Barça

Un any lligat a un genoll

Luis Suárez. L’uruguaià tanca la temporada amb 25 gols, el seu pitjor registre dels últims quatre anys amb el Barça i el mateix que el curs del seu debut i del càstig de la FIFA

Luis Suárez estarà finalment entre un mes i un mes i mig de baixa. El cataclisme d’Anfield va suposar el punt final del somni de la Champions per al Barça i alhora també l’últim capítol per a l’uruguaià. Suárez no jugarà més amb el Barça aquesta temporada. El charrúa va perdre’s la final de copa de fa dos anys contra l’Alavés i ara tampoc jugarà la final del dia 25 contra el València. L’operació que el doctor Ramon Cugat li ha practicat en les últimes hores per solucionar-li els problemes al menisc intern del genoll dret el deixen fora de la final. Sí, de nou el genoll dret. Plou sobre mullat. Una temporada condicionada per un genoll.

En la roda de premsa prèvia al partit contra el Liverpool, Suárez va assegurar que estava en perfectes condicions. Però els últims esdeveniments confirmen que allò era fals. Els problemes al genoll dret l’han perseguit durant tota la temporada. Ja al mes d’octubre va veure’s obligat a parar durant deu dies per culpa del genoll. Va coincidir amb la segona aturada per seleccions. Suárez no va anar concentrat amb l’Uruguai i es va quedar a Barcelona per seguir un pla de treball específic de recuperació, que ja li havia funcionat anteriorment la temporada 2017/18. No va jugar contra Corea i el Japó, i va reaparèixer amb força contra el Sevilla. Ho va fer amb gol. El seu quart gol fins aleshores. Només tres n’havia marcat abans en els anteriors onze partits oficials.

Aquell parèntesi li va anar bé. Va quedar clar contra el Sevilla i sobretot contra el Real Madrid. Aquell hat-trick de Suárez en el clàssic va portar Lopetegui a la guillotina. Sembla llunyà, però d’allò fa només set mesos. Va ser un dels grans moments de Suárez de la temporada. Amb Messi lesionat, va ser ell qui va estirar absolutament el carro. Gol contra el Sevilla, tres contra el Madrid i doblet a Vallecas. Però a finals de novembre els problemes al genoll van tornar a trucar a la porta. Després de l’1-1 al Wanda, Suárez va estar dues setmanes de baixa. Es va perdre el partit contra el Tottenham, però aquest segon parèntesi li va tornar a ser productiu. Va seguir una teràpia biològica amb cèl·lules mare i va tornar contra l’Espanyol. I de nou, reaparició amb gol. I és que tot i els problemes de genoll –nou capítol al desembre–, Suárez no ha perdut l’instint. A dos partits de tancar la lliga, només Messi ha marcat més gols que ell a primera divisió. Bona dada. El got mig ple. Suárez tanca el curs amb 21 gols en la lliga, tres en la copa i un a Europa. En les grans lligues, només Mbappé (30), Quagliarella (25), Salah (22), Lewandowski (22) i Zapata (22) han fet més gols que ells en el dia d’avui.

Però no tothom veu el got mig ple. Hi ha qui el veu mig buit. I és que aquesta ha estat la pitjor temporada de Suárez amb el Barça pel que fa a gols de les últimes quatre. Ha acabat el curs amb 25 gols en el còmput global de totes les competicions, els mateixos que va marcar el seu primer any, un curs 2014/15 que va tenir l’atenuant d’aquells mesos en què va estar castigat per la FIFA. Lluny ha quedat dels 53 gols que va marcar en la temporada 2015/16, el seu sostre amb el Barça. I en aquest cantó de la balança també pesen, i molt, els tres anys i mig que acumula sense marcar lluny del Camp Nou en la Champions. Una llosa.

LA XIFRA

25
gols
aquest curs. Menys de la meitat dels que va fer el curs 2015/16 (53), el seu rècord al Barça

A la ‘celeste’ l’esperen per a la copa Amèrica

Suárez no jugarà la final de la copa del Rei però sí que jugarà la copa Amèrica del 2019, que es disputarà del 14 de juny al 7 de juliol al Brasil. L’Uruguai és al grup C, amb Xile, campió de les dues últimes edicions, i l’Equador i el Japó. La celeste és qui més títols té en el palmarès (15), un més que l’Argentina, però en les dues últimes dècades només ha guanyat la copa Amèrica en una ocasió. Va ser el 2011. Va derrotar el Paraguai en la final (3-0). Van marcar Suárez i Forlán (2).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)