Barça

Creu de Sant Jordi per a Leo Messi i Núria Picas

Barça. El capità blaugrana rebrà el guardó en un acte a mitjans del mes de maig

La Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha decidit aquest matí atorgar la Creu de Sant Jordi a Leo Messi en un acte que no té data concreta, però que es preveu que podria ser a mitjans del mes de maig. Igualment, també rebrà el guardó la corredora Núria Picas, "per la seva excel·lència esportiva com a corredora de curses de muntanya” i per “refermar un compromís insubornable amb la defensa de la democràcia i les reivindicacions nacionals de Catalunya”. “En el seu extens palmarès, destaca com a campiona de la Copa del Món d’Ultratrails, l’obtenció del primer lloc a la 4 Trails dels Alps, a l’Ultra Trail del Mont Fuji, a la Transgrancanària, a la TNF d’Austràlia, i a la Ultra Trail World Tour”, destaca l'acord de govern.

Igualment seran premiats els expresidents del Parlament Ernest Benach, Núria de Gispert i Joan Rigol. Així ho ha explicat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu d’aquest migdia. En total, el Govern ha acordat concedir el guardó a 29 personalitats i 15 entitats, que pels seus mèrits han prestat serveis “destacats” a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural, segons l’acord. 

La dimensió mundial de Messi i els 34 títols que, de moment, ha aconseguit amb la samarreta del FC Barcelona, entre ells quatre Champions i deu lligues, li fan merèixer un guardó que, fins ara, també han rebut altres esportistes com l’atleta Tomàs Barris (2018), la nedadora Gemma Mengual (2017), l’alpinista Òscar Cadiach (2016), el pilot Àlex Crivillé (2002) i el ciclista Miquel Poblet (2002).

En l’àmbit del FC Barcelona han estat premiats, el mateix club (1992), el basquetbolista Juan Antonio San Epifanio (1996), l’Agrupació Barça Veterans (2003), Agustí Montal (2004), Johan Cruyff (2006), Raimon Carrasco (2013) i Carles Vilarrubí (2015).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)