Barça

L’interès del Barça per Luka Jovic va agafant forma

Possible acord. Segons la premsa alemanya, el club blaugrana hauria arribat a una entesa amb el davanter serbi de l’Eintracht de Frankfurt, cedit pel Benfica, de cara a la temporada que ve

Un dels objectius en clau de mercat del Barça és trobar un substitut de futur a Luis Suárez –aquest gener va fer 32 anys– que, alhora, pugui donar també més descans a l’uruguaià i faci augmentar la competència en la posició de davanter centre. L’arribada en forma de cessió de Kevin-Prince Boateng en aquest mercat d’hivern és un pedaç fins d’aquí a final de curs i, tret que hi hagi una sorpresa majúscula, no continuarà més enllà del juny, cosa que fa que la secretaria tècnica blaugrana continuï treballant amb diversos noms sobre la taula del que ha de ser el candidat a ocupar aquest rol.

Ara, l’interès del Barça per un dels que han sonat amb força des de fa mesos, com és el serbi de l’Eintracht de Frankfurt, Luka Jovic, que agrada tant per la seva joventut (21 anys) com pel talent i capacitat golejadora que ha mostrat sobretot aquest curs, en què és el màxim golejador de la Bundesliga amb 14 dianes, comença a agafar forma. Fins al punt que ahir el diari alemany Frankfurter Allgemeine Zeitung va publicar que el Barça ja hauria arribat a un acord amb el jugador, sense donar-ne detalls. Al club blaugrana neguen que això sigui cert, però no amaguen que és un davanter que els agrada i que té qualitats que el fan interessant.

Aquesta és la segona temporada de Jovic a l’Eintracht de Frankfurt –el curs passat va fer nou gols i en l’actual en suma 19 entre lliga i Europa League–, on juga cedit pel Benfica. Tot i això, el club alemany, cinquè en la Bundesliga, té una opció de compra de 12 milions d’euros, que ja ha anunciat que farà efectiva, ja que més enllà del seu bon rendiment i de ser el seu jugador més decisiu, també pot representar una inversió que podria veure multiplicada aquest mateix estiu amb una possible venda. I és que el Barça no és l’únic dels grans equips europeus –el Liverpool és un dels altres que s’hi han interessat molt seriosament– que ha seguit les evolucions de Jovic. Un dels cercapromese del club blaugrana, Goran Vucevic, ja coneix el serbi des que estava al club on es va formar, l’Estrella Roja, on en el seu debut oficial amb el primer equip, amb només 16 anys i tres minuts després de saltar al terreny de joc, va marcar el gol que donava el títol de lliga, i es va convertir, a més, en el jugador més jove que marcava amb el conjunt de Belgrad. Dos anys després, el Benfica va pagar per ell set milions d’euros, però a Lisboa va tenir més protagonisme amb el filial que amb el primer equip i no ha estat fins que ha aterrat a Alemanya que ha tornat a sorprendre tothom. Aquesta temporada fins i tot ha fet un repòquer, contra el Fortuna Düsseldorf al mes d’octubre. Mai abans ho havia aconseguit un jugador tan jove.

Fins no fa gaire, el Barça creia que Jovic encara havia de madurar per poder competir de tu a tu amb Luis Suárez, però l’explosió que ha tingut el serbi aquesta temporada, juntament amb la ferotge competència, i més quan es parla de fitxar un davanter centre, pot acabar provocant que els plans per intentar incorporar-lo s’avancin.

JOVENTUT I GOL

Amb 21 anys, el serbi ha fet 19 gols aquest curs i és el màxim artiller de la Bundesliga (14)

SOBRE LA TAULA

Al club blaugrana neguen cap acord però no amaguen que és un jugador que agrada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)