Barça

Messi és l’amo dels vuitens de final de la Champions

Barça. Amb 24 gols en 27 partits, el capità del FC Barcelona és el futbolista que més vegades ha marcat en la primera fase eliminatòria de la màxima competició continental

El Barça necessita marcar demà, contra el Lió, si vol passar l’eliminatòria. El 0-0 de fa tres setmanes, al Parc OL, l’obliga a guanyar per poder estar en el bombo dels quarts de final. Toca, doncs, fer gol tant si com no, una circumstància que s’ha donat en 37 dels 40 partits oficials que els blaugrana han disputat aquesta temporada. Només contra el Sevilla, al Sánchez Pizjuán, en la copa (2-0); contra l’Athletic Club, a San Mamés, en la lliga (0-0), i en el duel d’anada dels vuitens de final de la Champions, contra l’Olympique de Lió, del 19 de febrer, l’equip d’Ernesto Valverde s’ha quedat sense veure porta.

En tot cas, l’estadística que més convida a l’optimisme en aquest sentit té nom i cognom. El de sempre: Leo Messi. I és que l’argentí és el futbolista que més gols ha marcat en els vuitens de final de la Champions League, un total de 24 en 27 partits. A més, 17 d’aquests gols els ha fet en deu partits de tornada: tots els que ha disputat des de la temporada 2008/09, excepte un: el del curs 2014/15, contra el Manchester City. De fet, la primera vegada que va marcar en un partit de tornada de vuitens de final de la Champions va ser en un Barça-Olympique de Lió, l’11 de març del 2009. Aquella nit, l’equip que entrenava Pep Guardiola va passar per damunt dels francesos per 5-2 i Messi va marcar el 3-0 poc abans del descans.

Després, els gols del capità blaugrana han ajudat el seu equip a superar, en la tornada dels vuitens de final de la Champions, l’Stuttgart, l’Arsenal –dues vegades–, el Bayer Leverkusen, el Milan, el Manchester City, el París Saint-Germain i el Chelsea. Messi va signar un doblet en el 4-0 contra l’Stuttgart del curs 2009/10 i en el 3-1 contra l’Arsenal de l’any següent. Va fulminar Bernd Leno, quan defensava la porteria del Leverkusen, amb cinc gols en la memorable nit del 7 de març del 2012 (7-1). Va fer dos gols al Milan en la remuntada del 12 de març del 2013 (4-0). Va inaugurar el marcador en el 2-1 contra el City que sentenciava els vuitens de la temporada 2013/14 i el va tancar en el 3-1 contra l’Arsenal, dos anys més tard. El 10 del Barça, com no podia ser d’una altra manera, va fer un dels sis gols al PSG en la històrica remuntada del 8 de març del 2017 i, en l’últim partit de tornada de vuitens de Champions que ha jugat, demà passat farà un any, va marcar el primer i el tercer gol que van tombar el Chelsea al Camp Nou (3-0).

FA DEU ANYS

El Lió va ser la primera víctima de Messi en una tornada de vuitens de Champions

NOU DE DEU

Ha marcat en tots els partits de tornada des de fa deu anys, excepte el del curs 2014/15

MEMORABLE

Els cinc gols al Leverkusen del 2012 van ser en una tornada de vuitens de final
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)