Barça

“El nom de De Ligt està sobre la taula, segur”

Futur. Josep Maria Bartomeu admet que el central de l’Ajax és un dels futbolistes que agraden al club per incorporar la temporada que ve i celebra l’eliminació del Madrid: “Un rival menys”

El Barça començarà ben aviat, segons el seu president, a planificar la temporada 2019/20, que ja compta amb un nom, i dels que il·lusionen el barcelonisme: Frenkie de Jong. El migcampista holandès, que estava “molt content” per haver eliminat el Madrid de la Champions, podria aterrar a Barcelona amb el seu amic Matthijs de Ligt. “En parlarem a partir del març, abril, quan comencem a planificar la temporada, però segur que el nom de De Ligt estarà sobre la taula”, va admetre Josep Maria Bartomeu en una entrevista al programa Aquí, amb Josep Cuní, de SER Catalunya. El president blaugrana va afirmar que encara no s’ha negociat perquè la planificació encara no ha començat, i va explicar que “en el cas de De Jong ens vam haver d’avançar perquè molts clubs el volien”.

Bartomeu, que va felicitar el migcampista després de guanyar contra el Madrid, va celebrar l’eliminació dels de Solari a Europa, però no en va voler fer sang: “Un rival fort menys a la Champions, això està bé.” El màxim mandatari blaugrana, però, no veu cap lligam entre la davallada del Madrid i la implantació del VAR: “En el món de l’esport, a vegades es guanya i a vegades es perd.” Bartomeu, de fet, va insistir en l’aspecte positiu del videoarbitratge. “Com a club impulsor del VAR, hi estem molt a favor. És una altra manera d’ajudar l’àrbitre”, va dir, tot i que hi va afegir: “S’ha de guanyar velocitat en la presa de decisions però és molt important acostumar-nos-hi.”

A diferència del Madrid, el Barça aspira encara als tres títols, i Bartomeu veu possible guanyar-los, però no es confia. “Jugadors, directius, afició... Tots estem motivats per guanyar-ho tot”, va afirmar, però “no ens veiem guanyadors perquè queda molt”.

Sobre una possible renovació d’Ivan Rakitic, Bartomeu va assegurar que “no és una prioritat del club” perquè té contracte fins al 2021 i, a més, perquè “hem estat molt centrats en la renovació de Jordi Alba, que era molt important, perquè és el millor lateral del món”. El president, però, hi va afegir que “a l’hora de traspassar o no jugadors, la prioritat sempre és el criteri esportiu”, tampoc, diu, en el cas del croat, tan important per a Ernesto Valverde. Bartomeu considera que “Dembélé és millor que Neymar” i admet que el Barça s’està preparant per a la retirada de Leo Messi. “L’afició no cal que se la imagini, encara, perquè tenim Messi per estona, però nosaltres ens hem d’anar preparant”, va dir Bartomeu, que espera “fer una altra renovació a Leo” abans d’acabar el seu mandat, l’estiu del 2021.

Content per Rosell

El president del Barça va explicar que va veure Sandro Rosell “molt animat, molt sencer i amb l’objectiu clar de defensar la seva innocència” després de sortir de la presó en llibertat provisional, i també va donar suport a les paraules de Gerard Piqué sobre els presos polítics i el judici del procés, que està veient “amb preocupació”.

Josep Maria Bartomeu també es va referir al judici que té pendent el Barça en el cas Neymar 2, amb l’empresa DIS. “Anirem a defensar la innocència del Barça perquè no hi ha cas. No preveig cap pacte amb ningú. El Barça va fitxar Neymar com es fitxa qualsevol altre jugador. Nosaltres tractem directament amb el club, en aquest cas amb el Santos, no amb qui té els drets. Això és el que va fer el Barça”, va sentenciar el president blaugrana.

AL PLANTER “FALTA PACIÈNCIA”

Josep Maria Bartomeu va aprofitar l’adeu de Sergi Samper del Barça per provar sort al Vissel Kobe japonès –on coincidirà amb Andrés Iniesta– per reivindicar el paper de la Masia i donar un toc d’atenció. “El rendiment de la Masia no ha baixat, però és que costa molt arribar al primer equip”, va dir el president. “A vegades intentem que per fer el pas del Barça B al primer equip vagin un temps fora, a un altre equip, però és difícil arribar. Ara bé, cal tenir paciència, i alguns no en tenen”, va afirmar, i va recordar que “jugadors com Xavi, Iniesta o Puyol no van arribar al primer equip amb 16 anys, van tenir paciència”. “Avui en dia no en tenen i hi ha jugadors que amb 16 anys ja volen guanyar diners i s’imaginen que estaran ja al primer equip... Tinc una llista personal de jugadors que, per talent, no haurien d’haver marxat del club, però van preferir anar-se’n. Alguns, com Piqué o Cesc, van tornar anys després”, va recordar Bartomeu, que dona la clau als joves: “Per arribar cal tenir paciència, treball, disciplina i, sobretot, modèstia.”

LES FRASES

[Madrid] Un rival fort menys a la Champions, això està bé. En el món de l’esport, a vegades es guanya i a vegades es perd
Tots estem motivats per guanyar-ho tot, però no ens veiem guanyadors de res perquè queda molta competició
[Rakitic] La seva renovació és una prioritat. Però per vendre s’imposa el criteri esportiu, no financer
Josep Maria Bartomeu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)