Barça

El pla establert no funciona

El Barça està obligat a fer un gran esforç dimecres vinent al Camp Nou per seguir en la copa, després de caure a Sevilla amb gols de Sarabia i Ben Yedder

Les rotacions van afectar Messi, Suárez i Coutinho i, amb Dembélé lesionat, els blaugrana van ser incapaços de crear perill

No tot van poder ser bones notícies per al Barça ahir. Començava la tarda amb una d’excel·lent, la confirmació del fitxatge de Frenkie de Jong per a les properes cinc temporades. Acabava el dia amb una dolorosa derrota contra el Sevilla que deixa els blaugrana amb un peu fora de la copa i pendents d’una gran remuntada la setmana vinent al Camp Nou si volen estar en les semifinals. Ernesto Valverde se la va jugar amb un equip estrany, sense cap dels quatre homes més perillosos del Barça, sense qui comanda totes les operacions sobre el camp i sense el punyal de la banda esquerra. Un equip que va aguantar la primera part, però que va fer aigües en la segona i va ser incapaç de posar en perill la porteria del novell Juan Soriano.

Valverde té clar que els seus homes han d’arribar al tram final de la temporada al cent per cent. No vol que l’equip li caigui com va passar a Roma el curs passat, en els quarts de final de la Champions. Aquella eliminació va fer molt mal i pel cap de tothom va passar el poc descans que van tenir molts titulars durant el mes de gener, quan el Barça va haver de disputar quasi tota la copa. El tècnic sap que els seus millors homes han de tenir menys minuts a les cames que el curs passat quan arribi l’hora de la veritat i ahir, tot i l’entitat del rival, va revolucionar l’onze, pensant que a l’eliminatòria encara li queda la tornada al Camp Nou. Valverde havia deixat Messi i Sergio Busquets a Barcelona, però les rotacions encara van ser més importants, i van afectar Jordi Alba, que no té recanvi natural a la plantilla, i sobretot la davantera. Amb Dembélé de baixa, tampoc van ser titulars ni Luis Suárez, ni Coutinho; sorprenent la titularitat de Malcom, a qui el mateix entrenador havia donat un toc d’atenció, i encara més la de Boateng. El ghanès, presentat un dia abans, i amb només un entrenament amb els seus nous companys, ja va iniciar el partit. Va passar de jugar el cap de setmana passat amb el Sassuolo a ser titular amb el Barça en poques hores. Estrany, però Valverde sap que Luis Suárez ha de descansar pels problemes que té en un genoll.

El pla de Valverde era tenir el control del joc contra un Sevilla que té molta velocitat, sobretot per les bandes. Jesús Navas és el jugador més destacat dels andalusos durant tot el curs. Viu una segona joventut i és un punyal per la banda dreta. Amb Alba descansant, va optar per posar a l’esquerra Semedo, un jugador més ràpid que Sergi Roberto. A més, Valverde va omplir el mig del camp. Rakitic va fer creus per allà on acostuma a jugar Busquets i Arthur, Aleñá i Arturo Vidal havien de ser els encarregats de tenir la pilota i marcar el ritme del partit. Els primers minuts d’Arthur i Aleñá van ser destacats. Amb la seva mobilitat, el seu oferiment constant i la seva efectivitat en la passada van governar el joc, demostrant que amb ells dos i el nou fitxatge, De Jong, el Barça té un mig camp d’enorme qualitat per a anys. Boateng va actuar com a davanter centre. El ghanès acostuma a jugar millor com a mitjapunta, però va fer de Luis Suárez en la seva primera actuació de blaugrana. Desconeixedor de molts dels moviments de l’equip, va fer més feines de descarregador, però Kjaer li va guanyar moltes pilotes per anticipació.

Cap a l’equador de la primera part, però, el Sevilla va fer un pas endavant. Amb arribades de Navas i unes quants jugades a pilota aturada va posar la por al cos als blaugrana, que van veure com Ben Yedder posava en perill la porteria de Cillessen un parell de vegades. La primera, després de deixar Piqué a terra, però va rematar desviat. La segona, després d’un mal refús de Sergi Roberto. Va aparèixer Cillessen per confirmar que el Barça té dos grans porters. Entre les dues oportunitats de Ben Yedder, Malcom va tenir la més clara de la primera part. El brasiler no va aprofitar una excel·lent passada vertical d’Arthur i, després de tombar Juan Soriano, va rematar a l’exterior de la xarxa.

El pla de Valverde havia sortit més o menys bé en la primera part, com a mínim pel que fa al marcador. Es va poder veure en l’inici de la segona part que el Barça buscava conservar el resultat inicial i donar entrada a Luis Suárez i Coutinho l’última mitja hora per mirar de fer un gol. Els dos davanters blaugrana van sortir a escalfar tan bon punt es va reprendre el partit. Però la continuïtat del pla va ser catastròfica en la segona part i l’eliminatòria va quedar molt a favor del Sevilla abans del partit de tornada. Perquè els locals van trobar importants escletxes allà on estava Semedo, sense que el portuguès en fos culpable del tot. La primera, quan Suárez i Coutinho encara escalfaven. La jugada la va originar Promes per l’esquerra i la seva centrada la va aprofitar Sarabia per fer el primer gol. La segona, ja amb Suárez i Coutinho sobre el camp i poc després que el brasiler enviés un xut per sobre de la porteria andalusa. Una pèrdua precisament de Coutinho va originar un contraatac ben portat per André Silva al qual va donar continuïtat Banega i que va culminar Ben Yedder per deixar l’eliminatòria molt difícil per al Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)