Barça

El protagonista

Leo Messi

No falla a la cita dels vuitens

El Barça estava obligat a fer un gol si volia classificar-se per als quarts de final després de l’empat a zero aconseguit en el partit d’anada a Lió. No era un repte excessivament complicat, i encara menys tenint en compte que dels 40 partits oficials d’aquesta temporada els homes de Valverde només s’havien quedat secs en tres ocasions, i totes lluny del Camp Nou. Advertits per les eliminacions del Real Madrid, el PSG o l’Atlético i amb el suport de les 92.346 persones que van ser a l’estadi, el repte no semblava excessivament complicat, sobretot quan a l’equip blaugrana juga Leo Messi, que aquest any té entre cella i cella dur l’equip a la final del Wanda Metropolitano. L’argentí no va faltar a la seva cita amb els vuitens de final. Amb 24 gols en 27 partits, el capità del FC Barcelona era el futbolista que més vegades havia marcat en la primera fase eliminatòria de la Champions. Ara ja són 26 gols en 28 partits.

Seva va ser la primera rematada després d’una bona jugada entre Coutinho i Luis Suárez, però Lopes va aturar-li el xut amb una estirada que buscava la fotografia. No perdonaria en la segona ocasió que va tenir, amb el penal de Denayer sobre Luis Suárez després d’una jugada generada pel 10 del Barça. El que potser ningú s’esperava és que l’argentí el llançaria a l’estil Panenka, com Luis Suárez al Santiago Bernabéu. Picada subtil i amb classe per obrir la llauna i donar tranquil·litat a un Barça que va sortir amb el vestit de la Champions des del primer minut. Abans del descans va estar a punt de tornar a marcar, però Gorgelin, que havia substituït Lopes, va aturar-li un xut creuat amb la punta dels dits.

A l’inici del segon temps, un defensa va treure-li un gol cantat gairebé de la línia de gol. Tenia ganes, l’argentí, de segellar el triomf per no haver de patir en el cas que l’Olympique de Lió aconseguís ficar-se en el partit amb un gol, que és el que va succeir. Van ser pocs els minuts de patiment fins que Messi va tornar a posar les coses a lloc amb uns últims minuts d’autèntic recital. En el minut 78 va rebre de Busquets, es va girar per encarar la porteria i amb un retall va seure a la vegada Denayer i Marcelo per acabar superat Gorgelin amb la dreta. Golàs per portar la tranquil·litat a la graderia. Poc després, en un bon contraatac del Barça, assistiria Gerard Piqué perquè el defensa català se sumés a la festa que ja es vivia al Camp Nou celebrant el pas als quarts de final. Però Messi no en tenia prou i va acabar liderant un altre contraatac per, aquest cop, obrir cap a la banda on ja esperava Dembélé per definir per sota de les cames de Gorgelin.

Messi vol aquesta Champions i en partits com el d’ahir queda absolutament demostrat. Dos gols, un per obrir la llauna i l’altre, el de la tranquil·litat –ja n’ha fet 8 en aquesta edició– i dues assistències. Amb el seu doblet a l’Olympique ja suma 62 gols en 61 partits com a local en la Champions. Una brutalitat.

79
intervencions
4
passades de mèrit bones
3
pilotes recuperades
9
pilotes perdudes
2
assistències
2
faltes rebudes
7
rematades
2
gols Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)