Barça

Prohibit despistar-se

El Barça, amb la mala experiència de Roma i sabent el que els va passar al Real Madrid i al París Saint-Germain la setmana passada, està obligat a guanyar al Lió per estar en els quarts de final

Ousmane Dembélé no està a punt per ser titular i el brasiler Coutinho té una gran oportunitat per fer explotar per fi el seu enorme talent i qualitat

Torna la lliga de campions al Camp Nou amb un partit que el Barça està obligat a guanyar. Després d’empatar sense gols en el partit d’anada a Lió, els d’Ernesto Valverde han de derrotar l’Olympique per estar en els quarts de final. No han de fer els blaugrana res especial, cap gran remuntada, res que no acostumin a fer quan juguen a l’estadi, només han de guanyar. Ho han deixat de fer sis vegades aquest curs en els 21 partits disputats com a locals. És una dada a tenir en compte. Com també que l’equip francès no va perdre com a visitant cap dels tres partits de la primera fase, amb dos empats i una victòria, al camp del Manchester City. Segur que aquesta dada manté en alerta un Barça que encara no ha oblidat la desfeta de la temporada passada a Roma. Ajudarà aquell mal record a fer que ningú estigui confiat. També les eliminacions del Real Madrid i el París Saint-Germain de la setmana passada. Tots dos jugaven com a locals després d’haver guanyat el partit d’anada i van acabar eliminats.

Amb la màxima prudència per tot l’esmentat, Valverde presentarà el millor onze possible. No podrà comptar, com a mínim d’entrada, amb Ousmane Dembélé. El francès es va fer una petita lesió muscular dissabte passat i tot fa pensar que la seva absència serà coberta per Coutinho. El brasiler té una gran oportunitat per desmuntar les crítiques que està rebent en les últimes setmanes pel seu baix rendiment. El públic del Camp Nou el va acomiadar amb alguns xiulets dissabte contra el Rayo. Amb el suport del vestidor, Coutinho està davant un partit propici per mostrar tot el seu talent i qualitat.

Caldrà veure qui serà l’acompanyant de Rakitic i Busquets en el mig del camp. Tot apunta a Arthur. El brasiler va demanar ahir perdó per la seva escapada a París per assistir a la festa de Neymar els dies previs al clàssic de copa. Va acabar lesionat. Ja està recuperat des de fa quinze dies i Valverde sap que amb Arthur l’equip guanya en control i possessió. Serà important tenir-lo avui. Però també ho serà ser agressius, pressionar la sortida del Lió, provocar que els francesos vegin molt lluny la porteria de Ter Stegen. I potser Valverde podria apostar per un altre jugador pensant en tot això. Arturo Vidal ha fet dues bones actuacions en els dos últims partits. La possibilitat de col·locar Sergi Roberto al mig del camp i Semedo al lateral dret, com ja va fer el tècnic a Lió, també és una opció.

Jugui qui jugui, el grup està preparat. I també ho està Leo Messi. L’argentí mai falla en els vuitens de final de la lliga de campions. Ha fet 24 gols en aquesta eliminatòria; dos en va marcar el curs passat en el partit de tornada dels vuitens de final contra el Chelsea. Recuperar el títol continental és una obsessió en el club i també en Messi. Ja ho va dir el dia de la presentació de l’equip durant el mes d’agost i sembla que l’argentí faci dies que espera aquest patit. No ha estat al cent per cent les últimes setmanes, com si esperés aquest dia per liderar i portar l’equip fins als quarts de final. No ha volgut forçar els adductors que li provoquen un maldecap moltes vegades per estar avui al cent per cent i fer els gols que no va poder fer a Lió, quan el Barça va superar l’equip francès però no va tenir punteria, sense cap gol després de 25 rematades.

Pel que fa al Lió, els de Génésio arriben confiats per les seves bones prestacions com a visitants a Europa i després de recuperar la seva gran estrella, el davanter francès d’origen algerià Nabil Fekir. “Són favorits, però venim a donar la campanada”, va dir ahir el jugador, autor de tres gols en la fase de grups i nou en el campionat de lliga. Serà la principal amenaça d’un equip en què també destaquen altres joves futbolistes a qui els defenses del Barça hauran de vigilar. Com Bernard Traoré, Memphis Depay o el migcampista Tanguy NDombélé.

LES CLAUS

El Barça ha de ser agressiu i aprofitar les oportunitats que va fallar a Lió

MESSI

Molt centrat en aquest partit, és un valor segur en els vuitens, amb 24 gols marcats

FEKIR

Sancionat en l’anada, és la gran amenaça de l’equip que entrena Génésio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)