Barça

“Soc innocent”

Barça. L’expresident del Barça, Sandro Rosell, parla per primera vegada a pocs dies perquè comenci el judici en contra seva a l’Audiencia Nacional

L’expresident del Barça, Sandro Rosell, serà traslladat demà cap a Madrid. Dilluns vinent començarà a l’Audiencia Nacional el judici contra ell i el seu soci, Joan Besolí, i quatre persones més, entre elles Marta Pineda, l’esposa de Rosell. La jutge de l’Audiencia Nacional, Carmen Lamela, que ha fet la instrucció del cas, acusa Rosell de blanqueig de capitals i pertenença a organització criminal. Segons Lamela, Rosell va blanquejar, a través de diferents societats, 22 milions d’euros que havia aconseguit amb l’ajuda de l’expresident de la Confederació Brasilera de Futbol, Ricardo Teixeira, per la venda dels drets televisius de 24 partits amistosos de la selecció brasilera de futbol. Per aquests suposats delictes, la Fiscalia demana una pena d’onze anys de presó per a l’expresident del Barça.

Rosell, que avui compleix 637 dies en presó preventiva, es defensarà de les acusacions a partir de dilluns en el judici, però ho ha fet també avui en una entrevista a RAC-1. “Sóc innocent. Al cent per cent. Estic indignat. He passat per tots els estadis. Dubte, sorpresa, indignació. Els meus advocats diuen que tot és surrealista”, explicava Rosell abans de valorar la presó preventiva. “He batut tots els rècords. El pitjor són els meus pares. M’han robat dos anys de la meva vida amb ells quan més ho necessiten. Són grans i em necessiten al meu costat. També estic trist per no poder estar al costat de la meva dona i les meves filles. No he pogut celebrar ni els 18 anys de la meva filla ni els 25 anys de casat. Diuen que fugiré, però és absurd. Tinc aquí la família. M’han embargat tot el meu patrimoni, no tinc diner fora. M’ho han bloquejat tot. No tinc diners ni per pagar-li una barra de pa a la meva dona. Ella està aguantant com una campiona”.

En l’entrevista amb Jordi Basté, Rosell es defensa sobre les acusacions que hi ha sobre ell. “No he pagat mai una comissió a Ricardo Teixeira. I si fos així, tampoc passaria res perquè a Brasil és legal. El que va passar és que l’any 2006 ISE va contactar amb la meva empresa, Uptrend, per comprar els drets de la selecció brasilera. Els tenia Traffic que pagava 650.000 dòlars per amistós. Jo vaig recomanar a ISE que oferís 800.000. Traffic, que tenia dret a tempteig, els va igualar i jo vaig dir a ISE que oferís 1.150.000, que guanyarien el doble, que confiessin en mi. Ho van fer i van guanyar el triple, jo tenia un 20% d’aquell benefici. La Fiscalia diu que el contracte entre ISE i Uptrend és il·legal perquè vaig pagar comissions a la CBF i és mentida. Uptrend, per cert, és una empresa que tinc al 50% amb Joan Besolí. És andorrana i compleix tota la legalitat a Andorra”, explica l’expresident del Barça, que parla del paper que juga en aquest cas l’exblaugrana, Romario, ara senador al seu país. I és que en tot aquest temps només s’ha obert una diligència amb la declaració de Romario. “Va mentir perquè al Brasil, 17 senadors va emetre un dictamen en el que 15 estaven a favor i dos en contra. Un era Romario i va traslladar la seva versió a la jutge espanyola sense dir el vot dels altres quinze. Ho va fer perquè vol ser president de la CBF, perquè l’any 2002 em va demanar que el fes ambaixador de Nike i li vaig dir que no. Quan era president del Barça, em va demanar que fiqués al seu fill al filial, els tècnics el van avaluar, van dir que no tenia nivell, li vaig dir que no i es va enfadar”.

Pel que fa al paper que juga en aquest cas els Estats Units i una possible denúncia de l’FBI, Rosell diu que no hi ha res de res. “No hi ha cap denúncia. Va arribar una comissió rogatòria en la que es preguntava si havia fet un moviment des d’un compte dels Estats Units a un de La Caixa. No tinc cap compt als Estats Units. Entenc que estiguin perquè Qatar els hi va treure el Mundial. Jo només vaig fer un pla de màrqueting a través de la meva empresa, BSM. Va ser una bona idea i Qatar va guanyar”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)