Barça

“Tenim un estil marcat en el temps”

Valverde. El tècnic explica que a vegades el rival els impedeix fer el seu joc i s’hi han d’adaptar

El Barça, ja campió de lliga i pensant en la tornada de les semifinals de la lliga de campions contra el Liverpool, juga avui a Balaídos contra un Celta que lluita per evitar el descens. Amb la majoria de titulars descansant a Barcelona, s’intueix una alineació semblant a la d’Osca. Ernesto Valverde va confirmar moltes rotacions , però el tècnic blaugrana va assegurar que sortiran a guanyar i va llançar un missatge als que es queixen que amb aquesta decisió afavoreixen els gallecs. “Tenim intenció de sumar els tres punts. Venim de setmanes de molt esforç, amb tres partits de lliga, d’altres amb Champions. Farem canvis perquè és necessari, però jugui qui jugui sortirem a guanyar, com vam fer a Osca. I als rivals que diuen que podem afavorir el Celta, els dic que el calendari és el que és i que es preocupin d’ells. Nosaltres sortirem a guanyar. Que no facin com l’Inter, que en l’ultima jornada de la Champions s’hauria classificat si hagués guanyat després del nostre empat contra el Tottenham i, en canvi, no van ser capaços de fer-ho.” Valverde va continuar el seu discurs dient: “La idea és competir al màxim nivell en els tres partits que resten. Segur que a Vigo veurem jugadors no habituals, però continuarem competint perquè també tenim una final de copa i l’hem de preparar.”

La roda de premsa va tenir molts noms propis; la majoria, de futbolistes que avui seran titulars. Un podria ser Arthur, que no va participar en el matx contra el Liverpool. Valverde va explicar que arrossega molèsties al pubis des de fa setmanes, però que està preparat per jugar avui i dimarts. Murillo i Boateng podrien ser avui titulars, han participat molt poc des de la seva arribada en el mercat d’hivern. El tècnic va defensar ahir les seves cessions. “Quan al gener només tens dos centrals disponibles has de prendre decisions d’emergència pel que pugui passar. Les decisions tenen un sentit en el moment en què s’adopten, no després”. Valverde va lloar també la progressió de Malcom i d’Aleñá. “Malcom ha anat a millor tant jugant com entrenant-se. Aquí hi ha molta exigència i és difícil a vegades fer canvis; quan ha jugat, ho ha fet bé. A Aleñá el veig bé. L’any passat va mostrar moltes coses, sent migcampista va ser el màxim golejador de segona A. El veig preparat, té molta competència, però tenim moltes esperances en ell, el problema que tenia des d’un punt de vista defensiu el va millorant.”

L’únic titular que no va descansar a Osca va ser Ter Stegen. Avui, amb la lliga guanyada, podria jugar Cillessen pensant en la final de la copa. Valverde va lloar ahir els dos porters, i espera que l’holandès no marxi a l’estiu per buscar minuts: “Ter Stegen està fent una temporada extraordinària. Ens dona molta tranquil·litat. Quan ens pressionen, sembla que no passi res. Transmet molt a l’equip, amb el joc amb els peus i sota els pals. Cillessen, cada cop que hi ha hagut possibilitat de jugar, ho ha fet. N’estem molt contents, necessitem dos grans porters.”

El Liverpool

Valverde no volia parlar gaire de l’eliminatòria contra el Liverpool, però ho va fer. Primer, per rebaixar l’eufòria dels que ja es veuen a la final. “Tenim un bon resultat, però l’eliminatòria no està tancada. Sabem del que és capaç el Liverpool, ja es va veure el que va fer aquí l’altre dia. El partit va ser molt exigent, vam haver d’estar a un alt nivell físic. Ara podem donar descans”, va dir l’entrenador del Barça, que no va voler respondre als crítics, disgustats perquè el Barça va ser dominat pels anglesos molts minuts de la segona part i que reclamen més protagonisme del mig del camp: “No tinc res a dir. Tenim un estil marcat en el temps. El rival a voltes ens impedeix desenvolupar el nostre joc i ens hem d’adaptar a les circumstàncies.”

Per últim, Valverde va lloar la figura de Xavi Hernández, que dijous va anunciar la retirada i a qui tothom veu com a futur tècnic del Barça. “És un dels millors jugadors de la història, dels millors migcampistes dels últims anys. Ha entès el futbol de posició millor que ningú, totes les seves passades són transcendents i superen un rival. Tothom espera que sigui entrenador i té futur per ser-ho del Barça. Tot ho indica i li desitjo sort.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)