Barça

De Miami a Sabadell

El Barça, que defensa títol, i el Girona es disputen per primer cop la supercopa de Catalunya (18.45 h)

Serà un partit de reivindicació política a la grada i de reivindicacions futbolístiques dels joves i els menys habituals a la gespa

El Barça defensa títol avui a la Nova Creu Alta. Després de la frenesia d’emocions viscudes en els dos últims clàssics al Santiago Bernabéu, el futbol es trasllada avui a Sabadell per viure la festa del futbol català (18.45 h). Tercer Barça-Girona de la temporada i primer cara a cara dels dos equips en la supercopa de Catalunya des de la seva creació l’any 2014.

L’equip d’Ernesto Valverde, que a l’agost ja va conquerir la supercopa d’Espanya contra el Sevilla a Tànger, buscarà avui el seu segon títol oficial del curs i la seva tercera supercopa de Catalunya després dels títols guanyats les temporades 2014/15 i 2017/18 contra el RCD Espanyol. En tots dos casos, curiosament, títols que van arribar des dels onze metres. Un bon record en té especialment Jasper Cillessen, de l’últim precedent contra l’Espanyol. El porter holandès va aturar el llançament de Jurado en la tanda de penals i va veure també com Darder enviava el xut a fora. El partit va acabar 0-0 i Paco Alcácer, Palencia, Yerry Mina i Abel Ruiz no van perdonar en la tanda de penals i el Barça es va proclamar campió de la competició per segona vegada, en una final disputada al Camp d’Esports de Lleida.

Per al Girona, en canvi, serà la seva estrena. S’ha guanyat el dret a presentar candidatura després que la temporada passada acabés la lliga com a novè classificat, amb cinc punts més que l’Espanyol (14è). El partit que finalment no va poder disputar-se a Miami sí que es podrà veure avui en una Nova Creu Alta plena de gom a gom.

El Barça i el Girona es disputaran el títol pel fet de ser els dos millors conjunts catalans de la temporada passada i tots dos arriben a la cita amb el denominador comú de ser els dos últims equips capaços de guanyar contra el Real Madrid al Bernabéu. Victòria del Girona a Madrid en lliga el dia 17 (1-2) i doble premi per al Barça en copa (0-3) i lliga (0-1) l’última setmana.

El partit tindrà una alta quota reivindicativa. Reivindicacions de catalanitat i a favor de la llibertat dels presos polítics garantides des de la grada en clau política i reivindicacions futbolístiques a la gespa. Dia per als menys habituals. En clau Barça, el supercopa d’avui suposarà l’estrena de Todibo en partit oficial. El central francès de 19 anys jugarà els seus primers minuts com a blaugrana, veurem si des de l’inici o entrant en la segona meitat. Es juga un dels dos llocs de central amb Umtiti, obligat a agafar ritme, i Murillo, un dels defenestrats per Valverde des de la seva arribada. Dotze partits seguits sense jugar ni un sol minut acumula ja el colombià. Una situació similar a la de Boateng, que ha sumat 59 minuts en els últims deu partits. Avui se’ls espera a tots dos, juntament amb una altra representació del filial. Els partits contra el Rayo i sobretot el Lió manen en l’agenda mental de Valverde. També Eusebio ha assenyalat en vermell el compromís de lliga contra el València. Amb tot, la llista del Girona és més recognoscible, amb 16 dels 20 futbolistes del primer equip. Suárez, Paik, Valery i Montes són els quatre jugadors del filial que es desplaçaran a Sabadell.

ESTRENA OFICIAL

2014/15 Campió, BARÇA
Barça-Espanyol 1-1 (penals 4-2) Montilivi (Girona)
2015/16 No disputada
2016/17 Campió, ESPANYOL
Espanyol-Barça 1-0 Nou Estadi (Tarragona)
2017/18 Campió, BARÇA
Barça-Espanyol 0-0 (penals 4-2) Camp d’Esports (Lleida)
2018/19 ?
Barça-Girona ? La Nova Creu Alta (Sabadell)

COMPROMÍS

Un dels grans atractius del partit serà el debut del francès Todibo
Eusebio es pren el partit amb seriositat. Dels 20 citats, 16 són del primer equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)