Continua la depressió

Copa. El Barça cau a Sevilla contra el València (1-2) i es queda sense sumar la seva cinquena copa consecutiva

La desfeta d’Anfield ha tingut avui continuïtat a Sevilla. El Barça ha perdut la final de copa contra el València després d’una fluixa primera part que els de Marcelino han aprofitat per fer dos gols, un de Gameiro i un altre de Rodrigo. La millora dels d’Ernesto Valverde en la segona no ha servit per igualar el partit i el Barça s’ha quedat sense la seva cinquena copa consecutiva.

Valverde ha sorprès amb Arthur en l’onze titular. Ha buscat tenir molta possessió i el Barça ha dominat el joc des del primer minut. Tenien els blaugrana molta possessió, molt control, però faltava profunditat per superar les dues línies de quatre ordenades per Marcelino. Amb Messi engabiat i sense profunditat ni desequilibri, el Barça tenia el control però no creava perill. El València es trobava còmode defensant i buscant aprofitar una errada blaugrana. Lenglet ha fet una de claríssima que ha acabat als peus de Rodrigo. Després de superar Cillessen, Piqué ha tret la pilota sobre la línia de gol. Tot i l’ensurt, el Barça ha continuat tenint la pilota i jugant amb paciència, fins que en el minut 21 ha arribat una passada en profunditat a Gayà. Sergi Roberto no l’ha seguit i el lateral del València ha posat una bona pilota enrere que Gameiro ha aprofitat per afusellar Cillessen.

El gol ha deixat tocat als blaugrana. Han començat a perdre pilotes i acumular errades. Els fantasmes d’Anfield han aparegut i el Barça ha mostrat una debilitat mental preocupant, que ha aprofitat el València per fer el segon cap a la mitja hora de joc. Carlos Soler ha guanyat una cursa a Jordi Alba, ha posat una bona centrada a l’àrea que Rodrigo ha aprofitat per marcar el segon de cap.

Amb Messi com a únic argument ofensiu, els blaugrana han reaccionat en els últims minuts de la primera part per crear perill. Ho ha fet amb dos xuts des de fora de l’àrea. El de Messi, l’ha aturat Jaume Domènech, amb una gran mà. El de Rakitic, tou, ha anat a les mans del porter del València.

Valverde ha buscat la reacció a la mitja part amb l’entrada de Malcom i Arturo Vidal per Semedo i Arthur. No ha tingut tanta clarividència l’equip de Valverde, però sí més empenta. Messi ha estat a punt d’empatar amb un xut a la creueta, que no ha aprofitat Arturo Vidal quan la pilota ha tornat al terreny de joc. També Piqué, amb amor propi, ha pogut marcar en una de les seves clàssiques pujades a l’atac. I el gol de l’esperança ha arribat després d’una centrada de Malcom que ha rematat Lenglet. La gran aturada de Jaume Domènech ha quedat a peus de Messi, que ha marcat a porteria buida. L’equip, amb Piqué com a davanter centre, ha tancat el València en la seva àrea fins el final del partit, però no ha pogut aconseguir l’empat, mentre Guedes ha perdonat un parell de gols a la contra ja amb Cillessen rematant a l’àrea rival.