Pes: 85 kg
TRAJECTÒRIA
05/06
Hertha Berlín 21 partits i 2 gols
06/07
Hertha Berlín 20 p. i 2 g.
07/08
Tottenham Hotspur 12 p. i 0 g.
08/09
Tottenham Hotspur 1 p. i 0 g.
08/09
Borussia Dortmund 10 p. i 0 g.
09/10
Portsmouth 22 p. i 3 g.
10/11
Milan 26 p. i 3 g.
11/12
Milan 19 p. i 5 g.
12/13
Milan 29 p. i 2 g.
13/14
Milan -----
13/14
Schalke 04 28 p. i 6 g.
14/15
Schalke 04 18 p. i 0 g.
15/16
Milan 11 p . i 1 g.
16/17
Las Palmas 28 p. i 10 g.
17/18
Eintracht Frankfurt 31 p. i 6 g.
18/19
Sassuolo 13 p. i 4 g. LES XIFRES SÓN NOMÉS A LA LLIGA
PALMARÈS:
1 COPA DE LA LLIGA ANGLESA (07/08) 1 LLIGA ITALIANA (2010/11) 1 SUPERCOPA D’ITÀLIA (2011/12) 1 COPA ALEMANYA (2017/18)
INTERNACIONAL:
Internacional sub-21 amb Alemanya, al 2010 va rebre l’aprovació per jugar amb Ghana, disputant 2 mundials, el del 2010 a Sud-àfrica i el del 2014 al Brasil.
Boateng coneix la lliga espanyola: va jugar fa dos cursos a Las Palmas, on va marcar 10 gols
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)