Barça

La creu dels penals

UEFA Youth League. El Barça perd en la tanda contra el Chelsea després d’anar dues vegades al davant en el marcador durant el temps reglamentari. Miranda falla el llançament definitiu

BARÇA 2 (4) CHELSEA 2 (5)

BARÇA:Arnau Tenas, Guillem Jaime, Mingueza, Mika, Miranda, Monchu (Lucas de Vega, 80’), Antonio Jesús (Nico González, 89’), Orellana, De la Fuente (Peque, 83’), Marqués i Ansu Fati.CHELSEA:Ziger, Lamptey, Colley, Guehi, Maatsen, Familio-Castillo, Gallagher, McEachran, Gilmour, McCormick (Anjorin, 73’) i Redan (Brown, 78’).GOLS:1-0 (20’) Ansu Fati. 1-1 (66’) McCormick. 2-1 (69’) Ansu Fati. 2-2 (85’) Brown..PENALS:Brown (gol). Jandro Orellana (gol). Gallagher (falla). Guillem Jaime (gol). Colley (gol). Marqués (gol). Gilmour (gol). Nico González (falla). Maatsen (gol). Ansu Fati (gol). Anjorin (gol). Miranda (falla).ÀRBITRE:Sandro Schärer (suís). Grogues a Guillem Jaime, Miranda, Monchu, Antonio Jesús, Familio-Castillo i Redan.

La Youth League canviarà de mans. El Barça no podrà revalidar el títol després de perdre en l’intercanvi de penals contra el Chelsea després d’un partit en què els blaugrana van avançar-se fins a dues vegades en el marcador.

Incapaç de consolidar el seu avantatge, però, van haver de dirimir des del punt fatídic un xoc de mirades oposades, amb l’equip de Denis Silva sempre predisposat a arriscar-se en la sortida de pilota, a recolzar-se en la valentia del seu porter, Arnau Tenas, que va viure al límit per intentar trencar la pressió d’un Chelsea sempre més partidari d’aprofitar les pèrdues blaugrana per atacar amb verticalitat.

Konrad de la Fuente, molt actiu en la primera part, intimidant l’esquena de Juan Familio-Castillo, un futbolista de molta més freqüència ofensiva que fiabilitat defensiva, va arribar fins a la línia de fons per enviar una pilota definitiva a Ansu Fati, ahir amb imant dins l’àrea.

El gol, però, no va canviar el posat dels anglesos, sempre partidaris de posar a prova la sang freda de Tenas, un porter irreverent, impermeable a les seves pròpies errades i que, després de veure com McCormick igualava el partit penalitzant la seva passada erràtica, va replicar amb una sortida de pilota marca de la casa, una passada rasa i tensa perquè la rebés Monchu en una acció que acabaria de nou amb Ansu enviant a guardar una pilota escopida per Ziger.

Però se li va fer llarg el partit, al Barça. I en la necessitat, el Chelsea va exhibir la seva musculatura física, empenyent els blaugrana cap a la seva pròpia porteria i enviant el partit als penals en la seva agonia, quan el potent Guehi va aprofitar una pilota a l’esquena de la defensa catalana per donar el gol en safata a Brown.

Però en una tarda en què el Barça sempre va anar amb el vent a favor, va acabar naufragant des dels onze metres. Tampoc tenir un penal d’avantatge li va servir a l’equip de Denis Silva, que va acabar veient com Nico González primer, i posteriorment Juan Miranda, que havia pogut decantar la balança amb una ocasió en els últims minuts del temps reglamentari, no van poder mantenir viva l’afinitat blaugrana amb la Youth League.

L’alternativa és el Porto

Amb dos títols a les vitrines, els mateixos que el Barça, el Chelsea es pot quedar en solitari al capdavant del palmarès si s’imposa dilluns en una final que l’enfrontarà al Porto, després que els portuguesos despatxessin amb molta autoritat el Hoffenheim. El talentós Romario Baró –de falta–, Fabio Silva i Tiago Matos van marcar les dianes dels dracs, que jugaran la seva primera final del torneig.

XIFRA

4
gols en 9 partits
ha marcat en aquesta Youth League Ansu Fati, un dels destacats del juvenil

RUTINA ‘BLUE’

Si derrota dilluns el Porto, el Chelsea es quedarà sol al capdavant del palmarès
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)