Barça

El protagonista

Carles Aleñá

Golàs per celebrar la diada

Recuperació de Gerard Piqué amb el pit a prop de la línia de mitjos, Sergio Busquets descarrega cap a la banda dreta, paret de Sergi Roberto amb Arturo Vidal, bona diagonal del de Reus de fora cap a dins, pilota filtrada cap a Luis Suárez situat en posició de boia, moviment astut del davanter uruguaià deixant passar la pilota per sota les seves cames i a partir d’aquí: Carles Aleñá. Magnífica incorporació del mataroní des de la segona línia de l’atac, control orientat amb la cama esquerra i definició de luxe amb la mateixa cama, amb un xut precís lluny de l’abast del porter Pacheco. Golàs del Barça i gran acció personal d’Aleñá (54’). Fàcil potser de descriure periodísticament damunt el paper, més complicat d’executar-ho futbolísticament damunt la gespa.

El 0-1 del virtual campió de lliga ahir a Vitòria va ser un gol d’aquells que enamoren. Per l’estètica i també per l’harmonia de l’acció. Enorme la jugada col·lectiva del Barça, plena de connexions precises al primer toc i moviments útils per desordenar la defensa d’Abelardo, i fantàstica la determinació de Carles Aleñá. Precisió, mobilitat i talent. Tot en un. Gran gol, a més, amb accent català just el 23-A. Fins a quatre futbolistes dels sis que van intervenir en l’acció són nascuts a Catalunya. Una bona picada d’ullet a la diada i gol especial en qualsevol cas pel seu autor, un Carles Aleñá que ahir va brodar un partit senzillament fantàstic a Mendizorrotza.

El dorsal 21 del Barça va jugar tot just el seu cinquè partit com a titular en la lliga aquesta temporada. Sense cap mena de dubte, ahir, la seva millor actuació. Havia estat titular també contra el Leganés, el València i el Valladolid, tots al Camp Nou, i en l’anterior desplaçament al camp de l’Osca, però va ser contra l’Alavés quan per fi es va veure al gran Aleñá. A diferència de les anteriors ocasions, el mataroní sí va poder sortir en un onze de garanties, rodejat de teòrics titulars, amb l’única gran excepció de Leo Messi, i Aleñá ho va agrair. Rodejat dels bons, el talent d’Aleñá va lluir més. Participatiu, actiu i encertat en l’associació amb pilota. També en la definició. Té gol. Ahir va quedar clar. Va ensumar sang en l’acció dibuixada per Roberto i no va fallar. Va llegir perfectament la jugada i va sorprendre la defensa de l’Alavés trencant línies i incorporant-se des del darrere, amb la gran col·laboració de Luis Suárez, i quan es va plantar sol davant de Pacheco, no li va tremolar el pols. Gran gol. El seu segon a la lliga aquesta temporada i el primer del 2019. Havia marcat ja contra el Vila-real al mes de desembre, però el d’ahir va servir per acostar una mica més el Barça al títol. Si l’Atlético perd avui contra el València, el Barça serà campió.

El gol li serveix per guanyar confiança, després d’un partit més discret com el que va fer a Osca fa uns dies. Premi en el seu únic xut entre els tres pals. Cent per cent d’encert. Oportunitat ben aprofitada en tot just el seu segon partit com a titular lluny del Camp Nou. I és que aquesta recta final de lliga, amb més rotacions de l’habitual, es perfila com un escenari ideal per ell per seguir creixent. Un dels noms del partit.

2
passades de mèrit bones
4
pilotes recuperades
3
pilotes perdudes
1
falta comesa
2
faltes rebudes
1
rematada
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)