Barça

Una lliçó constant

El central blaugrana torna a confirmar al Santiago Bernabéu l’excel·lent nivell que està mostrant aquesta temporada, amb un recital dins i també fora del terreny de joc

Amb les dues victòries d’aquesta setmana, ja en suma onze, una menys que Messi, al feu de l’etern rival. “Ja és gairebé un costum”, destaca

Insubstituïble per a Valverde, Piqué ha disputat tots els minuts a la lliga

“Em posa molt jugar i guanyar al Bernabéu, perquè he viscut aquests partits des de ben petit. Sabem que és molt difícil guanyar aquí i ara és gairebé un costum. Això té molt de mèrit.” Així destacava Gerard Piqué, un cop acabat el clàssic de dissabte, les seves sensacions per haver tornat a aconseguir una victòria al feu de l’etern rival, i el valor que té fer-ho dos cops en només tres dies. Un per classificar-se per la final de copa i l’altre per deixar ja gairebé descartat el conjunt blanc de la lluita pel títol de lliga. Són ja 11, en 19 visites, les victòries que suma Piqué contra el Madrid a domicili durant l’última dècada, tantes com Sergio Busquets. Només Messi, amb 12, els supera.

El triomf i el gran partit que va fer Piqué dissabte en el quart clàssic d’aquesta temporada –tres victòries blaugrana i un empat–, en què no només es va exhibir sobre el terreny de joc, sinó també a fora, un cop acabat el partit, amb una nova lliçó en defensa de la democràcia i de condemna a la situació que viuen els presos polítics, no fa res més que demostrar fins a quin punt es troba a gust quan juga al Bernabéu. També és l’enèsima confirmació de l’excel·lent temporada que està protagonitzant. És cert que en els primers partits del curs li va costar brillar i va cometre alguns errors, però superades les primeres setmanes i un cop agafada la velocitat de creuer, el seu rendiment no només ha estat constant sinó que ha assolit un nivell superlatiu. Al Bernabéu en aquest últim clàssic va vorejar la perfecció, convertint-se en un mur insuperable en tot moment per als davanters rivals i en una assegurança per als seus companys. Va ser el blaugrana que més pilotes va recuperar (11) i va rebutjar (també 11) i al llarg dels 90 minuts, només va perdre una pilota i només va cometre una falta. Xifres en absoluta consonància amb les que ha anat registrant al llarg de tota la temporada, en què no s’ha perdut ni un minut de lliga. Els ha disputat tots (2.340) en les 26 jornades que s’han jugat fins ara, cosa que a la plantilla del Barça només pot dir Ter Stegen i que entre els jugadors de camp de tota la lliga, només ha assolit ell. El segon blaugrana amb més minuts, Jordi Alba, n’ha disputat 206 menys.

Insubstituïble per a Valverde –només ha deixat de jugar quatre partits de copa i un de Champions, el de l’última jornada de la fase de grups, en què el Barça ja tenia assegurada la primera posició–, Piqué té una mitjana de moment de 10,5 recuperacions per partit, només ha perdut 17 pilotes en les 26 jornades disputades i només comet una falta cada dos partits de mitjana, una xifra sorprenent tractant-se d’un central, però que demostra que més enllà de ser un defensa net, sap treure també petroli de la seva experiència i intel·ligència tàctica. Un dels altres guardians de l’equip, Ter Stegen, no dubtava a l’hora de lloar l’actuació dels seus centrals: “Cada vegada que han arribat, l’han tret Piqué o Lenglet. Hem fet un bon partit i hem defensat com a equip.” Més enllà de ser una assegurança defensiva, Piqué també és una gran arma ofensiva i així ho demostren els seus gols. Entre totes les competicions, ja en suma 5 aquesta temporada: tres en la lliga –és a dos d’igualar el seu campionat més realitzador, el 2014/15–, un en la Champions i un en la supercopa d’Espanya, que va ser clau per guanyar el primer títol d’aquest curs.

Una temporada diferent

Amb 32 anys gairebé acabats de complir –el passat 2 de febrer–, Piqué compleix la seva onzena temporada al primer equip blaugrana, en què per fi ha aconseguit veure complert un dels seus objectius, cosa que mai ha amagat, com era el de ser un dels capitans –és el tercer, a darrere de Messi i Busquets– i exercir-ne així amb plenes funcions, tot i que la seva jerarquia dins del vestidor ja fa molts anys que està fora de dubte. Enguany a més, i després d’una dècada sent una peça també fonamental de la selecció espanyola, Piqué ja es dedica exclusivament al Barça, almenys pel que fa a la seva carrera futbolística. I és que a fora, continua liderant diversos projectes empresarials, a través del Grup Kosmos, com l’organització de la nova copa Davis o la recent compra del FC Andorra. Queda clar, però, que amb més descans sense els compromisos de seleccions després de renunciar a jugar més amb la roja un cop va acabar el mundial de Rússia, és el Barça qui treu més profit de la seva decisió ja que s’estalvia un major desgast i el risc de possibles lesions. Amb contracte fins al 2022, queda Piqué per anys i per moltes més visites al Santiago Bernabéu.

TREBALL IMPAGABLE

272
Pilotes recuperades
en les 26 jornades de lliga disputades. Una mitjana de 10,5 per partit.

ASSEGURANÇA

17
Pilotes perdudes
en tot el campionat. La mitjana és de 0,6 pèrdues per partit de lliga disputat.

GARANTIA TÀCTICA

13
Faltes comeses
en les 26 jornades disputades. Una mitjana d’una falta feta cada dos partits.

ARMA OFENSIVA

5
Gols
aquest curs entre totes les competicions: 3 a la lliga, 1 a la Champions i 1 en la supercopa d’Espanya.

UN CAS ÚNIC

2.340
Minuts
disputats aquest curs en la lliga. És l’únic jugador de camp que els ha jugat tots.

Lenglet serà baixa contra el Rayo

X.S.

Sense haver tingut cap lesió aquesta temporada i veient el seu rendiment, sembla difícil que Piqué es perdi algun partit del que queda de temporada, si no és per sanció, un fet que es pot produir però aviat, ja que el central blaugrana acumula quatre grogues en la lliga i està doncs a només una d’haver de perdre’s un partit per aquest motiu. També estan en la mateixa situació Rakitic i Arturo Vidal. Qui es perdrà ja el proper partit, dissabte que ve al Camp Nou contra el Rayo Vallecano per acumulació de targetes és Clément Lenglet, el gran soci de Piqué a l’eix de la defensa aquesta temporada. El francès va veure la cinquena groga dissabte, per un cop a Sergio Ramos en un córner, i amb Vermaelen encara lesionat, Umtiti, que ja va jugar a Sevilla, és qui té tots els números per reemplaçar-lo. De Ramos també en va parlar Piqué un cop acabat el clàssic, lamentant que Undiano Mallenco no l’expulsés per haver agredit Messi: “Leo tenia sang al llavi. Era agressió i m’ha semblat expulsió.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)