Barça

Messi dona el cop

L’argentí, amb un ‘hat-trick’ estel·lar, lidera la important victòria del Barça al Pizjuán, que el reforça més que mai en el lideratge, abans dels dos clàssics seguits al Bernabéu

Espessos en el primer temps, els blaugrana es refan després del descans, quan Valverde l’encerta amb un canvi de peces i de sistema

Leo Messi va tornar a demostrar ahir que és el millor jugador del món. Amb un hat-trick que va ser una obra d’art i una assistència en el temps afegit a Luis Suárez, l’argentí va liderar la important victòria del Barça al Sánchez Pizjuán, i va donar tot un cop d’autoritat a la lliga. I és que amb aquest triomf, en un dels camps més complicats del campionat, i molt necessari després d’haver guanyat només un dels anteriors cinc partits i d’haver fet només un gol, de penal, en els últims tres, el conjunt blaugrana continua marcant el seu ritme i reforçant el lideratge. A falta del que facin demà, deixa l’Atlético a 10 punts i el Madrid a 12. Si un dels dos falla –els colchoneros reben el Vila-real i els blancs visiten el Ciutat de València– gairebé es pot anar acomiadant del títol. La d’ahir, a més, va ser tota una dosi d’autoestima amb vista als dos clàssics seguits al Bernabéu que venen aquesta setmana.

Tres canvis, un per línia, va fer Valverde respecte a l’alineació de dimarts a Lió. Al davant, Coutinho va ocupar el lloc de Dembélé, al mig del camp, Arturo Vidal va jugar per Sergi Roberto i en defensa, la gran sorpresa, amb la presència d’Umtiti, que per culpa de les molèsties que ha tingut tota la temporada al cartílag del genoll esquerre no jugava des de feia tres mesos, al Wanda Metropolitano. Lenglet, que estava a només una groga de la suspensió, va descansar. Li va costar superar la inactivitat a Umtiti i se’l va veure patir molt en la primera part, però a falta de continuïtat, podria ser un bon punt de partida per recuperar-lo per al tram decisiu del curs. De totes maneres, li va costar imposar l’autoritat d’abans de la lesió i les indecisions defensives, de fet, van ser un dels mals del Barça en el primer temps. Més enllà d’oferir un joc molt espès, al contrari del que s’havia vist a Lió, on l’únic que va faltar va ser encert davant de porteria, els blaugrana van començar concedint massa ocasions al Sevilla, que es trobava molt còmode en diferents registres. Sarabia feia mal entre línies, però on sobretot arribava el perill dels andalusos era a la contra, quan podia agafar el conjunt blaugrana sense ordre. Així va arribar el primer gol dels de Machín, en l’equador del primer temps, tot i que ja havien anat avisant des de l’inici, i fins i tot en el primer minut. Una pèrdua de Messi va desembocar en la sortida, com bales, dels rivals cap a l’àrea rival i amb més efectius, Jesús Navas, arribant per la dreta, va batre Ter Stegen amb un xut creuat.

El Barça, però, amb Messi, és capaç de reaccionar del no res i així ho va fer. Gràcies a l’únic que apareixia una mica al davant, Messi, que es va treure del barret un autèntic golàs, engaltant amb una volea imparable la centrada des de l’esquerra de Rakitic. L’argentí es refeia així de l’error en el primer gol encaixat, però continuava sent l’únic que aportava certa llum en el Barça. El mig del camp no existia. Luis Suárez, en la mala línia dels últims partits, va prendre gairebé sempre males decisions i va cometre moltes errades. Una altra de les armes del Barça, Jordi Alba, no apareixia en atac ja que prou feina tenia al darrere, on tampoc va estar gens bé i va permetre moltes arribades. Pîqué, de fet, es va deixar veure a l’àrea rival més que la majoria dels seus companys. Tot plegat, sumat a la fragilitat al darrere, va acabar costant el segon gol, a tres minuts del descans. Fruit d’una badada més aviat col·lectiva i d’uns nous desajustos, Mercado sol, va batre Ter Stegen, i va posar de nou el Sevilla en avantatge.

Calia canviar moltes coses en la segona part i el Barça ho va fer. Començant per Valverde, que no va esperar i va donar entrada ja a la tornada dels vestidors a Sergi Roberto per Semedo i a Dembélé per Arturo Vidal, variant l’esquema, i va passar a jugar amb dos extrems oberts, Messi en la mitjapunta i Luis Suárez en punta. Bona lectura del Txingurri, apostant per un 4-2-3-1, que va servir per capgirar del tot el guió del partit. Els blaugrana van passar a ser molt superiors i van viure gairebé tota l’estona a camp rival, assetjant l’àrea i tenint també arribades clares. Sergi Roberto va aportar més profunditat per la dreta i Dembélé el mateix, però sumant-hi el desequilibri que tant havia mancat en la primera part. Fins i tot Suárez, tot i continuar molt erràtic, va semblar que sumava. Amb molt de control també, el Barça ja no va patir al darrere com ho havia fet fins llavors i a poc a poc, va anar madurant el partit fins que va anar caient del seu costat. El va decantar a mitja segona part, fruit d’una mala passada de Vaclik, que li va regalar la pilota a tres quarts del camp a Rakitic. El croat va trobar Dembélé, sempre elèctric, i el francès a Messi, que amb la dreta, va posar la pilota on va voler, a l’escaire. Desencadenat, el deu blaugrana no en tenia prou ni amb dos gols ni amb l’empat i va insistir pressionant com ho fa en les grans cites. Després de provar un parell de xuts llunyans que no van anar a dins per poc, a cinc minuts del final va completar el hat-trick que donava el triomf al Barça. Aquest cop, caçant un refús a l’àrea després d’un xut d’un dels companys que havia entrat poc abans, com Aleñá, per superar Vaclik picant-li la pilota per sobre. Superlatiu i generós, Messi també va tenir fins i tot temps per mirar pel seu bon amic Suárez, i en el temps afegit li va servir en safata un gol que aquest cop l’uruguaià no va fallar i que li pot anar molt bé per recuperar la confiança, ja que talla la ratxa de cinc partits sense marcar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)