Barça

Té ofertes, però Valverde el vol i ell es vol quedar

Futur incert. Rakitic és un dels noms que sonen per deixar el Barça a l’estiu, però a l’entrenador li agradaria poder seguir comptant amb el croat

Ivan Rakitic va arribar al Barça l’estiu del 2014 amb un bon cartell. Havia estat un home important al Sevilla, i els 20 milions d’euros semblaven casar a la perfecció amb la vàlua del migcampista croat. Quatre temporades i mitja després, i 253 partits després, Rakitic és un dels homes forts del vestidor blaugrana i una peça important per a Ernesto Valverde.

El tècnic blaugrana és el gran valedor d’Ivan Rakitic dins el club, i no té cap interès que deixi el Camp Nou a l’estiu, però la intenció de la direcció esportiva és ben diferent. El croat, que va renovar fa dos anys fins al 2021, és conscient que, tot i estar content amb el seu rendiment, el Barça li ha penjat el cartell de transferible. Primer, perquè està a punt de fer 31 anys –els fa diumenge– i al club no es vol que tapi homes com Carles Aleñá o el fitxatge estel·lar del curs vinent, Frenkie de Jong; segon, perquè és un dels futbolistes amb més cartell fora del Barça, i per qui el club podria ingressar una quantitat important de diners, tenint en compte que el seu preu està més que amortitzat. De fet, el futbolista ja coneix l’interès d’alguns clubs importants d’Europa. A l’estiu, el futbolista i el París Saint-Germain van tenir contactes, i el club francès va mostrar el seu interès també durant el mercat d’hivern –estava disposat a pagar uns 90 milions d’euros al Barça–, i també l’Inter de Milà s’ha interessat pel croat, subcampió del món a Rússia.

Feliç però en espera

Ivan Rakitic està molt còmode al Barça i a Barcelona, on la seva família es troba molt a gust, i valora molt la proximitat amb Sevilla, ciutat de naixement de la seva dona. El futbolista, però, està en espera que el Barça compleixi la paraula que li va donar abans de marxar a disputar el mundial: una millora de contracte. Ara mateix, pocs dies després d’haver renovat Jordi Alba, el club no pot assumir una millora de contracte del croat. “El gest que ens demana no es podrà fer aquesta temporada”, va dir Josep Maria Bartomeu en una entrevista a El transistor d’Onda Cero a principi de temporada. El migcampista croat, per la seva banda, va parlar la setmana passada sobre el seu futur. “M’omple d’orgull que grans equips preguntin per mi, però jo em veig l’any que ve al Barça perquè tinc tres anys de contracte”, va dir Rakitic. El croat té la intenció clara de continuar defensant la samarreta blaugrana, una intenció compartida amb Valverde, el seu gran valedor. El món del futbol, però, dona moltes voltes.

COM A CASA

El Barça veuria bé la venda del croat, un dels blaugrana amb més cartell a fora
El tècnic té una confiança cega en el migcampista, el quart jugador més utilitzat
El croat és feliç a Barcelona, tant en l’aspecte esportiu com el personal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)