Barça

Els clubs europeus s’oposen al nou mundial de clubs

Trobada a Amsterdam. El Barça, juntament amb la resta de membres de l’ECA, es mostra contrari al nou format de la competició internacional de clubs perquè és “insostenible”

El format del mundial de clubs que va aprovar fa unes setmanes la FIFA –en què participarien 24 equips i que es posaria en marxa en el 2021– sembla que té els dies comptats. L’Associació de Clubs Europeus (ECA) es va reunir ahir a Amsterdam i el seu president, Andrea Agnelli, va ser contundent. “El mundial de clubs de 24 equips és un projecte insostenible i ara com ara no hi participarem”, va dir el també president del Juventus, però hi va afegir que els clubs estan “oberts a una remodelació del format”. “Tots volem una renovació del mundial, però hem d’arribar a un acord per alleugerir el calendari dels jugadors”, va dir Agnelli. Un dels aspectes que no convencen l’organisme és la reducció de 12 a 8 del nombre de representants europeus ni l’elecció de les dates (del 17 de juny al 4 de juliol). “Volem que tots els tornejos de seleccions estiguin alineats, perquè és molt difícil planificar les temporades i hem de treballar per equilibrar el nombre potencial de partits, perquè ara mateix entre Anglaterra i Alemanya hi ha 12 partits de diferència”, va argumentar el president de l’ECA.

Andrea Agnelli, però, sí que va mostrar una molt bona entesa entre l’ECA i la UEFA per treballar en l’evolució de les competicions continentals a partir del 2024. La idea és crear una tercera competició europea i remodelar l’actual format de la lliga de campions, per exemple amb quatre grups de vuit equips abans de les eliminatòries. La intenció és convertir la màxima competició europea en la gran competició mundial en l’àmbit de clubs, tot i que Agnelli va negar que vulguin convertir-la en una superlliga gairebé tancada. El president de l’ECA, però, va desmentir que vulguin que es disputi en cap de setmana. “Està en marxa un debat per millorar els tornejos i la prioritat és mantenir el sistema de participació oberta a tothom pensant en el creixement global del futbol europeu”, va dir Agnelli.

Josep Maria Bartomeu, Òscar Grau, Albert Soler i Wouter Lambrecht van representar el Barça en la reunió de l’ECA, en què van participar 232 clubs membres de la 26a assemblea general de l’organisme, com ara el Real Madrid, l’Atlético de Madrid, el Sevilla, el València, l’Athletic, la Real Sociedad, el Vila-real i el Màlaga.

LA FRASE

El mundial de clubs de 24 equips és un projecte insostenible i ara com ara no hi participarem
Andrea Agnelli

CHAMPIONS

ECA i UEFA volen remodelar-la, tot i que no compten que es disputi en cap de setmana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)