El Barça torna a profanar el Bernabéu (0-1) i elimina el Real Madrid de la lliga

Sentència. Els blaugrana s’imposen gràcies a un solitari gol de Rakitic i deixen els blancs a 12 punts de distància

Només tres dies després de vèncer per 0-3 en la tornada de les semifinals de la copa, el Barça ha tornat a profanar aquest nit el Santiago Bernabéu gràcies a un solitari gol de Rakitic, un triomf que deixa els blancs a 12 punts dels blaugrana, el que pràcticament posa el punt i final a les seves aspiracions de lluitar per la lliga.

A diferència del duel de la copa, el primer temps ha estat per al Barça, molt ben posicionat i precís en la possessió, i amb Dembélé i Messi molt participatius. Davant d’aquesta situació, el Madrid només ha estat capaç de generar perill amb xuts llunys, de Benzema (10’) i de Kroos (13’), mentre que les accions ofensives blaugrana han estat en jugades més trenades. La primera ha estat per a Messi, que després de combinar amb Luis Suárez ha xutat massa creuat (19’). I poc després ha arribat el 0-1, en una excel·lent assistència de Sergi Roberto per a Rakitic, que ha picat la pilota per damunt de Courtois (26’). I el Barça ha estat a punt de fer el segon abans del descans, en un xut des de la frontal de Luis Suárez que ha desviat el porter del Madrid.

Calmen els ànims

Amb la represa, el Madrid ha mirat de posar una marxa més al joc, tot i que a mida que han anat passant els minuts els nervis s’ha apoderat dels seus jugadors. El Barça, en canvi, ha estat tranquil, combinant llargues jugades de control amb rampells ofensius, liderats gairebé tots per Dembélé. El primer avís del francès ha arribat en el minut 57, en un xut ras que ha aturat Courtois. I encara més clar ha estat el següent, però en aquesta ocasió el xut creuat de Dembélé ha sortit fora per molt poc (73’). Ja en el descompte, Messi ha tingut la cirera, en un xut des de la frontal que ha estat a punt d’entrar per tot l’escaire.