Barça

De Jong escull Barça

Mercat. El migcampista holandès ja ha comunicat la seva decisió i una delegació blaugrana viatja avui a Amsterdam per tancar l’acord

La notícia més esperada ja té desenllaç. El migcampista holandès, Frenkie De Jong, ha triat jugar en el Barça a partir de la propera temporada. Ho va explicar ahir el periodista Oriol Domènech en el programa El Club de la Mitjanit i ho va poder confirmar més tard aquest diari amb fonts properes a la directiva del FC Barcelona.

“De Jong al Barça? Aquesta és una pregunta que hauríeu de fer al jugador. Ell està al cas de l’interès del Barça per fitxar-lo. Nosaltres només podem esperar. El treball que estem fent, els viatges, és la nostra feina i tampoc és cap secret. Però repeteixo, ara només podem esperar.” Són paraules d’Éric Abidal, secretari tècnic del primer equip, ahir mateix en la presentació de Boateng. Aquesta espera a la que es referia el francès es va acabar hores més tard, quan el representant del futbolista holandès, Ali Dursun, va comunicar a l’Ajax que De Jong havia triat el Barça. A la vegada, comunicava a París Saint Germain i Manchester City, els altres clubs que més interès havien mostrat en el jugador, que el seu destí serà el Barça.

De Jong s’havia convertit en un fitxatge estratègic del Barça, un fitxatge en el que s’ha involucrat, i molt, el president del club, Josep Maria Bartomeu. Explicàvem la setmana passada que el jugador estava decidit a acceptar la proposta del París Saint Germain i que així ho havia comunicat a l’Ajax. Perquè era molt important econòmicament parlant i també perquè no veia clar ser protagonista en el Barça. Veis De Jong massa competència en el mig del camp. A les intencions del migcampista, va reaccionar de manera immediata la directiva del Barça. El propi president Bartomeu, acompanyat per Abidal i també per Pep Segura, el manager esportiu del club, va viatjar dijous a Amsterdam. Allà es va reunir amb De Jong i el seu representant. El Barça va pujar l’oferta econòmica que havia fet al futbolista i li va explicar que no tindria problemes per ser titular. Perquè el consideraven una peça clau del futur Barça i perquè la seva arribada implicaria la sortida d’un parell de migcampistes dels considerats titulars (tot fa pensar que un serà Rakitic).

La proposta que li va portar el president Bartomeu en persona va fer que De Jong aturés la seva decisió i que demanés uns dies per pensar. Va rebre el jugador una altra visita, del París Saint Germain, amb una nova proposta. Ahir va ser quan va comunicar a totes les parts implicades que el seu futur equip serà el Barça.

Una vegada el Barça va saber que De Jong havia escollit vestir-se de blaugrana, des del club es van posar a treballar en un nou viatge cap a Amsterdam. Avui mateix, el president Bartomeu, Pep Segura i el CEO del club, Óscar Grau, viatgen cap a Holanda. La intenció és la de signar ja un acord amb De Jong i arribar també a un acord amb l’Ajax. De fet, el Barça ja havia comunicat al club d’Amsterdam que si arribava a un acord amb el seu futbolista, pagaria els 75 milions d’euros que demanava per De Jong. Finalment, aquesta quantitat podria ser una mica superior. El Barça, a més, situarà a De Jong entre els futbolistes millors pagats de la plantilla. Si tot va bé, el fitxatge inclús es podria fer oficial avui mateix.

Es complica la sortida de Denis Suárez

“Mai se sap. Estem contents amb la plantilla que tenim, però que hi pugui haver alguna baixa sempre és una possibilitat. L’entrenador pren decisions i hi ha jugadors que juguen poc i que poden preferir una sortida. Estudiarem tots els escenaris”. Aquesta frase la va pronunciar ahir Abidal, durant la presentació de Boateng, i abans que el futur de Denis Suárez fes un gir de 180 graus. I és que poc després d’aquestes declaracions, que van anar seguides d’unes semblants de Valverde, les negociacions entre el Barça i l’Arsenal es van trencar, el que molt probablement provocarà que Denis acabi aquesta temporada vestit de blaugrana. El principal escull ha estat que el club gunner no ha acceptat incloure una clàusula de compra obligatòria en l’operació. A canvi, el Barça havia demanat que Denis ampliés un any el seu contracte, que ara expira al 2019, però el gallec tampoc ha acceptat, el que finalment ha acabat amb les negociacions trencades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)