Barça

Luis Suárez i Coutinho, un retorn a Anfield traumàtic

Increpats. L’afició del Liverpool va deixar molt clar que ja ha oblidat l’estima que tenien pels dos blaugrana, que naufraguen com tot l’equip

Per a Luis Suárez i Coutinho el partit contra el Liverpool era especial. Tornaven a Anfield Road, que va ser casa seva durant anys. Allà van ser molt estimats i es van convertir en ídols d’una afició que fa d’aquest estadi un autèntic infern per als seus rivals. Fins i tot l’uruguaià va explicar que si marcava no celebraria el gol i que els seus fills havien viatjat expressament per veure el partit i que se sabien de memòria la lletra de l’himne. Tot eren bones paraules cap al Liverpool, el club que el va introduir en l’elit, segons va dir.

Però ahir tots dos van poder comprovar com no tots els retorns a casa són bonics, que n’hi ha alguns de molt traumàtics. Tant un com l’altre tardaran a oblidar el partit que van viure a Anfield Road. Va ser una pel·lícula de terror, un descens als inferns que no pensaven que viurien. L’afició del Liverpool ja sembla haver-los oblidat. Malgrat que tots dos van deixar milions d’euros a la caixa i que han sobreviscut, i molt bé, sense ells, es van acarnissar tant amb Luis Suárez, al qual van cantar més d’un cop fuck off, Luis Suárez fuck off, com amb Coutinho, a qui van increpar des del primer minut fins que va deixar el camp per Semedo.

Superats per l’ambient, tots dos van fracassar estrepitosament. Va ser un ridícul històric, fins i tot més gran que el de Roma perquè el quart gol, el que els va eliminar, no el fan ni a un equip de juvenils. En dubte durant bona part de la temporada, a Coutinho el seu partit a Anfield li pot passar factura. Xiulat pel Camp Nou en molts partits durant aquesta temporada, la seva celebració en el gol que va fer contra el Manchester United encara el va ajudar menys a restablir la bona relació amb la grada. En els últims partits semblava que havia millorat el seu rendiment, però el partit contra el Liverpool el torna a sumir en la incertesa més absoluta. El brasiler, que va ser titular en un 4-3-3 –s’havia especulat que Valverde potser canviaria el sistema i jugaria amb un 4-4-2 amb Semedo al lateral i Sergi Roberto al mig–, va naufragar en tot moment. Tret d’un xut de rosca que va aturar Alisson, no va ser encertat en gairebé cap de les seves accions. I el pitjor de tot és que va mostrar una indolència imperdonable en una semifinal de la Champions. Per la seva actitud, semblava com si el partit no l’afectés, inoperant en atac i gens solidari en defensa, en què no va oferir cap ajuda als companys, més aviat els va crear problemes amb les seves vuit pilotes perdudes.

Luis Suárez no va viure un partit gaire millor. Molt ben defensat per Van Dijk i Matip, amb prou feines va disposar d’ocasions. Per treure’s la pressió del damunt, en les pilotes en llarg que li enviaven o bé no les podia guanyar per l’alçada dels seus marcadors o bé acabava per terra objecte de falta, en va rebre quatre. Només va poder xutar un cop a porteria després d’una assistència de Messi, però Alisson, el porter de l’any passat a Roma, li va aturar el xut.

UN ÚNIC XUT A PORTA

L’uruguaià, molt ben defensat pels centrals, només va rematar un cop entre els tres pals

IMATGE NEFASTA

Coutinho va estar indolent, nul en fase ofensiva i perjudicial per a l’equip en defensa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)