Barça

Un encert indiscutible

Clément Lenglet ja s’ha convertit en un dels millors fitxatges de la temporada i ha minimitzat per complet les absències de Samuel Umtiti

Es va estrenar com a golejador en la lliga contra la Real Sociedad

Clément Lenglet mai s’hauria imaginat que en la seva primera temporada al Barça ja seria titular indiscutible i que, juntament amb Gerard Piqué, formaria la millor parella defensiva de la lliga. Va arribar al Barça sense fer soroll, procedent del Sevilla, que es va negar a negociar la seva marxa i va exigir el pagament de la seva clàusula de rescissió per deixar-lo marxar. El club andalús sabia que perdia un puntal i el Barça era perfectament coneixedor que s’enduia un defensa indiscutible de present i de futur. Ara bé, segurament des de la secretaria tècnica blaugrana no s’haurien imaginat mai que el francès tindria tant protagonisme en la seva primera temporada al club.

En principi, i malgrat que el Barça va pagar prop de 34 milions d’euros per ell, va arribar per ser suplent i ser el relleu de Samuel Umtiti a l’eix defensiu. La lesió i els problemes físics crònics del seu compatriota, però, li van obrir les portes de la titularitat i la seva excel·lent feina ja no l’ha apartat de l’onze. En teoria va venir per tenir un paper secundari, però les circumstàncies han fet que en tingui un de principal i que, a més a més, l’exerceixi a la perfecció. Avui dia ja ningú dubta que Lenglet formaria part d’un teòric equip titular en una final de la Champions. Tampoc Ernesto Valverde, que sempre n’ha destacat les virtuts i l’actitud.

Perquè, al marge de la feina damunt la gespa, el francès també destaca pel seu comportament exquisit. Professional i sense estridències. Un tarannà molt ben valorat en les altes instàncies de l’entitat, que el contraposen amb el comportament erràtic d’Umtiti en els últims temps. Per això no és d’estranyar que la secretaria tècnica hagi posat en el mercat Umtiti per alliberar una plaça per a De Ligt de cara a la temporada vinent. Més enllà dels problemes físics que arrossega i que possiblement arrossegarà al llarg de la seva carrera, la seva negativa a operar-se no l’ha ajudat gens a l’hora de fer-se un lloc entre els indiscutibles. El club blaugrana té molt clar que avui dia la parella de centrals titulars és la que formen Piqué i Lenglet i que Todibo té qualitats suficients per convertir-se en el quart central de la plantilla. De Ligt, si acaba venint, hauria de disputar-se un lloc amb Piqué i el francès.

A diferència d’Umtiti, Lenglet rendeix a la perfecció i té una actitud irreprotxable. Tant la plantilla com el club estan entusiasmats amb ell, així com el cos tècnic. En el partit contra la Real Sociedad es va estrenar com a golejador en la lliga, un gol important per a ell. Ja n’havia fet un altre en la copa del Rei contra la Cultural Leonesa. El seu estil de joc encaixa a la perfecció amb el que buscava el Barça. Defensa bé, és sòlid per dalt, anticipa com ningú i no té por a l’hora de filtrar passades per trencar línies de pressió. Aquest curs ja ha disputat 40 partits –21 de lliga–. Té un encert en la passada del 89% i amb ell al camp s’han aconseguit 29 triomfs, vuit empats i només tres derrotes. Lenglet ja espera aconseguir el seu primer títol de lliga, competició en què ell ha estat un dels grans protagonistes. “Volem ser campions com més aviat millor, però cal treballar per fer-ho possible. Es pot aconseguir el títol aquesta setmana i intentarem que sigui així per celebrar-ho amb tota l’afició”, va assenyalar el defensa.

EL PROTAGONISTA

Avui ningú dubta que forma la parella titular al costat de Piqué
El meu primer gol és especial. El gol contra la Cultural va ser diferent, però també va ser molt important
Clément Lenglet
Volem ser campions com més aviat millor, però cal treballar per fer-ho possible. Es pot aconseguir el títol aquesta setmana
11
pilotes
va recuperar el francès en el partit contra la Real Sociedad. I només en va perdre una.
Venia com a tercer central, però ha aprofitat la baixa d’Umtiti

Sense Todibo

El primer equip va tornar ahir als entrenaments per començar a preparar el partit de demà contra l’Alavés. Els jugadors disponibles es van exercitar al camp Tito Vilanova de la ciutat esportiva, on els jugadors que van participar en el partit contra la Real Sociedad van fer treball de recuperació. Todibo no es va exercitar per malestar general. Els que sí que ho van fer van ser Morer, Mingueza i Oriol Busquets, del Barça B, i Tenas, del Juvenil A.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)