El Barça, a quarts amb una mà de gols (5-1)

Barça. Messi ha fet dos gols i ha liderat l’equip en la segona part; Coutinho, Piqué i Dembelé han fet els altres que han acabat escombrant el Lió al Camp Nou

El Barça no ha fallat i, després de golejar l’Olympique de Lio (5-1), s’ha classificat per als quarts de final de la Champions League. Messi, dues vegades, Coutinho, Piqué i Dembelé, han signat els gols blaugrana. El Lió ha tingut les seves opcions en el segon temps, quan ha marcat el 2-1, però ha acabat agenollant-se davant una nova exhibició de Leo Messi.

L’equip de Valverde s’ha fet l’amo del partit de seguida, combinant amb velocitat i precisió, molt concentrat en la pressió i molt intens, en defensa i en atac. I les oportunitats de gol no s’han fet esperar: no s’havien jugat ni cinc minuts quan Messi ha fet volar per primera vegada Lopes amb un xut des de fora de l’àrea. El gol s’olorava i el 10 blaugrana l’ha trobat, poc després del primer quart d’hora, des del punt de penal. Denayer ha fet caure Luis Suárez a dins de l’àrea i l’àrbitre no ha dubtat. Messi ha complert la tradició de marcar en els vuitens de final de la Champions amb un llençament a l’estil Panenka.

L’Olympique de Lió ha arribat amb perill per primera vegada a la porteria de Ter Stegen en l’acció posterior a l’un a zero, però el xut de Moussa Dembelé ha topat en Lenglet i ha sortit alt. Poc després, Coutinho ha deixat estabornit Lopes en una acció de mala sort que ha aturat el partit. El porter portuguès ha continuat jugant -i, de fet, ha realitzat una nova aturada de mèrit- però ha hagut de ser substituït en el minut 34.

En aquell moment, el Barça ja li havia fet el dos a zero, en una jugada que ha arrencat a les botes d’Arthur, amb una passada que ha trencat la defensa del Lió i que ha rebut Luis Suárez amb avantatge davant el porter. L’uruguaià, però, ha decidit regalar el gol a Coutinho, que ha aparegut des de l’esquerra per marcar a porta buida. Abans del descans, Suárez ha estat a punt d’arrodonir una primera part sensacional, però el porter suplent dels francesos, Mathieu Gorgelin, li ho ha impedit.

Una clara ocasió, a la contra, de Messi, ha encetat la segona part. El Lió, però, ha sortit a la desesperada, buscant un gol que el posés a l’eliminatòria, i l’ha trobat, en el minut 58, en un córner mal defensat pel Barça. Tousart n’ha estat l’autor. El 2-1 ha donat ales als francesos i ha provocat una estona de desconcert en el bàndol barcelonista.

Valverde ha arriscat, aleshores, donant entrada Dembelé, per mirar d’aprofitar els espais que deixava el Lió. El partit s’ha descontrolat, ha passat a ser d’anada i tornada, amb l’eliminatòria a l’aire. Fins que ha aparegut el de sempre: Leo Messi. Primer, l’argentí s’ha inventat una jugada, atacant la defensa pel mig i desfent-se de l’escomesa de dos jugadors abans d’enviar la pilota a la xarxa (3-1). Tres minuts més tard, quan en quedaven deu pel final, ha conduït la pilota fins la frontal en una contra i l’ha enviat on ningú s’ho esperava, per deixar Gerard Piqué sol davant la porteria (4-1). No n’hi havia prou i, a cinc minuts del final, el millor del món ha liderat una altra transició des del mig del camp i ha assistit Dembelé perquè, amb un xut ras i fort, signés un altre gol per al Barça (5-1).