El Barça ha de suar més de l’esperat per superar el Rayo (3-1)

Sobreesforç. Els blaugrana, imprecisos en la darrera passada, han hagut de remuntar un gol inicial del Rayo. Els gols locals els han fet Piqué, Messi i Suárez

El Barça s’ha imposat aquesta tarda al Rayo Vallecano per 3-1, en un duel en el qual els blaugrana s’han hagut d’esforçar al màxim, després que l’equip madrileny s’avancés en el marcador.

El conjunt blaugrana ha encetat el partit amb ritme, en busca d’un gol ràpid, però els de Valverde, imprecisos, s’han topat amb un Rayo molt ben plantat al darrere que ha estat capaç de no permetre cap ocasió fins el minut 23, en què Messi ha rematat amb el cap una centrada de Busquets, un intent que Dimitrievski ha pogut desviar. I tot seguit ha estat el torn de Coutinho, que després d’una excel·lent combinació al primer toc entre Messi i Arturo Vidal s’ha quedat tot sol, però ha xutat fluix i centrat. I quan semblava que l’equip de Valverde estava aprop de l’1-0, ha arribat el 0-1, en un ràpid contraatac del Rayo, després d’una pèrdua de Vidal, que Raúl de Tomás ha finalitzat amb brillantor, amb un xut ajustat al pal llarg (25’). El gol ha fet mal al Barça, que una altra vegada s’ha travat, amb llargues possessions horitzontals que acabaven en no res. Amb aquest panorama, l’empat només podia arribar a pilota aturada, i així ha estat. En el minut 39, Messi ha executat una falta lateral al primer pal, des d’on Piqué ha rematat amb el cap al fons de la xarxa.

Torna la calma

I tot just començar el segon temps, sense temps per patir, el Barça s’ha avançat, en un penal clar comés sobre Semedo que ha transformat Messi (51’). El gol ha donat tranquil·litat, però tot i així l’equip blaugrana ha estat incapaç de seguir generant perill per culpa de la imprecisió en la darrera passada. La següent gran oportunitat, de fet, no ha arribat fins el minut 69, i ha estat una falta executada per Messi que un defensa, corrent enrere, ha desviat amb el cap. Finalment, però, el Rayo s’ha hagut d’estirar per buscar l’empat, uns espais que, ara sí, el Barça ha aprofitat per sentenciar la victòria. El 3-1 ha arribat en el minut 82, en un excel·lent teva meva entre Luis Suárez i Rakitic que ha finalitzat l’uruguaià. La lliga ja es pot aparcar. Ara toca la Champions.