Barça

Pròxim repte: Old Trafford

El Barça i el Manchester United s’enfrontaran en els quarts de la Champions, amb el dolç record de Roma 2009 i Londres 2011 encara fresc en la memòria culer

A semifinals esperen el Liverpool o el Porto. El cara a cara Barça-Guardiola o Messi-Cristiano, reservat per a una hipotètica final

Pròxima parada, Old Trafford. El Manchester United serà el rival del Barça en els quarts de final de la Champions. L’equip de Valverde evita tres dels favorits al títol, la Juve, el City i el Liverpool, i es jugarà un lloc en les semifinals contra l’exequip de José Mourinho. L’anada es disputarà el dia 10 d’abril a Manchester i la tornada es jugarà una setmana després, el dia 16, a Barcelona. En una primera instància, la sort del bombo havia dictaminat que el primer partit es jugaria al Camp Nou, però la UEFA ja havia advertit que per motius de seguretat no podien coincidir en dates les eliminatòries dels dos equips de Manchester i això va obligar a canviar l’ordre dels partits.

El Barça ja sap també el nom dels seus dos possibles rivals en el cas d’unes hipotètiques semifinals. Seria o bé un dels finalistes de l’última edició, el Liverpool de Jürgen Klopp, o bé el Porto d’Iker Casillas i Pepe. Via lliure a una final Barça contra Guardiola, o a una final Messi contra Cristiano.

Per una qüestió de probabilitat estadística, el Barça tenia més o menys clar que el seu camí cap a Madrid passava primer per Anglaterra. En el bombo hi havia fins a quatre equips britànics. Segurament molts culers haurien preferit una eliminatòria contra el Porto o el Tottenham, o fins i tot un encreuament d’agermanament amb l’Ajax, però l’emparellament amb el United també deixa satisfeta la parròquia blaugrana, que no volia veure ni en pintura, almenys en aquest punt de la pel·lícula, l’altre equip de Manchester, el Liverpool ni la Juventus de Cristiano. Qui està plenament feliç és Gerard Piqué. Li agrada el resultat del sorteig. “Torno a la meva segona casa”, publicava ahir a Twitter pocs minuts després de fer-se oficial el resultat. En efecte, Piqué torna a Old Trafford, l’escenari on aquell nen que al seu dia va decidir marxar del Barça perseguint un somni es va convertir en futbolista. Piqué va marxar a Manchester amb 16 anys. Ferguson el va mimar. Ara hi tornarà consagrat com un dels millors centrals del món i com l’ànima d’aquest Barça.

Roma 2009 i Londres 2011

Tot i la condició de favorit del Barça en aquesta eliminatòria, el desastre de Roma de fa un any i la gesta del United al Parc dels Prínceps de París contra el totpoderós PSG en la fase de vuitens de final serveixen d’avís als de Valverde. Aquesta serà la setena vegada que el destí uneix els camins del Barça i el United en competició europea. Els dos últims precedents són de dolç record per a l’aficionat culer. Premi en la final de Londres del 2011 (3-1) i premi en la final de Roma del 2009 (2-0). L’última vegada que els dos equips es van mesurar les forces a doble partit, en canvi, va ser el Barça el que va quedar eliminat. Era en les semifinals del 2008 (0-0 i 1-0). Un gol de Scholes en la tornada a Old Trafford va decidir.

L’Ajax i la Juve s’enfrontaran en una eliminatòria que servirà com a reedició de les finals de la copa d’Europa del 1972 a Belgrad –victòria de l’Ajax per 1-0– i la del 1996 a Roma –victòria de la Juventus en els penals–. I a Anglaterra, molts ulls posats en aquest Guardiola-Pochettino o, el que és el mateix, City-Tottenham. L’última vegada que el City es va creuar amb un altre equip anglès va quedar eliminat. Va ser a mans del Liverpool de Klopp en els quarts de final de l’any passat. Un Liverpool que ara, després de deixar fora tot un Bayern de Munic, parteix com a clar favorit contra un Porto que arriba als quarts com a tapat.

Derbi valencià

Ahir a la seu de la UEFA a Nyon també va tenir lloc el sorteig de l’Europa League. Els dos únics equips de la lliga espanyola vius en la competició s’enfrontaran entre si. El guanyador del Vila-real - València jugarà les semifinals contra el guanyador de l’Arsenal-Nàpols. El Chelsea, a l’altre costat del quadre, és clarament favorit per arribar a la final del 29 de maig a Bakú.

LES REACCIONS DEL SORTEIG

Soc completament diferent del 99% dels entrenadors. M’agrada jugar la tornada a fora. Tenim el cas de París
Ole Gunnar Solskjaer
Estem contents. Afrontem l’eliminatòria amb optimisme. Anirem a Manchester a obtenir un bon resultat
Guillermo Amor
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)