Barça

Luis Suárez i la seva maledicció a Europa

Crisi golejadora. L’uruguaià continua sense marcar lluny del Camp Nou, a Europa, des del setembre del 2015. Encara no s’ha estrenat en l’actual edició de la Champions. Contra el Lió, només tres rematades seves, de les vint-i-cinc del Barça

Que un equip com el Barça rematés dimarts fins a vint-i-cinc vegades contra la porteria de l’Olympique de Lió i no fes cap gol, demostra fins a quin punt va estar erràtic l’equip de Valverde en la definició. El 0-0 és perillós en el sentit que marcar a fora de casa hauria estat un factor determinant de cara a afrontar amb majors garanties el partit de tornada del 13-M. Però certament el Barça va generar en atac. Més preocupant va ser, per exemple, el 0-0 de San Mamés, on a l’equip li va faltar futbol i idees. Contra el Lió va ser més aviat una qüestió d’encert i de punteria.

A l’equip li va tornar a faltar gol. Això és una evidència. I en aquest apartat bona part de les mirades dels culers se centren a la figura del davanter centre. Luis Suárez no va estar bé, i preocupa perquè això ja no és notícia. Fa ja alguns partits que a l’uruguaià li falta espurna i frescor. Contra l’Olympique de Lió va rematar només dues vegades entre els tres pals i una a fora, fregant el pal esquerre de la porteria d’Anthony Lopes. Potser aquesta, després d’una passada d’Alba, va ser l’acció més clara que va tenir en tot el partit. Però tres xuts a porteria d’un global de vint-i-cinc rematades de tot l’equip, és un balanç pobre per un davanter centre del Barça.

Números pèssims en la Champions

L’infortuni de Luis Suárez en la Champions comença a ser ja cosa de maledicció. Espanten els seus números. La temporada passada només va marcar un gol en deu partits (va ser contra la Roma, 4-1) i fa dues temporades tan sols va marcar-ne tres en els nou partits que va jugar (un contra el PSG i dos contra el Celtic). Però és que aquesta temporada encara no ha estat capaç d’estrenar-se en la màxima competició europea. A la lliga suma 15 gols; en la Champions, 0. Dels catorze gols que ha marcat el Barça en l’actual edició de la Champions, cap d’ells ha estat obra del seu davanter centre.

La sequera s’agreuja

La crisi golejadora de Suárez a Europa queda palesa amb una altra dada. L’uruguaià no marca lluny del Camp Nou des del 16 de setembre del 2015, a l’Olímpic de Roma (1-1). I d’això en fa ja tres anys i mig. Comptant el Groupama Stadium de Lió, Luis Suárez ha marxat en blanc dels últims setze estadis que ha visitat en la Champions.

El Pizjuán, estadi ideal per a la reconciliació amb el gol

Luis Suárez ha marcat un únic gol en els seus últims vuit partits oficials. Va ser contra el Sevilla al Camp Nou, en la tornada dels quarts de final de la copa (6-1). Precisament dissabte es retroba amb el Sevilla. Visita complicada del Barça aquest cap de setmana en la lliga. L’equip necessita la millor versió de Suárez. Contra el Valladolid va jugar només mitja hora. Veurem què decideix Valverde tenint en compte l’imminent doble enfrontament que té el Barça contra el Real Madrid, però tot sembla indicar que Suárez serà titular al Pizjuán.

En partit de lliga, al Sevilla li ha marcat 4 gols en nou partits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)