Barça

“Boateng està preparat per jugar de seguida”

Satisfet. Valverde lloa el nou fitxatge de l’equip, del qual destaca la seva experiència en la lliga i el seu ofici

L’actualitat del Barça està tan atapeïda de temes que ahir, en la roda de premsa d’Ernesto Valverde prèvia al partit d’aquesta nit contra el Sevilla, l’enfrontament del Sánchez Pizjuán pràcticament va passar desapercebut, més enllà d’una inicial i única reflexió del Txingurri sobre l’equip de Machín. “És cert que encadena tres derrotes, però cal recordar que dues han estat fora de casa i que en l’altra ja tenia l’eliminatòria molt encarrilada. El Sevilla és un equip molt potent a casa i en les eliminatòries és molt solvent. A més, té la mida presa a la copa”, va alertar Valverde, que no va voler entrar a valorar la situació del cas Chumi, que avui viurà un altre episodi amb l’entrada en escena del Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS). “És un tema que no depèn de nosaltres. El que hem de fer és pensar en el partit.” El tècnic blaugrana també va ser qüestionat en un parell d’ocasions pel gol de Luis Suárez contra el Leganés, una acció que part de la premsa de Madrid ha aprofitat per seguir la campanya de descrèdit contra el VAR. “Ja he pogut veure les imatges, i segueixo pensant que el gol és absolutament legal. Per mi i per tothom, excepte per l’equip que el rep i per aquells que volen fer la pilota més gran. Hi ha contacte, però és posterior que Suárez toqui la pilota”, va etzibar el Txingurri.

Boateng, el protagonista

El gran nom de la roda de premsa, com es podia esperar, va ser el de Kevin-Prince Boateng, el nou fitxatge del Barça, del qual Ernesto Valverde va destacar les virtuts que l’han dut a ser el 9 escollit per ser el suplent de Luis Suárez. “Boateng coneix l’ofici i la lliga espanyola, està preparat per jugar de seguida, pot actuar com a nou i sap quin rol ve a complir”, va resumir l’entrenador del Barcelona, que va recordar els motius pels quals s’havia fitxat un nou jugador. “Si Munir no hagués marxat, no hauria vingut Boateng, però un cop Munir va sortir necessitàvem una solució.” Ernesto Valverde, a més, va defensar el fitxatge davant d’algunes de les crítiques que ha provocat la seva arribada. “Des que entreno el Barça, alguns fitxatges han generat controvèrsia, com el de Paulinho o el d’Arturo Vidal, i després tots dos han rendit molt bé.”

Seguint amb el tema del mercat d’hivern, Ernesto Valverde pràcticament va tancar la porta a Malcom, del qual aquests darrers dies s’havia especulat que podria sortir en busca de més minuts. “No podem quedar-nos sense jugadors. És veritat que està jugant menys. El que ha de fer és lluitar per tenir més minuts. De qualitat, en té.”

LA PRÈVIA

El Sevilla és un equip molt potent a casa i en les eliminatòries és molt solvent. A més, té la mida presa a la copa
El gol de Suárez és legal, excepte per a qui el rep i per a aquells que volen fer la pilota més gran
Ernesto Valverde
entrenador del barça

Machín: “El Sevilla ha d’estar preparat per guanyar”

El Sevilla arriba al partit de la copa contra el Barça en el seu pitjor moment del curs, com a mínim pel que fa als resultats, una mala ratxa que ha encès algunes alarmes que ahir Pablo Machín, el tècnic dels andalusos, va mirar d’apagar. “L’eliminatòria és complicada, però m’imagino que el Barça deu pensar el mateix. Hem d’estar preparats per competir i per guanyar tots els partits que disputem. S’acostuma a dir que a doble enfrontament és més complicat, però tenim la primera part a casa per intentar-ho. Si aconseguim passar de ronda serà molt meritori.” Machín, a més, va analitzar les dues cares del Sevilla, que està assolint molts millors resultats a casa que a domicili. “Segur que els passa a més equips. Si fóssim tan fiables fora com al Pizjuán ens sortiríem de la classificació. Mai plantejo un partit a domicili demanant cautela a l’equip.” I en aquest sentit, és clar, el tècnic va destacar la importància de fer valer aquesta nit el factor camp. “La situació ideal seria anar al Camp Nou amb un resultat positiu o, com a mínim, que no ens obligui a guanyar a Barcelona per més d’un gol, ja que això seria complicadíssim.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)