Barça

El protagonista

Gerard Piqué

Un ple de minuts altre cop justificat

Gerard Piqué és l’únic jugador de camp tant del Barça com de tota la lliga que ha jugat tots els minuts –2.160– en les 24 jornades que s’han disputat i ahir va tornar a quedar demostrat que un dels motius, el principal, és que ara per ara, per tot el que dona, és una peça del tot indispensable. I és que el central blaugrana, més enllà de fer una feina impecable en la seva principal tasca, al darrere, també va ser el gran artífex del triomf, ja que a ell li van fer el primer dels dos que li van assenyalar al Barça i l’únic que va acabar en gol. Hi ha molt pocs defenses que siguin una assegurança a la seva àrea i que alhora també siguin capaços de ser decisius en la contrària.

El mateix Piqué havia iniciat l’acció que va acabar amb la pilota plantada als onze metres, conduint un contraatac amb una de les seves clàssiques cavalcades endavant que tant sorprenen els rivals. Segons després, i quan es disposava ja a rematar dins l’àrea en una oportunitat més que clara, Míchel el va agafar per darrere, alhora que també el tombava amb el cos, i Martínez Munuera no va dubtar a indicar la pena màxima. Messi no va fallar aquest primer penal, però no hi ha dubte que el gran mèrit del gol el va tenir també Piqué, que de totes maneres ja sap el que és marcar aquesta temporada, ja que ha vist tres cops porteria en la lliga, un en la Champions i un en la supercopa d’Espanya.

Ja en la segona part, el Barça va perdonar molt i va tocar patir en alguna altra acció al darrere, però Piqué, com ja havia fet en tot el primer temps, es va mostrar insuperable. Tant per alt, on és sempre una garantia, com també refusant algun xut i controlant bé els davanters rivals. De vegades fins i tot va tapar el lateral dret, on Sergi Roberto no va acabar de tancar bé. No ho va tenir fàcil en els últims minuts amb l’equatorià Stiven Plaza, molt corpulent i que no dubtava a utilitzar més del compte els braços, però també se’n va sortir i va ajudar també a deixar la porteria a zero per desena vegada aquesta temporada en lliga. Per completar una actuació rodona, Piqué, que el 2 de febrer va complir 32 anys, també va ser el jugador que més pilotes va recuperar, amb un total de 13. Dues més que el segon en aquest apartat, Vermaelen, que ahir va ser el seu acompanyant a l’eix de la defensa. Com és habitual, s’hi va entendre bé i cap dels dos va cometre gairebé cap error.

Més descansat aquesta temporada que la passada després d’haver deixat la selecció espanyola, no hi ha dubte que Valverde té molt clar que el gran líder de la defensa és Piqué i tret de comptades ocasions, si ha de fer rotacions al darrere, és amb Lenglet, com va passar ahir. Poc importa de moment que el tècnic blaugrana tingui ara mateix un excedent de centrals en la plantilla, i això que Umtiti continua lesionat. Cinc són els centrals disponibles comptant també Murillo, que només ha actuat dos partits en la copa, i Todibo, que encara no ha debutat, però sembla cada cop més clar que si no és per lesió o sanció –acumula tres targetes grogues i encara està a dues de la suspensió–, difícilment Piqué es perdrà minuts en el que queda de lliga. Com a mínim, si els immediats perseguidors es continuen mantenint a prop.

13
pilotes recuperades
4
pilotes rebutjades
2
pilotes perdudes
2
faltes comeses
1
falta rebuda
90
minuts jugats
0
targetes grogues
0
gols Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)